Tüp bebekte yeni üçgen

Yayın Tarihi: 08/08/12 07:41
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Nedendir bilinmez dünyanın her yerinde doktorlar birbirlerini çekemese de her zaman birbirlerini kollarlar ve korur. Sağlıkta yaşanan ve yakında el atacağımız bazı vakalar var ki Sağlık Bakanlığı gerekli soruşturmayı yapmamış ya da yapmaktan kaçınmıştır. Toplumun sağlık alanında eşik bekçiliğini yürüttüğüne inandığım Tabipler Birliği de maalesef gerekli duyarlılığı son zamanlarda göstermemektedir.


Tüp bebekle ilgili dosyalar dolusu belge yayınlamama rağmen halen gerekli adımları atmamıştır Tabipler birliği. Yine önemli bir ihmale ve umursamazlığa şahit olacağız.


Girne'de faaliyet gösteren Dünya Tüp Bebek Merkezi'nin kurucuları olarak da bilinen Türkiye'nin en önemli iki jinekoloğu Prof.Dr. Bülent Tıraş ile Prof.Dr. Hakan Yaralı. Türkiye'de önemli işlere imza atmış olan her iki doktorla ilgili kısa bir süre önce Türkiye'de ciddi bir soruşturma açıldı. Türkiye medyasında bomba etkisi yaratan bu soruşturmanın haberini http://www.reyhaber.com/yasam-haberleri/ankarada-tup-bebek-skandali.html sitesinden okuyabilirsiniz. 4 Temmuz 2012 tarihli bir haber.


Her iki doktorun Türkiye'de ortak oldukları bir merkez var ve bu merkezde anne adaylarına donasyon yapıldıktan sonra KKTC'de arka planda gerçek sahipleri oldukları iddia edilen Dünya Tüp Bebek merkezine gönderiliyorlar


Linkini verdiğim haberi okumanız halinde her iki doktorun Türkiye'de yaptıkları yasa dışı olaylarla ilgili haklarında başlatılan soruşturma kariyerlerini ve güvenilirliklerini yerle bir etmiştir. Bir süre önce ülkemizde yayımlanan bir başka gazetede de konuya dikkat çekilmiş ancak isim kullanılmaktan kaçınılmıştı.


TABİPLER BİRLİĞİ NEDEN SORUŞTURMA BAŞLATMIYOR?


Türkiye'de tüp bebek işinden hayli yüksek para kazanan doktorların KKTC'de ön planda gözükmeyerek tüp bebek merkezi kurdurduklarını ve bunun bir örneğinin Mağusa'da da olduğunu önceki yazılarımda yazmıştım. Dünya Tüp Bebek Merkezi'yle bağlantıları olduğu ileri sürülen Prof.Dr. Bülent Tıraş ile Prof.Dr. Hakan Yaralı Türkiye'de aleyhlerine soruşturma açılmasının ardından Girne'de faaliyet gösteren Dünya Tüp Bebek merkezi ile ilgili herhangi bir soruşturma halen neden başlatılmadı doğrusu merak ediyorum. Gerek Sağlık Bakanlığı'nın gerekse Tabipler Birliği'nin Dünya Tüp Bebek merkezini neden kontrol etmediğini araştırdım. Bulduklarım beni şaşırttı ve inanmak istemedim doğrusu.


TABİPLER BİRLİĞİ TARAF MI OLUYOR?


Dr Özdemir Berova, Tabipler Birliği'nin Yönetim kurulu üyelerinden biri ve Dr Özdemir Berova'nın eşi Anestezi uzmanı Dr Beyhan Berova'nın da Dünya Tüp Bebek merkezine hizmet verdiğini tespit ettik. Ortaya ister istemez Tabipler Birliği ile Dünya Tüp Bebek merkezi arasında dolaylı yönden de olsa bir çıkar ilişkisi olduğu izlenimi çıkıyor. Bu gerçekler ışığında Tabipler Birliği'nin, bir yönetim kurulu üyesinin eşi söz konusu iş yerinden para kazanıyor diye Dünya Tüp Bebek merkezine göz yumulduğuna inanmak istemiyorum.


Bugüne kadar ortaya koyduğum tüm tüp bebek haberlerine ve uyarılarına karşın Tabipler Birliği'nin kayıtsız kalması ve soruşturma başlatmaması son derece düşündürücüdür. Gerek Sağlık Bakanlığını gerek Tabipler birliğini gerekse Dünya Tüp Bebek merkezini bu konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ederim.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları