Atalay, Eroğlu'na ne söyledi?

Yayın Tarihi: 26/06/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Ülkedeki tüm gazetelerin manşetinde kurultay vardı. UBP'nin kurultayı ve bununla birlikte içindeki huzursuzluk, Saray ile Hükümet arasındaki iç çekişme uzun süren karmaşık sessizliğin ardından yeniden ortaya çıktı. Bazı gazeteler Ahmet Kaşif'i birinci sırada tabanın arzuladığı aday gösterirken, bazı gazetelerde "Eroğlu, Ankara'ya kafa tutuyor" diye verdi manşetten.

"Peki ne olacak, acaba Kaşif çıkacak mı? Eroğlu ikna edebildi mi Sn Kaşif'i, ya Sn Kaşif olmazsa kim olacak?" soruları herkesin aklında ve inanınki kimsede bu soruların cevabı yok. Herhalde ülke tarihinde hiçbir partide bu denli bir kavga, kavganın ötesinde ince hesaplar yapılmamıştır. Tahsin Ertuğruloğlu'nu kınayanlar çıksa da Eroğlu'na olan eleştirilerden ötürü gün gelip çattı ve gösterdi ki Tahsin başkanın söyledikleri eksiksiz doğru.

Evet, gerçekten ne olacak sorusuna gelelim. Ne olacaksa olacak beyler, birileri çıkacak yarışacak ve UBP Genel Başkanı ve Başbakan olacak. Ama her halükarda UBP, 2013'te bir erken seçim yaşayıp küçülecek. Bu küçülme 20 milletvekilinden aşağı olmaz ve UBP yine yoluna devam eder. Asıl mesele önümüzdeki kurultay sürecinin ne kadar acımasız ve belden aşağı gideceği konusu. Herkes bunu konuşuyor, ve benim günlerdir herkesten dinlediklerim "siyaset çirkin şey" dedirtiyor bana.

ATALAY, EROĞLU İLE NE KONUŞTU?

Dünkü yazımda Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın ve buna bağlı olarak Başbakan Erdoğan'ı net bir şekilde Başbakan İrsen Küçük'ü desteklediğini yazmış, bunu çeşitli olaylarla örneklemiştim. Hatta UBP'yi karıştırmak isteyenlere geçmişte yaptıkları stratejik hatalarını da hatırlatmıştım.

Sn Atalay KKTC'de kısa bir süre kaldı ama pek çok kişiyle görüştü. Neticede KKTC'den sorumlu Devlet Bakanı, görüşmesi çok doğal. İki önemli kişiye mesaj net olarak verildi. Bunlardan birincisi Ahmet Kaşif. Kendisine çıkmaması konusunda gerek telkin gerekse açık uyarı yapıldığını duydum. Ama Bakan Kaşif kendisine yapılan bu telkine oldukça da bozuldu ve canı sıkıldı. Çıkmayacaksa da çıkması konusunda tetikleyici olacak diye kulağıma geldi.

Gelelim Sn Eroğlu ile Beşir Atalay arasında geçen konuşmaya. Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere Atalay, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na kurultaya müdahil olmaması, Kıbrıs konusuna konsantre olmasını salık vererek İrsen Küçük'ten yana olan tavırlarını yinelemiş. Eroğlu da partideki iç huzursuzluğu ve bölünmeleri örnek vermiş.

Siyasi kulislerde de dün en çok konuşulan Ankara'nın müdahalesinin UBP tabanında ters tepeceği yönünde. Benimde en gıcık olduğum cümlelerden biri de budur; "tabanda ters teper haa". Yahu bu tabana fiş mi taktılar her şeye ters tepki veriyor ya da UBP tabanı cahil mi de herkesin dolduruşuna bu kadar kolay gelecek?

AHMET KAŞİF HALA ADAY DEĞİL

Olayı birazda espriye vuracak olursak, Kurultay havasına erken girdik girmesine de Ahmet Kaşif hala adaylığını açıklamadı. Adamcağız aday değil bütün memleket O'nu konuşuyor. Neredeyse benden daha ünlü oldu. Kaşif'e aslında adaylık konusunda haksızlık yapılıyor. Aday olmayan adam bu kadar da gündem yapılmaz ki. Hep Saray'ın oyunları bunlar hep.

**************

YUSUF BARBET'İN ACELESİ NE?

UBP Dikmen Belediye Meclisi üyesi ve Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet'in oğlu Yusuf Barbet. Efendi bir arkadaşımız. UBP Kurultay ile çalkalanırken sen belediye seçimlerine konsantre olmuşsun diye duydum. Hüseyin abimizde her yerde seni Belediye Başkan adayı olarak tanıtıyor. Açıkçası sana yakışır Yusuf kardeşim de Yüksel Başkanı gücendireceksin.

*************

RES-BİR KAYNIYOR

RES-BİR ile ilgili sürekli şikayet mesajları alıyorum. Toplantılarını yapamadıkları, yönetim kurulundan istifaların gerçekleştiğini duydum. Başkanı aradımsa da ulaşamadım. Hayır etmedi gitti şu güzide kurum.

*************

YOKSA İLKAY KAMİL DE Mİ ADAY?

UBP Girne Milletvekili İlkay Kamil ile dün uzun soluklu bir sohbetimiz oldu. Tüm süreci uzun uzun tartıştık. "kabul et saraydan sana aday ol teklifi geldi" dedim. Gülerek yanıtladı. Hani evet geldi demedi ama vücut diliyle onayladı. Aslında İrsen beyin yakinen çalışması gereken siyasetçilerden biri bence İlkay Kamil.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları