En son Cemal Başkan gidecek

Yayın Tarihi: 27/06/12 08:22
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Neresinden tutsak elimizde kalan bir ülkede yaşıyoruz. Yok mu iyi giden şeyler; tabii ki var. Örneğin üniversiteler, gelen turist sayısındaki artış gözle görülür iyi ilerlemeler. Ama bunun dışında bazı kritik konular ülkenin başına bela olacağa benziyor.

LTB'DE HİÇ İSTENMEYEN GELİŞMELER KAPIDA

Geçtiğimiz hafta UBP Lefkoşa İlçe binasında belediye meclis üyeleriyle Cemal Başkan bir araya gelmiş tüm çalışanlara ve kamuoyuna sorunu çözüyoruz mesajı verilmişti. Yazmıştık biz de haliyle, hatta Cemal Başkan geçtiğimiz pazartesi maaşların ödeneceği ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Peki ne oldu? Koca bir hiç. Planlanan ikinci toplantı gerçekleşmedi. UBP'nin kendi belediye meclis üyelerinin neredeyse yarısı gitmedi, malum CTP de katılmamıştı.

Anlayacağınız başlanılan yere geri dönüldü. UBP Belediye Meclis üyesi Meriç Erülkü ile en son karşılaştığımızda, Cemal başkan için ağır sözler sarf ettiğini hatırlıyorum. Erülkü kırılıp söylenmekte haklıydı.

Belediye başkanlığına atanabilir dedikodularıyla ismi anılan Özel Kadıoğlu da beraberinde 3 kişi ile istifa edince Belediye'nin fotoğrafı ağırlaştı.

Peki şimdi ne olacak sorusunun cevabını kimse bilmiyor. izlenecek yol ile ilgili hiç kimsenin çıkıp ortaya bir şey koymaması yeni kavgaların, isyanların ve arbedelerin yaşanacağını gösteriyor bize. Yine Lefkoşa'nın hali perişan olacak, yine Lefkoşa kokacak. Ne kadar aciz bir ülkede yaşadığını fark edince insan sinir olmaktan çok üzülüyor. LTB'ye olan inanç bittiği için tüm yönetici ve temsilciler bir bir istifalarını verip ayrılıyorlar. Gemi batarken gemiyi en son kaptan terk edermiş, Cemal Başkan da bunu bekliyor sanırım.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ BAŞLARSA

Her zaman söyledim yine söylüyorum. EL-SEN hak arama konusunda özgürdür ve Hükümet ile sorunları varsa, hükümetin kendisini kandırdığını düşünüyorsa elbette ki hakkını arayacak. Bundan daha doğal ne olabilir ki. Ama bu hak arama hak gaspına dönüşmemeli. Kış aylarında yapıldığı gibi insanlar perişan edilmemeli. Geçtiğimiz haftalarda rutin arızalardan meydana gelen bir elektrik kesintisi sonucunda oksijene bağlı yaşama tutunan birçok hasta insanın içine düşeceği durumu El-Sen Yönetim Kurulu üyeleri iyice tartıp dökmeli.

Hükümet döverken halk da dövülmemeli. Halkı dövüp, hükümet neden oldu bu dayağa derseniz geçen defa yaptığınız gibi Vatandaş Hükümet yerine sizi önüne koyar ve kovalar.

Bu nedenle Hükümet ilgili sendikaların sıkıntılarına çözüm bulma konusunda hassas ve ivedi davranmalı ama sendikalarda hak ararken bunu ilkel bir şekilde yapmamalı. Medyayı karşınıza alırsınız yine.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları