Kaşif'in yüzünde pişmanlık gördüm

Yayın Tarihi: 10/08/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Hiç düşündünüz mü Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan neden bu kadar başarılı? Bilmeyenler öğrensin; çünkü Sn Erdoğan'ın son derece başarılı ve bilgili danışmanları var. Kurultay yarışıdır deyip geçmeyin netice de bir ülkenin Başbakanı seçilecek yeniden hem de oldukça belirli bir sayıyla ama bu sayının belirlediği kişi ülkenin kaderini bir süre daha şekillendirecek.

Kim ne derse desin ben hala Sn Ahmet Kaşif'in istemediği bir yarışın içine çekildiğini düşünüyorum. Zorla içine itildiği bir kavga; hem de bu kavga kendi kavgası değil. Herkes CHE'ye hayrandır; KÜBA kahramanı CHE başka bir halkın savaşına ortak olduğu için kolay ölmüştür. Kendi ülkesi adına verdiği savaşı kazanmıştır çünkü Küba halkı yanında yer almıştı. Ama başka halkın iç savaşına müdahil olduğu için uğruna savaştığı halk kendi halkı değildi. Bu nedenle ölüsüne bile sahip çıkmadı savaşlarına ortak olduğu halk.

AHMET KAŞİF'İ YADIRGIYORUM

UBP Kurultay yarışı Ahmet Kaşif'in yarışı değil, zaten bu nedenle yadırgıyorum ya kendisini. Bir önceki kurultayın ardından bakanlık görevine devam etmiş ve Hükümetin her kararına ortak olmuş bir Siyasi'nin sözde kendi adına yapılan internet sitesinden başkaları tarafından hazırlanan soru ve cevap metnini okuduğunuzda başta sona çelişen cümlelerle dolu olduğunu görürsünüz. Kaşif kendi adına yazılan bu metni nasıl iyi okumadan kendi cevaplamış gibi yayınlanmasına izin verir?

Bakan Kaşif bu Hükümetin bir parçası. Kimse bana masal anlatmasın. Hükümetin her icraatının altında O'nunda imzası var, sevabıyla günahıyla ortak bu ülke adına yapılan her şeye. Açıkçası ben Sn Kaşif'ten istifa edip öyle çalışmasını beklerdim. Daha ilkeli bir duruş olurdu.

DÜNKÜ BASIN TOPLANTISINDA OLMAMALIYDI

Başbakan İrsen Küçük dün bir basın toplantısı düzenledi ve icraatlarını anlattı. Bakan Kaşif de oradaydı. Tasvip etmediğiniz bir Başbakanın ve dolaylı olarak Hükümetin gururla icraatlarının anlatıldığı salonda ne işiniz var diye sormak geldi içimden. Ama yapmadım bu sorunun izahını yapamazdı Sn Kaşif , verdiği her cevaba daha sert bir soruyla karşılık vereceğim için kendisini zorda bırakırdım ve bu Ahmet Kaşif ile olan abi kardeş ilişkimizi ortadan kaldırırdı.

Ama en azından bu köşeden kendisine mesaj göndermem de yarar var; Başbakanı ve hükümetini tasvip etmiyorsanız görevinizden istifa edip öyle yollara düşerdiniz. Siyasi etik bunu gerektirirdi.

Bu kurultayı kazanamayacağınızın sizde farkındasınız, hele hele o kadar yanlış ve zayıf bir ekiple seçim yarışınızı yürütüyorsunuz ki bu ekiptekilerin kendine hayrı yok, kendi kendilerine yön verebilecek bilgi ve beceriye sahip değiller, size nasıl seçim kazandıracaklar?

KAŞİF HALA ÇEKİLEBİLİR

Açıkçası ben Ahmet Kaşif'in çekilmesinden yanayım. Diyorlar ki çekilse de kaybedecek kalsa da kaybedecek, o nedenle savaşarak ölsün. Yahu siyasette ölme işi de nerden çıktı. Bir önceki kurultayda kaybetmesine karşın İrsen bey kendisiyle çalışmaya devam etti, Bakan Kaşif şimdi adaylıktan çekilse yine yoluna devam eder, günü saati gelince partinin başına geçmesi zaten kaçınılmaz bir durum. Ama bu kurultayı kaybetmesinin ardından siyasi kariyerine de noktayı koyup evine gidecek.

Yine söylüyorum; bir insan kendine ait bir savaşta ölürse kahraman olur başkasının hevesi uğruna ise berhava.

Dün basın toplantısı sonrasında ayak üstü biraz lafladık Bakan Kaşif ile. Eğer ben gazeteciysem Kaşif'in son derece üzgün ve pişman olduğunu söyleyebilirim size.

*****************

HABER KKTC'NİN ANKETİ UYDURMA MI?

UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel'in oğlu Özdemir Tokel'in direktörlüğünü yürüttüğü Haber KKTC de bir süreden beridir düzenlenen "ubp kurultayını sizce kim kazanır" anketinin sonuçları sürekli ilginç değişikliklere uğruyormuş. Dün bir grup genç beni arayarak tüm gece boyunca siteyi gözlem altına aldıklarını, gece yarısı birkaç bin oyla önde giden İrsen Küçük'ün sabah 8 itibarıyla birkaç bin oy geriye düştüğünü ve anket sonucunun değiştiğini ve bunu fotoğrafladıklarını söylediler. Sevgili Özdemir senin böyle şeylere tevessül etmeyeceğini biliyorum ama çalışanlarını bir uyar öyle bir anda birkaç bin kişi siteye gidip sonucu etkileyemez, sitenin inandırıcılığı gidecek.

**************

EĞİTİME BAŞARIYLA YÖN VERİYOR

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile dostluğumuz eskiye dayanır. Özellikle Turizm bakanlığı döneminde çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulmuştum. Eğitim bakanlığını da gayet başarıyla yürütüyor. Eleştirilere bakmayın, o eleştiriler her eğitim bakanına yapılır. Bakan Dürüst'ün göreve geldiği günden itibaren yaptırdığı okullara, ek binalara ve eğitim sisteminin gelişmesi için Türkiye ile yaptığı işbirliğine bakmak lazım. Dün meslektaşlarımla geçerken bir uğradık. Çalışmaları hakkında bilgi aldık. Yeni eğitim dönemine önemli yeniliklerle girmeye hazırlanıyor Kemal bey. Hepimiz biliyoruz ki Kuzey Kıbrıs'ı turizm ile üniversiteler bir yerlere getirecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları