Eğer gerçekler söylenmeseydi

Yayın Tarihi: 16/08/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Günlerdir basında konuşulan hastanelerin ameliyathanelerinin bakımsız ve bozuk araç gereçlerden oluşması konusu toplumu hayli tedirgin etti. Eder tabii; hasta giren ölü çıkarsa ve basın ilk kez bu işlerin üzerine giderse Sağlık Bakanlığı da haliyle sorumluluk hisseder ve olaya eğilir.

Eskiler derki ölen çukurunu doldurur. Her ne halse Kıbrıs'ın gerçeklerinden biri haline gelmiştir. Ülkemizde bugüne kadar doktor hatasından ölen birçok hastanın dosyasının üstü örtülmüş ve kapatılmıştır. Kimi hastaya yanlış ilaç enjekte edilmiş, kimisine yanlış kan verilmiş, kimisi de gerekli araç gereç eksikliğinden hayatını kaybetmiştir.

Son 3 yıldır Bakan Kaşif sağlık Bakanı olduğu için yazıyorum ama Bakan Kaşif'ten önceki Sağlık bakanlarının ihmali ve umursuzluğu da azımsanacak ölçüde değildir. Örneğin CTP dönemindeki Sağlık Bakanı Eşref Vaiz ile ilgi bir konuda ciddi iddialar bana şu an ulaşmış durumda. Zamanı gelince belgelerle Sn Vaiz'in de ihmalinin karıştığı bir dosyayı hep birlikte okuyacağız. Ama önce belgeler gelsin ki iddia olmaktan çıksın!!!

GERÇEKLERİN ÜZERİNE GİDİLMESEYDİ

Bir kere Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif'in toplumu yanılttığı ortaya çıkmıştır. Özellikle Lefkoşa Devlet Hastanesi'nin ameliyathanelerinin modernize edilmediği ve tadilatlarının yapılmadığı, netice itibarıyla sıkıntılı olduğu ortaya çıkmıştır. Musa Ersoy'un bir süre önce hayatını kaybetmesinden dolayı bazı doktorların ameliyathanelerdeki sorunları deşifre etmesiyle patlak veren ameliyathanelerin yapısında modernizasyona gidilmek zorunda kalınmıştır.

Eğer bazı doktorlar bu konuları gündeme getirmeseydi ve basın Bakan Kaşif'in üstüne gitmeseydi; emin olun ki Sn Kaşif'in bu konuda harekete geçeceği yoktu. Bugüne kadar geçildi mi?

ŞEHERLİOĞLU "SAĞLIĞI POLİTİKAYA MALZEME ETMEYİN"

TIP-İŞ Başkanı Dr Erol Şeherlioğlu'nu aradım dün. Değerli ve düzgün doktorlarımızdan biridir. İşini severek yapanlardandır. Ameliyathane konusunu sordum kendisine. Dr Şeherlioğlu " Sağlığın politikaya malzeme edilmesinden son derece rahatsızız. Bir kere Sağlık ayrı bir konudur ve hiçbir şekilde sağlıkta tasarruf yapamazsınız. Lefkoşa Hastanesinde 7 ameliyathane var ve ülkemiz koşullarına göre bu sayı kesinlikle yetersiz. 50'ye yakın cerrah var. Kesinlikle ameliyathane sayısının artırılması gerekiyor. Ama bu konuda TC Yardım heyetinin gerekli yardımları onaylamadığını biliyorum. Mevcut ameliyathanelerin Üçünün modernizasyonu ve tadilatı için ihaleye çıkılmıştı, basında oluşan yoğun baskı üzerine Bakan Kaşif tüm ameliyathanelerin gerekli modernizasyonu ve tadilatının yapılacağına söz verdi. Ameliyathanelerin 22 Ağustos'da açılması gerekiyor. Bekleyip göreceğiz.eğer tüm ameliyathanelerin tadilatı gündeme gelirse 22 ağustosda bu açılış gerçekleşemez "dedi ve ben devamla şu soruyu sordum kendisine: "Bakan Kaşif'e güveni,yor musunuz?" Dr Şeherlioğlu "ben UBP Hükümetinin hiçbir yetkilisine güvenmiyorum" diyerek konuşmayı noktaladık.

HASTANELERDE BEBEK ÖLÜMÜ ÇOK MU OLUYOR?

Bir başka kaynaktan aldığım bilgilere göre son zamanlarda Lefkoşa Hastanesinde bebek ölümlerinin arttığı yönünde. Bu gerçek mi değil mi araştırıyorum. Ne yazık ki pek çok konunun gizli kaldığı ve üzerine gidilmediği bir ülkede yaşıyoruz. Tabii bu konuda Tabipler Birliğine de önemli görevler düşüyor. Sivil toplum örgütleri siyasilerin üzerinde daha baskıcı ve ısrarlı olmalı, biz gazetecilere bilgi sağlamalı ama gelin görün ki bizim bulduğumuz ispatlı haberlerin bile üzerine gerektiği şekilde gidilmiyor.

BAKAN KAŞİF'İN ZOR DÖNEMİ

Kurultay sürecine girilmesi ve son zamanlarda yok pahasına ölen vatandaşlarımızın sayısının artması üzerine tüm oklar Kaşif'in üstüne çevrilmiş durumda. Bakan Kaşif için zor bir süreç başladı ve daha gündeme taşınacak çok konu var. Birçok köşe yazarı birçok konuyu yazıp çizmeye hazırlanıyor.

***********

ÜNAL FINDIK KİME TAŞ ATTI?

CTP-BG Güzelyurt eski Milletvekili Ünal Fındık'ın önceki gün bir röportajını okudum. "ÖRP'Yİ KUCAĞIMIZDA BULDUK ve "İNSANLAR CTP'YE ÖFKE DUYDU" gibi sözleri oldu röportajında. ÖRP fikrinin bir iddiaya göre CTP Eski Genel Başkanı Ferdi Soyer tarafından Antalya da bir toplantıda gündeme getirildiği anlatılır, öte ydan Ferdi bey bir röportajında ÖRP konusunda herksin kendisini suçladığını ancak bunu organize edenin başka kişiler olduğunu belirtmişti. Sanırım bu kişilerin başını çeken de Talat'tır. Şimdi ben merak ediyorum bu duruma göre Ünal Fındık, Sn Talat'a mı yoksa Sn Soyer'e mi taş attı?

************

ZİHNİ TÜRKSEL'İ ÇİNGENELER BASTI

RES-BİR Eski başkanı ve Konak restaurant sahibi Zihni Türksel'e geçtiğimiz akşam 3 turist gider. 2 erkek bir bayan. Turistler der ki 3 kişiyiz ama bize iki kişilik yemek getir, peki der Zihni Türksel, turistler tekrar çağırır Türkseli ve "yok vazgeçtik sen bize bir kişilik yemek getir biz paylaşırız üçümüz, iki şişe de bira" derler. Zihni Türkseli alır bir sinir bir öfke, müşterileri bir kovamadığı kalır. Haklı tabii, böyle Çingene kılıklı turist mi olur? Desenize ülkeye gelen turistlerin bazıları ya fakir ya gatsot.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları