Hastahane'de sürekli bebek ölümleri mi oluyor?

Yayın Tarihi: 22/08/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Ne kurultay ne de seçimler önemli aslında. İnsan hayatı ellerimizin içinden kaçıp gidiyor ve biz sadece izliyoruz, hem medya olarak hem de toplum olarak. Sürekli intiharların, cinayetlerin ve türlü olumsuz olayın yaşandığı bir ülke haline geldik.

Bu tür sosyal olayların üzerine gitmek yalnızca Hükümetin değil, muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin de görevi, biz meydanında görevi. Neden bu kadar boşladık yaşamayı doğrusu düşündüm durdum.

İnsan nasıl vazgeçer yaşamaktan, sevmekten, ağlamaktan, nasıl reddebilir yaşamayı? Tüm bunların cevabını birkaç cümleyle anlatıp geçebiliriz tabii ama öyle değil işte.örneğin herhangi bir üniversitenin psikoloji bölümü bu sorguladığımız ve olayların peşine düşüp bir araştırma yapabilir ve sebep sonuç önerilerini koyabilir Hükümetin önüne.

YAPILMAYACAĞINI BENDE BİLİYORUM.

Olağan karşılayabilir miyiz tüm bu yaşadıklarımızı? Karşılıyoruz işte.sizce hava çok sıcakta ondan mı? Ya da zaman değişti, nüfus yapısı değişti de ondan mı yaşanıyor çeşitli sebeplerden ölümler? Adeta vazgeçiyoruz yaşamaktan.

Örneğin geçtiğimiz gün doktora "beni çıkarırsanız tekrardan intihar edeceğim" diyen vatandaşı hangi ileri zekalı doktor çıkmasına izin vermiştir?

Adam tekrardan intihar etti ve öldü. Bir şey oldu mu? Olmadı. Başhekimlik ya da Sağlık Bakanlığı herhangi bir soruşturma başlattı mı? "kardeşim bu adam ben yine intihar edeceğim diyor, nasıl bıraktınız?" diye sordu mu Bakan Kaşif ya da Başhekim?

Muhtemelen hayır!

AY'DA ALTI ÇOCUK ÖLÜMÜ YAŞANIYOR İDDİASI!

Son birkaç haftadır sağlıkla ilgili yazılarımdan ötürü sürekli ihbar alıyorum. Her ay ortalama 6-7 çocuğunun doğumdan sonra yeniden doğum bölümünde Lefkoşa hastanesinde ölümler olduğunu duyuyorum. Yeniden doğum demek çocuk doğduktan sonra Çocuk doktorunun kontrolüne veriliyor çocuklar ve bir üniteye alınıyor. İşte o ünitede çocukların ölmeye başladığı ihbarını yalnızca okurlardan değil bazı doktorlardan da duymaya başladım. Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimliğine ve Sağlık Bakanlığına yazılı bir mektupla bunu bu hafta soracağım. Mektubun yanı sıra hastane içindeki kaynaklarımdan ben de olayı araştıracağım bakalım ne çıkacak.

HAYATA YENİDEN DÖNEBİLMEK ADINA

Hayata yeniden dönebilmek adına ne yapıyoruz ya da bizim için ne yapılıyor. Eğer sizin için kimse bir şey yapmıyorsa siz bir şeyler yapma gayretine girin ve kolayca ölmeyi tercih etmeyin. Son sekiz ayda muhtemelen 10'dan fazla intihar oldu. Neredeyse büyük çoğunluğu kesin ölümle sonuçlandı. Doktor hatasından dolayı yaşanan hasta ölümleri de cabası. Birçoğu kapatıldı geçti.

Dünyanın birçok yerinde insanlar alkol, uyuşturucu, kumar tedavisi görüyor, insanların bir çoğu kanser tedavisi görüyor ve insanların birçoğu görmüyor tüm bu yaşananları.

Hepimizin evinde bu dertlerden bir tanesi var ve sonu kuvvetle muhtemel intiharla sonuçlanacak. Bu nedenle hayata dönebilmek adına birileri sizin için bir şey yapmıyorsa siz kendiniz için yapın. Örneğin intihar etmeyi düşünüyorsanız hastanelerin kanser tedavi merkezlerine gidin intihar etmeden önce, oradan çıkın bir huzur evine uğrayın oradan çıkın bir engelliler merkezine uğrayın sonra dönüp ayna da kendinize bakın bakalım yaşamak mı güzel ölmek mi?

Ben ne zaman bu tür yerlere haber için gitsem gözlerimdeki yaşı gizlemek için güneş gözlüğünü takarım.

Evet; beyler bugün kurultayla ilgili bir şey yok, yazı pek içinizi açmamış da olabilir ama ailenizden yarın kim eksilecek diye telaşlanmıyorsanız diyeceğim bir şey yok.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları