DP yükseliyor, ama!

Yayın Tarihi: 21/06/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Demokrat parti son altı ayda sistemli bir şekilde yükseliyor. Gerek yapılan anketlerde oy oranının belli bir çizelgenin altında gösterilememesi, gerekse şimdilik altının oyulamaması Demokrat Parti'nin iyi bir ekibe kavuştuğunu gösteriyor bize.

Geçtiğimiz haftalarda Güzelyurt'ta TDP'den 22 kişi dün ise Gazimağusa'da UBP-TDP'den 26 kişi Demokrat Parti'ye katıldı. DP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamalar en azından bu yönde. Geçişlerin olduğu partilere sorduğunuzda ise kesinlikle böyle bir geçişin DP'ye olmadığını söylüyorlar size.

DP'ye katılımlar oluyor ama DP'nin açıkladığı gibi bu geçişler TDP ya da UBP'ye yüksek ihtimal üye değiller. En azından katılım var ve önemli bir kısmı kamuoyuna açıklanmıyor. Bu katılımlar evet, DP'nin şu an için oy oranını artırdığını net ve kesin olarak bize gösteriyor ama Demokrat Parti'nin taşıdığı önemli bir riski var.o da her an sistemde yaşanabilecek bir aksama.

DP KIRILGAN BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Belki pek az insan bunun farkında ama Demokrat Parti şu an ki yükselişini Serdar Denktaş ile birlikte ama Serdar Denktaş'tan çok DP'nin kendi içinde kurulmuş olan yeni kadroya borçlu. Ve bu kadronun Serdar Başkan tarafından oldukça iyi motive edilmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Öyle yapılıyor mu sanırım çok değil. Geçtiğimiz hafta Serdar Başkanın konuk olduğu bir programı izleme fırsatı buldum. Açıkçası partideki ekipten neredeyse hiç bahsetmedi.

DP risk taşıyor derken DP'nin en büyük riskinin UBP ya da diğer muhalif partiler olduğu değil Başkanın ta kendisi olduğunu kastediyorum. Demokrat Parti'nin kapanma noktasına kadar gelmesinde Serdar başkanın günahı az değildir. Bunu istediğiniz DP'liye sorun, aynı yanıtını alırsınız.

Serdar başkan en azından biz gazetecilerden bu tür eleştiriler almaya pek alışık değil, alınca da kırılıyor, güceniyor. Ama halbuki yazılanların satır aralarını iyi okuması lazım öfkelenmek yerine.

DP'DE ÇOK KIRGIN İNSAN VAR

Demokrat Parti'nin 3 milletvekilinin UBP tarafından elde edilmesi ya transfer edilmesinin ardından çok zor bir dönem geçirdi parti. Sonrasında da soğuk kanlı Genel sekreter Bengü Şonya ve tüm ilçe başkanları sayesinde oldukça ciddi stratejik hatalardan son anda kurtarıldı parti. Şu an fırtınayı aşmış rüzgarı arkasına almış yüzüyor DP'nin gemisi.

Transferlerle birlikte Partiye başkan yüzünden kırılmış birçok has DP'li var, bu insanların partiye geri kazandırılması lazım. DP sayısı az olmayan bu kırgınlarla seçimde arzuladığı sonuca ulaşamaz. ÖRP'den DP'ye katılanlar için ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı'ya "ne diyorsun başkan?" diye sormuş ve şu ilginç yanıtı almıştım; "hatırla, zamanında UBP'den bize bölük bölük gelirdi insanlar, seçime bir ay kala çoğu geldiği yere geri döndü"…

İşte bu DP'nin de kulağına küpe olmalı ki hata yapılmasın.

Demokrat Parti yaptığı inanılmaz hatalarla tecrübe kazanmış bir genel başkana ve oldukça kıymetli bir ekibe sahip şu an. Satrancı iyi oynarsa Demokrat parti olası bir seçimde çok rahat 10 milletvekilini çıkarır ve kaçınılmaz güçlü bir hükümet ortağı olur. Ve sonrasında büyür. Bir zamanlar olduğu gibi…

***************

BAŞBAKAN KÜÇÜK'TEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçesi'nin önceki gece Lefkoşa Fuar alanında oldukça geniş katılımlı bir şöleni oldu. Beklenenin üzerine bir kalabalıktı bu. Bazı milletvekilleri katılmasa da büyük kalabalığın içinde bu pek fazla fark edilmedi. Başbakan İrsen Küçük uzun ve anlamlı bir konuşma yaptı şölende. Tabii bu işi iyi organize eden UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu'nu unutmamak lazım. Gece her ne kadar Dr Sucuoğlu ve ekibinin gecesi gibi görünse de Başbakan Küçük'ün Genel Başkan olması nedeniyle oraya toplanan kitle İrsen beyin gücü olarak yansıdı. Gerçekten öylemiydi peki? Evet büyük bir çoğunluğu öyleydi. Haa bunu Lefkoşa ilçesinden birilerine sorarsanız, "hayır bu Lefkoşa ilçesinin gücüdür" diyenlerde çıkabilir karşınıza. Dün akşam buna benzer yorumlar aldım. Eee ona bakarsanız çevre ilçelerden gelen misafirler ve Lefkoşa'dan katılanlar bu geceye Başbakan İrsen Küçük için geldiklerine göre bu kalabalık Lefkoşa ilçesinden çok Başbakan İrsen Küçük'ün kitlesi ve gücünü gösterdi bize.

Bu ay sonuna kadar adaylar netleşiyor. Haberiniz olsun. Sonrası? Sonrası çok heyecanlı geçecek!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.