Numan tam destek açıklamaya hazırlanıyor

Yayın Tarihi: 02/08/12 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

UBP Kurultayı malum bu saatten sonra artık gündemimiz; bu nedenle vatandaşın yazılarımızı çok sıkı takip ettiklerini gelen yoğun telefonlardan anlıyorum. "Gazimağusa'daki sürpriz isim kim? Başlıklı dünkü yazım özellikle Ahmet Kaşif cephesinde hayli heyecan yarattı. Aracılar aralarında kendilerinden sandıkları ismi öğrenmek için telefonlara sarıldılar. Siyasette beklemek bazen iyidir.

Türkay Tokel'e rağmen Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu önceki akşam Başbakan İrsen Küçük'e tam destek açıkladı. UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda'nın omuzlarındaki yük hayli fazla ama Kemal Dürüst ve Mutlu Atasayan gibi önemli bir güçlerde Başbakan İrsen Küçük'e tam destek açıklayınca artık Türkay Tokel yalnız kaldı. Güzelyurt kaynaklarımdan edindiğim bilgilere göre Tokel'in medyada boy gösterdiği gibi ihtişamlı bir potansiyeli yok Güzelyurt delegesi içinde. Özellikle Kemal Dürüst'ün Başbakan İrsen Küçük'ü seçmesi, Güzelyurt'taki tüm dengeleri İrsen beyin lehine çevirmiş durumda.

SUCUOĞLU'NUN YÜKÜ HAYLİ FAZLA

Öte yandan UBP Lefkoşa İlçesi her ne kadar da Başbakan İrsen Küçük'e tam destek açıklamışsa da UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu'nun kurultayın Lefkoşa ayağını çok iyi yönetmesi lazım. Neticede Lefkoşa kurultayın yelkenlerini dolduracak rüzgarın estiği yer. İşte bu nedenle Dr Sucuoğlu'nun sorumluluğu hayli fazla.

En yüksek delegeye sahip Lefkoşa'da kırgınların yeniden kazanılması gerekiyor. DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu her ne kadar da Parti Meclisi'nden onay almasa da Lefkoşa delegeleri içinde etkileyebileceği insan sayısı çok. Unutmayın bu adam % 39 oy almıştı Sn Eroğlu karşısında.

GİRNE İLÇESİ TAM DESTEK VERECEK

Girne'deki kaynaklarımı da dün yokladım; UBP Girne İlçe Başkanı Necdet Numan oldukça yoğun toplantılar gerçekleştiriyormuş. Delegeler ile hergün bir araya gelen Necdet Numan gelecek hafta geniş bir toplantıyla Başbakan İrsen Küçük'e tam destek açıklayacak.

Yine güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Girne'de "Necdet Numan, Ünal Üstel, Mehmet Tancer " İrsen Küçük'ü destekleyecek. "İlkay Kamil ile Ergün Serdaroğlu" da Ahmet Kaşif'i destekleyecek. Sn Hasan Bozer'in de İrsen beye destek vereceği kanaatindeyim ama kendisine ulaşamadığım için net bir şey belirtemiyorum, etik olmaz yanlış olur.

Girne'deki profil böyle. Namsoy ve Atakara ailelerinin de delege üzerinde hatrı sayılır bir ağırlıkları var ve her iki belediye başkanı da İrsen Küçük'ten yana ağırlık koyacak.

Evet, UBP Kurultayı'nın şu anki fotoğrafı bu. Gazimağusa ile İskele'yi de ilerleyen günlerde inceleyeceğiz. Fotoğrafa baktığınız da kimin açık ara önde olduğu belli değil mi?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları