Bu fotoğraf çok şey anlatıyor

Yayın Tarihi: 21/08/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Bayram ne güzel sakin sakin geçip gidiyor. İntihar vakalarını saymıyorum tabii. Bizim intiharları önleme konusunda herhangi bir sağlık politikamızın olmadığını hepimiz biliyoruz. 400 tane motorlu yatak alınca sağlık bir yerlere gelmiş olmuyor ne yazık ki. İnsan psikolojisini olumlu yönde değiştirecek, intihar etmeyi düşünenleri alıkoyacak bir politikamız yok sağlık sistemimizde. Hastanelerin psikiyatri bölümüne gittiğinizde elinize bir yeşil reçete tutuşturup eve gönderiyorlar. Sağlık bakanımız Ahmet Kaşif'in ne yazık ki bu tür şeylere ilgisi ve merağı yok.


Birkaç gün önce Sağlık Bakanlığı basın bürosundan bir fotoğraf geçildi tüm basına. Fotoğraftaki kişiler bizim bilmediğimiz insanlar değildi. Sn Ahmet Kaşif'in yanında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kızı Resmiye Canaltay ve Sn Canaltay'ın yanında Ekonomi ve Enerji Bakanımız Sn Sunat Atun. Bir de Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu


Tanıdık olduğu kadar ilginç bir fotoğraftı doğrusu bu.


Önce menfaatler sonra fikirler çatışır der bir Viking atasözü. Sn Ahmet Kaşif ile Resmiye Canaltay'ın aralarının ne kadar açık olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Sebebi kendilerini bağlar, bizi ilgilendirmez ama Kaşif ile Eroğlu ailesinin birbirlerine karşı olan husumetlerini bilmeyen yoktur. Hatta bir dönem Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Başbakan Küçük'e "Kaşif görevden al" diye baskı yaptığını çokça duymuştum. Hiç İrsen beye sorma şansım olmadı bunu ama bunu çok duydum. Dedim ya iki ailenin arası iyi değil.


Hatta ara milletvekilliği ve Gazimağusa belediye başkanlığı seçimleri zamanında DP Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın basın danışmanı olarak UBP-DP ortak adayı Dr Hasan Kunter'e kısa bir süreliğine danışmanlık yapmıştım. Seçimleri birlikte yürütmüştük Sn Kunter ile. Yani o dönem Mağusa'da kalmıştım.


Yeri geldi söylüyorum Sn Kaşif'in Resmiye hanımın seçilmemesi için canla başla uğraştığını ben birçok partiliden bizzat duyduğumu hatırlarım. Yalan gerçek bilemem ama Sn Canaltay'ın seçilmemesi hususunda Bakan Kaşif çokça suçlanmıştı. Ama görüyorsunuz ki menfaatler birleşince bu husumet ortadan kalkmışa benziyor.


Ne diyelim yarasın.


Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu'nu yakından tanır ve severim. Çalışkan bir belediye başkanıdır. Her meclis gününde Başbakan İrsen Küçük'ün yanından ayrılmayan birisi olarak Sn Kaşif'i destekleyecek olması doğrusu şaşırtıcı.


Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn Sunat Atun bence kabinenin en başarılı bakanı. Yaptığı icraatları sabaha kadar övsek bitiremeyiz. Yakında başarılı icraatlarını anlatıp açık destek vereceğim kendisine. Herkes beğeniyle okuyacak bu yazı dizisini.

Evet; şekilde gördüğünüz fotoğraf son derece açık ve nettir. Fulu yani net olmayan tek bir kare yoktur bu fotoğrafın içinde. Onurlu bir yarışın parçası olmaktan ziyade menfaate dayalı birleşmenin öyküsü yatır.


DÜRÜST, İRSEN BEYİN YANINDA


Milli Eğitim Bakanı, Güzelyurt İlçe başkanlığına aday olmayı düşündüğünü açıkladı birkaç gün önce. Ortalık hop oturdu hop kalktı. Bir de üzerine "Dürüst, Eroğlu ile görüştükten sonra Kaşif'i destekleyecek" diye dedikodu yayılınca Sn Bakanı aradım ve konuştuk. Sn Çaluda'ya biraz kırgın ve bununla beraber Güzelyurt örgütlerinden kendisine ilçe başkanlığına aday olması için yoğun bir baskı olduğunu paylaştı benimle. Parti içi meseledir çözülür diye düşünüyorum. Hala İrsen beyin yanında olup olmadığına dikkat ettim konuşmalarında, hala İrsen beyin yanında. Bu kadarını söyleyebilirim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları