Hade bakalım CTP

Yayın Tarihi: 10/07/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Demokrat Parti ile TDP'nin dün mecliste düzenlediği basın toplantısına dikkat etmek lazım. Bu toplantıyı her yönüyle incelemek lazım.Önce sözde DP-TDP dayanışmasına bakalım. Bu tür dayanışma içine girip birbirine destek verme olaylarını daha önce de görmüştük.TDP ile DP'nin meşhur kara bayrak eylemi vardı. O eylemde kesinlikle Demokrat parti, TDP'ye ayıp etmiş ve kızgın sıcağın altında gerçekleşen eyleme sadece Lefkoşa İlçe Başkanını göndermişti. Ben bunun üzerine bir yazı yazdım da olayın gerçek boyutu ortaya çıkmıştı.

Açık yüreklilikle söylemeliyim ki TDP'yi en masum parti olarak görüyorum bu tür toplumsal hareketlerin içinde. TDP gerçekten kendini ortaya koyuyor ama özellikle Demokrat Parti bu tür sosyal tepkileri bence göstermelik yapıyor. Geçmişte TDP'ye yine bir kazık atmışlardı anlattığım gibi.

Umarım Mecliste dün yaptıkları meclisten çekilme noktasında TDP'yi yarı yolda bırakmazlar. Sanırım DP, Eroğlu'nu desteklemesinden dolayı İrsen Küçük Hükümetine karşı yapılacak her türlü eylemin içinde haliyle olacaktır diye düşünüyorum.

HADE BAKALIM CTP

Demokrat Parti'yi tam anlamıyla CTP ile bir tutamayız tabii. En azından meclisten çekilim Hükümeti erken seçime zorlama noktasında daha cesur davranıyorlar. Ancak CTP'yi dünkü basın toplantısında görmemek beni üzdüğü kadar pek de şaşırtmadı. Eğer bu hükümetten memnun değilseniz ve gitmesini istiyorsanız, gitmesi için gerekeni yapmanız gerekmez mi? Bu noktada DP-TDP dayanışması istediği kadar iyi ya da kötü olsun en azından sizinde kötülediğiniz Hükümetin gitmesi için bir hareket, bir birliktelik ama CTP bu işin içinde yok.

Nedeni istediğiniz kadar masumca açıklayın, toplum bunu seçim korkusu ya da küçülme korkusu olarak isimlendiriyor. Kürsüye çıkıp Hükümeti ağırca eleştirmenin ya da çok ağır söylevlerde bulunmak yerine TDP ve DP ile dayanışma içinde çekilin meclisten ve devirin hükümeti.

Hükümeti devirmek isteyen partiler böyle yapmalı. Ama ne yazık ki ne CTP ne de CTP'ye yakın Sendikaların Hükümeti devirmek gibi bir niyeti yok. Kusura bakmayın ama dokunulmazlık kürsüsünden olmuyor devrimler…

DPNİN SAMİMİYETSİZ TAVIR

ASLANBABA HERKESE BORÇ MU DAĞITIYOR?

UBP İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba şu sıralar hayli paralanmış ve borç isteyen yakın dostlarına borç veriyor, destekliyor. Tabii adı üstünde borç veriyor sonra herkes borcunu ödüyor Aslanbaba'ya. Yalnız Sn Aslanbaba bu kadar çok borç verme herkese ansızdan ödemeyen olur, paranı alamazsın. Malum zaman kötü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları