Yürü diyenin adı Derviş Eroğlu'ysa

Yayın Tarihi: 25/06/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bizim bu Türk Milletinin en büyük özelliklerinden biridir. Gofa getirmek ya da gaz vermek. "Yaparsın sen, kralsın sen, biz yanındayız" derkeeen ayağının altına banana kabuğunu korlar gidersin eve. Kıbrıs gazetesinde de yayınlandı, öncesinde Kıbrıslı gazetesinde; bir grup UBP'li Kadem'e anket yaptırmış, ankete göre taban Ahmet Kaşif'i istiyormuş. O zaman Ahmet Kaşif aday olsun, kazansın. Yalnız, Ahmet Kaşif ya da her kim aday olmayı düşünüyorsa UBP tabanını iyi analiz etmesi lazım, UBP tabanından önce Ankara'yı ve ülke koşullarını da iyi analiz etmesi lazım.

BEŞİR ATALAY NEDEN GEÇ AYRILDI?

Bu sorunun cevabını resmi hiçbir kaynaktan ya da güvenilir kaynaktan teyit etmedim. Tamamen kendi tahminlerime göre yorumlayacak olursam, süreci biraz iyi bilen herkes Beşir Atalay'ın İrsen Küçük'e verdiği değeri ve önemi bilir. Tabii buna bağlı olarak Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ında. Gelin biraz geçmişe gidelim. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu geçtiğimiz yıl sürekli İrsen Küçük'ü eleştirmeye başlamış hükümetin adeta başarısız olduğunu, çokça rahatsızlık oluştuğunu dile getirmişti. Bunu sıklıkla tekrarlamaya başlayınca, bir sabah Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ülkeye gelmiş ve "İrsen Küçük Hükümeti oldukça başarılı, gayet iyi gidiyorlar, yanlarındayız" diyerek ayrılmıştı. Ankara adeta Eroğlu'na "biz İrsen Küçük'ün yanındayız!" mesajını vermişti.

Atalay'ın bu tavrından sonra Cumhurbaşkanı Eroğlu, Hükümetten şikayetçi olmayı bir kenara bırakmıştı. Geçmişi bir hatırlatayım dedim. Atalay, Eroğlu ile iki kez görüşme ihtiyacı hissetti. Sizce neden?!!!

Atalay ayrılmazdan önce aleni ve net olarak İrsen Küçük'e destek belirti. Ankara kendini net bir şekilde bir kez daha ortaya koydu.

ANKARA'YA RAĞMEN!!!

Yine biraz geçmişe gidelim. CTP-DP Hükümeti dönemi. Ama Talat-Denktaş dostluğu bitmiş, Talat Cumhurbaşkanı olunca. Soyer-Denktaş dostluğu da hiç kurulamamış. O sıralar UBP Ana muhalefet ve Ankara ile ilişkiler sıfır değil eksi noktasında. Erdoğan bizzat UBP'den Kıbrıs konusu ile ilgili Anayasa mahkemesine gidilmemesini istiyor bir konuda. Ama UBP bunu dinlemiyor. CTP'nin de DP'den hali hazırda bir rahatsızlığı var. UBP'ye çok sağlam bir darbe vuruluyor. Ve bu darbe sonrasında artarak devam ediyor. CTP süreci iyi yönetemediği için UBP yeniden iktidar olmayı başarıyor. CTP ülkeyi iyi yönetebilseydi UBP bu ülkede kolay kolay iktidar yüzü görmezdi; bu ayrıntıyı da unutmayalım.

Şimdi İrsen Küçük Başbakan. Ve Eroğlu'ndan adeta yıkıntı almış bir Başbakan. İşsizler ordusu ve sorunlar yumağı devralmış bir Başbakan, İrsen bey. Eroğlu döneminde işten atılanları yeniden işe alıyor "KTHY", yeni, istihdam alanları yaratılıyor, arsası olmayan gençlere ev yapsın da göç etmesin diye yoğun bir şekilde arsa dağıtımı yapılıyor. Türkiye ile ilişkiler son derece iyi noktaya getiriliyor. Ekonomide hala arzulanan iyileşme sağlanmadı, halk bunu hala hissetmedi. Hükümetin en büyük eksi puanı bu, umarım bir an evvel bu aşılır. Ama en azından disipline edildi ve yoluna oturdu açık vermeler. Bunlar önemli konular.

Ve gelinen bu noktada Ankara'nın n et tavrına bir daha bakacak olursak "biz İrsen Küçük'ün yanındayız, tam desteğiz" diyor. Buna rağmen başka adaylar çıkmalı mı? Çıkabilir ama herkes diyetini öder.

Bakınız size iki tane örnek verdim UBP'nin yakın geçmişi ile ilgili. Ankara'ya rağmen harekete geçmek, dibini görmediğiniz suya atlamaya benzer. Seçim tabii ki sizin.

UBP YA BÖLÜNÜR YA ERKEN SEÇİME GİDER

Her şeyden önce şunu belirtmem gerekir ki Ahmet Kaşif siyasette gelecek vadeden bir kimlik ve ileri de mutlaka UBP'nin başkanı olacak. Ancak UBP şu an birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyuyor. Bu bir geçiş süreci. UBP hem Ankara ile hem de KKTC halkıyla yaralarını sarıyor ve iyileştiriyor. Sn Eroğlu'nun yıllar önce Hükümetten halk tarafından adeta kovulduğunu kimse unutmasın. UBP camiası bunun aynısını yaşamanın eşiğine yeniden gelir ve bölünür, yara alır. Macera arıyorsa bu kıymetli kişiler maceraya girsinler. Ya da sabırlı olup meyvesini yesinler sabırlarının. Erken seçimde bir seçenek tabii. UBP kesinlikle milletvekili kaybeder ama daha huzurlu bir yol yürür.

Ankara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir şekilde Eroğlu'nun yanında yer almadı. Farkındaysanız Talat'tan sonra Ankara Kıbrıs konusunun içinden elini ayağını çekti. Çünkü Recep bey ile Talat'ın inanılmaz bir yakın çalışma disiplinleri vardı. Aynen şu an İrsen bey ile Recep beyin dostlukları olduğu gibi.

Açıkçası ben İrsen beyin karşısında tek ciddi aday olarak Ahmet Kaşif'i görürüm. Bu bir kapasite meselesi. Ahmet Kaşif'i severim iyi bir abi kardeş ilişkimiz vardır. Bu nedenle asla kendisine saygımı yitirmem yazarken. Ama eğer adaylık düşüncesi varsa zamanlaması yanlış. UBP'de İrsen Küçük karşısında belli çevrelere güvenerek aday olacak herkesin akibeti Timurlenk ile Nasrettin Hoca'nın hikayesine benzeyecektir. Yola çıkıldığında "yürü" diye kimseyi arkanızda bulmazsınız. Özellikle yürü diyenin adı Derviş Eroğlu'ysa!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.