"Duruşum belli, İrsen Bey'leyim"

Yayın Tarihi: 15/06/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İzmir'deyken görüşlerine değer verdiğim Saray'a yakın bir gazeteci abimizle konuştum kurultay konusunu. İrsen bey dışındaki olası adayları sordum kendisine. Hani özellikle Ahmet Kaşif aday çıkar mıydı çıkmaz mıydı? Ya da başka adayların tavrı neye göre nasıl şekillenir diye.

"Zorlu Töre zaman zaman aday olabileceğini söylüyor. Gözü karadır çıkar ama şansı olmaz" diye başladı söze ve malum aday olma ihtimallerinin üzerinde durduk birlikte. "siyasette kaybetmek önemli ve zordur. Bir kaybettin mi kolay kolay bir daha toparlayamazsın. Bu nedenle aday olmayı düşünenler kaybedecekleri bir yarışa kolay kolay girmezler" dedi.

Evet, bir siyasetçi kaybedeceği ve kaybettikten sonra siyasi hayatına çizgi çekeceği bir yarışa kolay kolay girmez. Bir gerçek var ki siyaset UBP adına 2013'te daha disiplinli ve daha acımasız olacak.

Çok yakında kurultaya ilişkin adaylar belli olacak diye düşünüyorum.tabii adaylar belli olduktan sonra gerek bakanların gerekse milletvekillerinin tavırları da netleşecek.

Kıbrıs Genç TV'deki Çarşamba geceleri yaptığım programın konuğu Maliye Bakanı Ersin Tatardı. Bakan Tatar ile ekonomiye dair pek çok konuyu konuştuk. Hatta Lefkoşa Belediyesi konusuna da girmeye çalıştım ama kendisi çok da fazla bulaşmak istemedi. "bu konuda görüşlerimi sen dahil herkes biliyor. Ama kimse Maliye bakanlığına ve bana haksızlık etmesin. Biz elimizden geleni yetkilerimiz çerçevesinde yaptık" demekle yetindi Ersin bey.

Birinci Medya Kurumu Başkanı Ertan Birinci ile ilk kez konuk olduğu yeni binadaki stüdyoda karizmatik bir de poz verdiler.

Programın sonuna doğru konuyu yıl sonu gerçekleşecek UBP Kurultayına getirdim ve düşüncesini sordum. "İrsen beyle uyum içinde çalışıyoruz. Birçok işi birlikte sırtlandık ve ekonomiyi iyileştirme, istihdam yaratma alanlarında başarılı olduk" dedi ve sözünün arasına girip Kurultaydaki tavrının ne olacağını sordum; "adaylar daha belli değil ama benim duruşum belli, ben İrsen beyleyim" dedi.

Kurultay konusunda bakanlar çok da net konuşmayı sevmiyor aslında ama Bakan Tatar duruşunu sergilemiş oldu sanırım.

********************

ŞANLIDAĞ " GÜZELYURT'TA ARTIK ÖRP YOK"

CTP-ÖRP Hükümeti döneminde Ekonomi ve Turizm Bakanı olarak görev yapan Erdoğan Şanlıdağ ile dün Gemikonağında buluştuk. Şanlıdağ, Demokrat Parti Güzelyurt İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Başarılı bir ilçe başkanı. Geçtiğimiz hafta DP'ye 24 kişinin katılımını sağlamıştı. Nasıl gidiyor diye sordum; "oldukça mutluyum ve keyfim yerinde. Demokrat parti de arkadaşlarla birlikte oldukça iyi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biliyorsun boş vakitlerimi de bahçeyle uğraşarak geçiriyorum" diyor. Erdoğan beyin yüzünde bilindik gülümsemesi.

Konu dönüp dolaşıp ÖRP ile olan eski ilişkilere geliyor. Turgay Avcı'ya oldukça kızgın olduğunu anlıyorum konuşmalarından. ÖRP'deyken alınan ve yapılan birçok borçlanmanın altında imzası var Erdoğan beyin ve ÖRP bu borçları ödemediği için alacaklılar imzayı atanın peşine düşmüşler haliyle. Borç ÖRP'nin ama dava edilen Erdoğan Şanlıdağ. Konu mahkemede olduğu için çok ellemiyorum konuyu. Ve devam ediyor Erdoğan bey "Demokrat Parti de olmaktan mutluyum. Şunu bil ki artık Güzelyurt'ta ÖRP yok. Bazı konular var ki zamanı gelince konuşacağım. Partiye olan bazı katılımları açıklıyor ve gösteriyoruz ancak DP'ye gerçekleşen katılımların büyük bir çoğunluğunu baskı almamaları için açıklamıyoruz. DP'nin Güzelyurt bölgesinde şu an 1 milletvekili ve artısı var diyebilirim".

Erdoğan Şanlıdağ'ı bakan olduğu dönemlerdeki gibi pozitif ve keyifli gördüm. Umarım bu keyfi ve enerjisi devam eder.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.