DP son sınavına hazırlanıyor

Yayın Tarihi: 30/07/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Bu ülkede her geçen gün ne yazık ki siyasetin daha fazla kirlendiğini görüyor bundan dolayı birçoğumuz siyasetten uzaklaşıyoruz.

Birçok siyasi parti maalesef bu siyasi kirlenmeyi yaşıyor. Demokrat Parti 20'inci yaşınım kutladı ve kutlayacak. Kolay değil, iktidar mücadelesi, parti içi mücadele de buna dahil olmak üzere zorlu bir 20 yılı oldu DP'nin. Hep eleştirildi Serdar başkan aslında bu süreçte; milletvekili sayısını şu kadar da aldı bu kadara düşürdü diye. Evet; hataları azımsanmayacak kadar çoktur ama gelin görün ki tecrübe ederek öğrenmek en pahalı yöntem olsa dahi en iyi yöntemdir.


Bu nedenle DP'de Serdar başkan dahil olmak üzere pek çok deneyim yaşayıp yoğurdu üfleyerek yemesini öğrenen bir kadro var artık. Bu da son derece önemli.


Demokrat Parti'ye son zamanlarda oldukça yoğun katılımlar var. Belki bu katılımlar DP'lileri heyecanlandırıyordur ama siyaseti bilen birçok insanı heyecanlandırmaz. Çünkü siyasetten anlayan herkes bilir ki katılımlara bakarak denize açılmak akıntıyı kendini bırakmak gibidir. Ama her halükarda bu katılımlar DP'nin oy grafiğini yükselttiğini ve kendine olan güvenini tazelediğini gösteriyor bize.


DP'NİN 1 EYLÜL MİTİNGİ VAR AMA !


Demokrat Parti'nin 1 Eylül'de oldukça büyük katılımla geçmesi beklenen bir miting hazırlığı var. Ama bu miting hazırlığının kocaman da bir aması var. Bu mitingden haberi olmayan DP'liler var; hem de bu DP'lilerden biri de Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu. Arabacıoğlu gibi bir siyasetçinin partisiyle ilgilenmediği için mi yoksa partisine küstüğü için mi yoksa partisi tarafından dışlandığı için mi haberi yok? En iyi cevabı Arabacıoğlu bilir ama sanırım kendisi artık partisiyle ilgilenmiyor.


Öte yandan bir başka gerçek var ki Demokrat Parti kesinlikle "partiye katılımlar var "diye rehavete kapılmamalı, kendi üyelerini dışlamamalı ve bununda ötesinde yeni gelenlere vaatlerde bulunmamalı. Özellikle bazı yeni katılımların, başka partilere de uğradığını ve çeşitli şeyler talep ettiklerini alamayınca DP'ye gittiklerini sıkça duyuyorum. Bu tür duyumlara öfkeleneceğinize dikkatli olun derim.


DP'NİN SON SINAVI


DP'nin son sınavı derken iddialıyım. Ne yazık ki DP bir süre önce kapanma noktasına kadar geldi. Hani dibe vurdu derler ya; işte ondan. Ama bu dibe vurma işe yaradı ki aynı hızla yükselişe geçti. İşte bu yükseliş vefasızlığa, ihanete uğramamalı, uğratılmamalı. Her şey herkes iyi seçilmeli. Parti içi kavgaya asla müsaade edilmemeli. DP her seçim havasına girdiğinde bunları yaşıyor. En tepesinden dibe kadar. Bu nedenle önümüzdeki süreçte gerçekleşecek seçimler DP'nin son sınavı ve bu sınavdan ya geçecek ya da kalacak. Yani ortası yok. DP'ye yakışan 5 milletvekili çıkarıp tören alanındaki yerini alması değil, yakışan en az 10 milletvekili çıkarıp güçlü bir koalisyon ortağı olmak. Duyuyorum bazı DP'li yetkililer "birinciliğe oynadıklarını söylüyorlar" ama DP'nin birincilik trenini Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki hal ve hareketleriyle kaçırdıklarını unutuyorlar.
Sonuç olarak DP'ye nice güzel yaşlara; siyaset tek başına yapılmaz; değil mi?


*************


VATANDAŞ "PERVİN GÜRLER DEVAM ETMELİ"


Pervin Gürler'i uzun zamandır tanırım; oldukça başarılı ve tecrübeli bir polistir. Onu örnek alarak pek çok kadın yurttaşımız polis teşkilatına katılmıştır. Geçtiğimiz gün görevinden "O da ayrılmalı" diye düşünce belirtmiştim ama hayli telefon aldım. Gelen telefonların hepsi de sitem ve tepki doluydu. Pervin Gürler gibi değerli bir polisin teşkilattaki görevinden kesinlikle ayrılmaması gerektiğini, polis teşkilatına Pervin hanım gibi deneyimli polislerin her zaman lazım olduğunu anlattı vatandaşlar bana. Pervin hanım sizi bu kadar seven ve teşkilatınızda görev yaparken görmek isteyenlerin olduğunu görmek bizleri de mutlu etti.


****************


OKUR MEKTUBU


DİKMEN'DEKİ AKILLI SU SAYAÇLARI SORUN OLDU


"Dikmen belediyesi akıllı su sayacı alımı için bir süre önce tarihlerinde ihaleye çıktı. Birkaç yerden fiyat teklifi almalarına rağmen, sonuçta akıllı sayaçla hiç alakası olmayan ve Girne'de bulunan Andıç Ticarete ihale kalıyor. Çin'den getirilen sayaçlar Türkiye'ye kadar Andıç ticaret tarafından getirilmiş ancak bu firmanın ithal izinleri eksik olduğu gerekçesiyle Türkiye'den KKTC'ye getirilişi belediye tarafından yapılmıştır. Akıllı sayacın kademe yapması , yetiştirilmiş elemanı olması, servisi ve yedek parçası olması çok önemlidir. Kısacası getiren firmanın arkasında durması gerekirken; böyle bir durumda söz konusu olamıyor. Çünkü sayaçları getiren firmanın yerini belediye almış oluyor. Dahası akıllı sayaç olayına Dikmen halkının karşı çıkmasına rağmen vatandaşlara sorulmadan ve vatandaşlar evde yokken evlerine gidilerek bu akıllı sayaçlar monte edilmeye başlanmıştır. Ortada haksız ve izinsiz bir uygulama vardır. Dikmen Belediye başkanı Yüksel Çelebi'ye sormak istiyoruz: Çin'den çok ucuza getirilip oldukça pahalı bir fiyata ve köylü istememesine rağmen bu sayaçları takmanızın anlamı ne? Bunun da ötesinde yaptığımız araştırmalarda söz konusu su sayaçlarının her iklime uygun olarak çalışmadığını da tespit etmiş bulunuyoruz. Dikmen Belediye başkanı Sn Yüksel Çelebi'yi akıllı su sayacı uygulamasına son vermeye davet ediyoruz"
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları