Başbakanı rahat gördüm

Yayın Tarihi: 23/07/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ben ki uzun yıllardır canlı yayın sunarım ne zaman 100 tane insanın karşısına çıksam ağzım dilim dolanır, konuşamayacak gibi olurum. Bir de iktidardaki partinin başına aday olsam nasıl olurdum ne yapardım diye düşünürüm bazen. Olup bitenleri hep beraber izliyoruz. UBP Kurultayında adaylar şekillenirken UBP içindeki bazı bakan ve vekiller sağ duyu çağrısı yaparken bazı vekillerde avukatlığa soyunmuş durumda.

ÖZGÜRGÜN'ÜN AÇIKLAMALARI OLDUKÇA MUTEBER

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün çizgisi ve efendiliğiyle her zaman takdir ettiğim biridir. Gerek parti içi gerekse ülke siyasetinde yaptığı siyaseti birçok insan gibi destekleyenlerdenim. Oldukça erken bir genel başkanlık deneyiminin ardından artık yoğurtu üfleyerek yiyen, nerde hangi adımı atacağını bilen politikacılardan biri oldu. Hafta sonu yaptığı açıklamaları okudum, resmen partisine sağ duyu çağrısı yaptı ve "partiye zarar verecek davranışlarda kimse bulunmasın bunun bedelini öder" mesajını gönderdi. Hatta İrsen bey bir önceki kurultaya giderken Derviş Eroğlu'nun kendisine "sana görev düşüyor" dediğini ama kendisinin kabul etmediğini dahi açıkladı.

Özgürgün birilerine mesaj gönderdi ama ortaya konuşur gibi yaptı ki mesajı isteyen alsın diye. Bu benim gözlemim benim değerlendirmem tabii, Özgürgün Eroğlu ile Kaşif'e mesaj gönderdi.

Özgürgün ""Partiden görev geldiğinde yapmamazlık etmiyorum. İtiraz etmedim, geçmişte parti çok zor bir durumda iken görevi kabul ettim. Ancak asla göreve talip olmam, zorla gitmem. Hele parti içinde sıkıntılar doğuracaksa bu benim işim değil. Çünkü partiyi sıkıntıya sokmak değil, partinin ülkeye hizmet etmesini sağlamak benim düşüncem. Parti içinde bir sıkıntı yaratmak, hele hele iktidarda ise ülke yönetiminde de zaafiyet doğurur." dedi. Açıklamasının bu bölümünü birkaç kez arka arkaya okuduğunuzda hem desteğinin hem tepkisinin kime olduğunu çok iyi anlarsınız.

TÖRE KAŞİF'İN AVUKATI OLDU

Sn Zorlu Töre'yle zaman zaman ters düşsekte karşılaştığımızda birbirimize karşı olan saygıyı ve sevgiyi gösterir birbirimizi ağırlarız. Sn Töre'nin dün açıklamasını okudum. Bası yoluyla adeta Kaşif'e çağrı yapıyor "sakın adaylığını geri çekme, bunu sakın yapma eğer sen adaylığını geri çekersen ben aday olurum" diyor ve anlatıyor Sn Kaşif'e Türkiye'nin baskı yaptığını, İrsen Küçük'ün bu baskıyı talep ettiğini. Hep sıralıyor bu iddiaları. Öte yandan son günlerde popüler olan baskı kurma meselesinde şu ezberi tekrarlıyor bazı çevreler "Ve Kaşif dayanıyor direniyor bu baskılara, asla adaylıktan çekilmeyi düşünmüyor, elçiliğe iki kez çağrıldı, şöyle uyarıldı, böyle uyarıldı" diye de herkesin ağzında anlatılıyor. Halk mazlumu sever derler ya Sn Kaşif de mazlum, ezilen kişi durumunda lanse edilmeye çalışılıyor ki delege sahip çıksın. Yanılmıyorsam Zorlu beyin bakan olması yönünde Devlet Bahçelenin bir ricası olmuştu, yanlış hatırlıyor da olabilirim…

Yanlış işler bunlar.

TÜRKİYE'NİN KURULTAY KONUSUNDA İRSEN BEYE NE FAYDASI OLACAK Kİ?

Ankara iç ve dış politikada Başbakan İrsen Küçük'ün yanında ve açık destek veriyor. Yazdım yine yazayım buna benzer bir destek daha önce bir tek TALAT'a verilmişti. Şimdi İrsen Küçük'e veriliyor. Kurultaya gelecek olursak; ne yani Sn Erdoğan'ın ya da Sn Atalay'ın oyu mu var da oy kullanacak Kurultayda? Delege miler?

Allah aşkına ömrünü siyasete ve UBP'ye vermiş, birçok insana yardım eli uzatmış, geçmişinde bir tane bile hırsızlık arsızlık bulamayacağınız bir İrsen Küçük'ün UBP delegesi içinde yeri yok mudur? UBP'lilerin sevgisini kazanmamış mıdır? Eroğlu'nun işten çıkardığı yüzlerce insanı dönüp yeniden işe alan ve ekmek veren bir Başbakanı sevmez mi vatandaş ya da UBP?

Hükümetin yanlışları ve eksiklikleri var; bunu kabul etmek ve hükümeti buna göre düzenlemek lazım ama Başbakan külliyen başarısızdır demek de ayıp olmuyor mu?

EROĞLU KENDİ KABİNESİNİ BİLE BAŞARISIZ İLAN ETTİ

Eroğlu, ekonominin kötüye gittiğinden ve vatandaşın çok kızgın olduğundan yakındı geçtiğimiz günlerdeki röportajında, ben soruyorum işte şu an ki kabinenin yarısından çoğu Sn Eroğlu'nun atadığı kabine değil midir? Maliye Bakanı olsun Ekonomi Bakanı olsun. Bu insanlar başarısızsa Sn Eroğlu gibi çok bilgili bir siyasetçi nasıl bir siyasi hata işlemiştir? Kendi atadığı kabineyi suçlu ilan eden bir siyasetçi nasıl bir siyasetçidir, nasıl onursal liderdir?

Fotoğrafa bir de bu yandan bakın bakalım!!!

Kaldı ki bana göre şu an ki kabine başarılıdır, zaman zaman eksik kalınsa da bazı konularda maçı iyi götürüyorlar.

İRSEN BEYİ RAHAT GÖRDÜM

Hafta sonu bir sergi açılışında birlikteydik Başbakan İrsen Küçük ile. Sn Beşir Atalay da vardı. İrsen beyle bazı konuları konuşma fırsatı buldum. Genel anlamda gözlemlediğim karşımda duran adamın son derece rahat ve kendinden emin olduğuydu. Aklında kurultaya dair herhangi bir telaşın gezdiğini görmedim. Sizce arkasını Ankara'ya mı dayamıştır?

UBP'nin en güçlü dengeleri bir bir İrsen beye destek açıklarken ve ne olacağını kehanet edebilecek kadar tecrübeli bir politikacının havası üstüne sinmişken, neden rahat olmasın?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.