Kaşif "herşeye" rağmen aday

Yayın Tarihi: 17/07/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif en nihayet adaylığını açıkladı. Açıkçası Pazar günü beni her zaman arayıp sağlam bilgiler paylaşan kaynaklarımdan biri "Kaşif Salı günü açıklıyor" dedi. Bakan Kaşif'in adaylığını açıklayacağını hepimiz az çok tahmin ediyorduk ama çok çelişkili haberler geldiği için yazıp da aldanmanın bir anlamı olmadığını düşünmüştüm. Salı günü beklerken Kaşif Pazartesi günü adaylığını açıkladı.

Tabii ki hayırlısı olsun. Zor bir süreç başladı UBP için. Bu süreci kanlı bir mücadele edasında yaşamak isteyenlerin de sayısı az değil hani. Bakalım süreç neyi gösterecek. Ahmet Kaşif'in dün Kıbrıs Genç TV'ye yapmış olduğu telefon bağlantısını izledim. Kelimeleri son derece seçerek konuştu, kimseyi suçlamamaya, kırmamaya özen gösterdi. Konuşma üslubuna dikkat ettim hala çekindiği ve emin olmadığı bir şeyler var gibiydi. Ahmet bey doktor, bizde iletişimciyiz; insan psikolojisini en iyi okuyan mesleklerden birini yapıyoruz. Bir insanın konuşurken ki duygularını gözlemlediğinizde fark edersiniz tedirginliğini.

Kaşif ile önceleri yapmış olduğumuz konuşmalarda yüzüne bakıp "adaymın?" sorusuna her zaman gözlerini kaçırarak kaçamak cevap verdi. Taa o zamanlardan aday olmayı istediğini ama buna daha karar vermediğini tahmin ediyordum. Sn Kaşif için oldukça zor bir süreç başlamış bulunuyor. Bol şans diliyorum çünkü ihtiyacı olacak.

ANKARA'NIN İSTEDİĞİ ADAM KÜÇÜK

Kim ne derse desin ve ne kadar eleştirirse eleştirsin Başbakan İrsen Küçük, Derviş Eroğlu da buna dahil olmak üzere KKTC'nin başına gelmiş en iyi başbakanlardan biri. Herkes çekiniyor bunları yazmaktan. Memleket yangın yeri deyip geçiştiriyorlar. Yahu bu memlekette yangın ne zaman bitti?

Derviş bey, CTP'nin yarattığı enkazı temizleyecek sözüyle Başbakan seçilmişti. İrsen beye nöbeti devredene kadar ülkeyi soktuğu hali herkes çabuk unuttu. Hayatının hiçbir döneminde bu ülkeyi başarıyla yönetebilmiş bir Başbakan olamadı Derviş bey.

İrsen beyin Başbakan olmasının ardından işten atılan KTHY çalışanları, yine LTB krizinde işten çıkarılanlar yeniden işe alındı. Gençler göç etmesin diye arsalar dağıtıldı, parti gözetmeksizin. Özürlülere istihdam kapısı açıldı. Durup bunları uzun uzun yazacak değilim ama yeri gelmişken söylemek lazım.

Ekonominin uçtuğu falan yok. Buna bende katılıyorum ama İrsen bey döneminde ekonomiye bir disiplin geldiğini rakamlara baktığınızda net bir gözle görebiliyorsunuz. Umarım bu hissedilir hale de gelir.

KKTC'de gelişim istiyorsanız Ankara ile uyum içine olmanız gerekiyor. Bu bir gerçek. En erkek parti başkanları dahi iktidar olduklarında bu gerçeği anladılar. Ama bu demek değil ki önünde eğileceksiniz Ankara'nın, buna bende karşıyım. İrsen bey Ankara ile bozulan ilişkileri en iyi kuran ve yöneten siyasetçi oldu Talat'tan sonra ve açıkçası dostlar Ankara "aday olma dediği Kaşif'le" ne kadar uyum içinde çalışır, çalışmaz, zora sokar, seçime götürür orası iyi tartışma kaldırır.

AĞIR TOPLAR İRSEN BEYİN YANINDA

UBP Kurultayı'nda yalnızca Bakanların ya da vekillerin etkileri değil İlçelerinde pozisyonları önemlidir. UBP İlçeleri içinde bazı bölgeler net olarak Başbakan İrsen Küçük'e açık destek belirtirken bazı ilçeler hala karar vermiş değil. Onlar hangileri kendilerini biliyorlar. Bölgesel güç olan bakanlara baktığınızda birçoğunun Başbakan İrsen Küçük'ün yanında yer aldığını görürsünüz. Açıkçası biraz da beni şaşırtan bir açıklama yaptı Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst. Cumhurbaşkanı Eroğlu'na yakınlığıyla bilinmesine karşın ve herkesin "Eroğlucudur" demesine karşın siyaseti kısa sürede iyi öğrenmiş genç bir vekil olarak hem Cumhurbaşkanı Eroğlu'na hem de Başbakanına göstermesi gereken siyasi etik ve değeri göstermeyi başarmış biri. Siyaseti nasıl yapacağını biliyor. Geçtiğimiz günkü bir basın toplantısında kurultayda Başbakan İrsen Küçük'ün yanında yer alacağını ve bu konuda ki duruşunu belirtmiş. Güzelyurt'taki tatlı rekabet içinde oldukları diğer vekiller bile şaşmış bu duruma. Ahmet Çaluda ile Mutlu Atasayan'a Kemal Dürüst ismi eklenince Güzelyurt'un İrsen Küçük'ün kalesi haline geldiği kaçınılmaz bir gerçek artık.

Girne de durumlar pek farklı değil. Meclis Başkanı Hasan Bozer ile Turizm Bakanı Ünal Üstel, Mehmet Tancer ve Girne İlçe Başkanı Necdet Numan, İrsen beyin yanında dimdik duruyor.

Bu kurultayı Mağusa ile Lefkoşa'ya hakim olan kazanacak. Mağusa hepimiz de biliyoruz ki Derviş bey Ahmet Kaşif'i destekleyecek. Bu kaçınılmaz bir durum. Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, İrsen beyin yanında olduğunu hafta sonu bir gazeteye açıkladı .

İrsen beyin Lefkoşa'da yani kendi kalesinde güçlü olabilmesi için yalnızca bakanların ve vekillerin değil Lefkoşa İlçesi'nin de desteğine ihtiyacı var. Şerife Ünverdi, Ersin Tatar, Ali Çetin Amcaoğlu açık bir şekilde İrsen beyin yanında yer alıyorlar. Hasan Taçoy'un da İrsen beyi desteklediğini duydum. Ancak bu durum tek başına yeterli değil. Bildiğim kadarıyla Dr Faiz Sucuoğlu Başkanlığındaki Lefkoşa İlçesi'nin Kurultaya yönelik henüz net bir tavrı yok ya da varsa henüz açıklamadılar. Bu konuyu yarın derin bir şekilde işleyeceğim. İrsen beyin Lefkoşa'ya tam olarak hakim olması için Lefkoşa İlçesi'nin İrsen beyin yanında yer alması gerekiyor. Kimse kusura bakmasın ama Girne, Mağusa ve Güzelyurt bunu açıklamışken Lefkoşa'nın hala bir açıklama yapmamış olması desteği de dolaylı olarak havada bırakıyor.

*************

ARABACIOĞLU FİKİR DEĞİŞTİRİR Mİ?

DP Lefkoşa milletvekili Mustafa Arabacıoğlu uzunca bir süredir bundan sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı durdu. KADEM'in yaptığı son ankete vatandaşın yeniden mecliste görmek istediği vekiller sıralamasında çok yukarılarda çıktı. Sn Arabacıoğlu yeniden adaylığı düşünüyor musunuz bu anketten sonra? Sizden cevap bekliyorum..

***********

ERGÜN ONALT ÖRGÜT BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

UBP kurultay delegesi ve Dikmen Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Onalt gelecek aylarda yapılacak olan seçimlerde Örgüt Başkanlığına adaymış. Hayırlısı olsun öncelikle sayın başkan ancak Kurultaydaki duruşunuz Derviş Eroğlu'nun göstereceği adaydan yana olacak diye heryerde açıklamalarda bulunuyormuşsunuz. Sn Eroğlu adayını gösterdi. Kurultayda destekleyeceğiniz aday Kaşif mi Küçük mü? Sizin gibi siyaseti iyi bilen biri dikkatli yürümeli bu yolları.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.