"1" Eylül'e bir şey kalmadı

Yayın Tarihi: 23/08/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
UBP Kurultayı'nın heyecanı süre dursun tabii ki hayat UBP Kurultayından ibaret değil ve ülkede başka sancılar ve devinimlerde oluşuyor. Bildiğiniz gibi uzunca bir süre önce her yerde yayınlanan anketler son derece popülerdi. Ve bu yapılan anketlerde UBP-CTP-TDP-DP sıralaması yapılıyordu sürekli. TDP'nin oy oranı % 15'lerin üzerinde gösterilirken DP'nin oy oranı hep % 13'lerde kalıyordu..

Bu anketlerin modası tam geçmek üzereydi ki bir anda DP'ye katılımlar baş gösterdi. Demokrat Parti'nin ağırlıklı olarak Güzelyurt ile Gazimağusa bölgelerinde sürekli üye yazmaya başladığı duyuruldu DP'nin basın bürosundan.

TDP'li vatandaşlar durmadan ama durmadan TDP'den istifa ediyor ve Demokrat Parti'ye katılıyordu. Başında TDP bu istifaları ve katılımları inkar eden açıklamalar yapsa da sonraları susmayı tercih etti. TDP'den ayrılanların bir kısmı Başkan Mehmet Çakıcı'dan şikayetçiyken önemli bir kısmının da menfaatçiler olduğu anlaşıldı. Tabii bu katılanların içinde UBP'den istifa edenlerde var. Ancak Demokrat Parti, TDP'nin oyunun altında gözükmeyi tehdit hissetti ve TDP'nin örgütlerinin üzerine yürümeye başlandı.

Hala çeşitli partilerden ama ağırlıklı olarak TDP'den DP'ye katılımlar olduğunu açıklıyor DP. Bir taraftan da 1 Eylül de gerçekleşecek mitinge hazırlanıyor harıl harıl. Demokrat Parti'nin Lefkoşa'da kelime anlamıyla bir gövde gösterisi yapacak 8 gün sonra. Söz konusu mitinge bırakın DP'lileri sadece katılanlar gelse meydanın göz doldurur olması gerekiyor. Bakalım nasıl geçecek.

Yanılmıyorsam Hande Yener de 1 Eylül gecesi konser verecek. Hatta Tarkanı getiriyormuş Serdar bey ama Tarkan'a uymamış. Olsun Hande Yener de güzeldir. Bu mitinge mutlaka bende katılacağım, gözlem yapmak için tabii.

Demokrat Parti'nin kurmaylarının işlerini son derece ciddiye aldıklarını gözlemliyorum. Haklarını vermek lazım ki çalışıyorlar. Serdar Başkanın da iyi bir konuşma hazırlaması gerekiyor, geçtiğimiz gün Sami Özuslu'nun konuğuydu ve tutarsız konuşmalar yaptı, bazı konuları da salladı. Kusura bakmasın Serdar başkan, karşısında ben olsaydım sıkıştırırdım. Ercanı özelleştirme konusu mesela; Hükümet hata yapıyormuş, Ercan kendi kendini çeviriyormuş bu nedenle özelleştirilmesine gerek yokmuş. Emin olun Serdar başkan Başbakan olsaydı çoktan özelleştirilirdi; bu kadar da gecikmezdi!

Evet 1 Eylül mitingine çok bir şey kalmadı. Bir partinin gücü meydanlarda sınanmaz kesinlikle ama imajı çizmemeleri lazım. Sanırım erken zamanlamalı bir miting olacak bu.

*************

SAĞLIK BAKANLIĞI BÜROKRATLARI DİKMENİ MESKEN Mİ TUTTU?

UBP'nin kurultayı son derece çetin ve çetrefilli geçiyor. İyidir demokrasi de yarış güzel olur; yeter ki seviyeli olsun. Sağlık bakanlığı Müsteşarı Sn Mustafa Akçaba 17 Ağustos tarihinde yoğun geçen bir ziyaret gerçekleştirmiş Dikmen'e. 16 Ağustos'ta da Tuncer Arifoğlu Dikmendeymiş. Ergün Onalt, Sevilay Mutsuzlar, Mehmet kuyucular ve Attila Atakan ile görüşmüşler.görüşüp Ahmet Kaşif'e destek istemişler. Son derece normal tabii. Netice de Ahmet Kaşif Başbakan olursa Sn Akçaba Başbakanlık Müsteşarı Sn Arifoğlu da Kooperatif merkez Bankası Müdürü olacak. Ben hakikaten normal karşılıyor. Amaç hizmet değil menfaat. Ancak birincisi umarım Sn Akçaba böyle bir şey için Dikmene gitmemiştir, benim gözümdeki yeri ayrı bir de Ergün Onalt bana sonuna kadar İrsen beyi destekleyeceğini söylemişti. Hala aynı nokta da mı? Bu arada Sn Akçaba; "beni hastaneden çıkarırsanız intihar edeceğim" demesine karşın vatandaşı hastaneden taburcu eden ve ölüme sebebiyet veren doktor ile ilgili bir soruşturma başlattınız mı? Bu işi büyütmeyi planlıyorum. Siz düzgün bir bürokratsınız, size güveniyoruz.

***********

HASİPOĞLU, KÜÇÜK'Ü YALNIZ BIRAKMIYOR

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu kurultay için henüz net bir duruş açıklamış değil belki ama Başbakan İrsen Küçük'ü gittiği hiçbir yerde yalnız bırakmıyor. Açık bir dille ifade etmese de desteği belli ki Sn İrsen Küçük'e. Aslında dengeleri de tam tadında tutuyor ama herkesin net bir tavır aldığı şu günlerde artık sizde ağırlığınızı bir taraftan koymalısınız.

*****************

SUCUOĞLU BENİ ŞAŞIRTTI

Bayram kutlamalarında UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu tatildeydi; bu nedenle ne UBP'nin parti tebriğine ne de Cumhurbaşkanlığındaki bayram tebriğine katılamadı. Önceki gün gazetenin birinde Lefkoşa İlçe başkanlığı bir açıklama gördüm "UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu tatilde olmasından dolayı Cumhurbaşkanlığındaki tebriğe katılamamıştır, olası bir yanlış anlamanın önüne geçmesi için belirtiyoruz" diye bir açıklama yapıldı. Kusura bakmayın ama abestle iştigal olmuş. Umarım Faiz bey böyle bir açıklama yapmamıştır da başkaları göndermiştir. Faiz beyin partisine ve başbakan İrsen Küçük'e sadakati ve Cumhurbaşkanı Eroğlu'na büyük saygısı olduğunu bilmeyen mi var? Yanlış anlama olacak diye neyin gaylesi çekiliyor Allah aşkına?

************

MÜZE DOSTLARI BİZİ KUCAKLIYOR

Kıbrıs yemeği özlediniz mi Lefkoşa Selimiye Cami yanındaki Müze dostlarına gitmek geliyor birçoğumuzun aklına. Pek de bir yer yok sanırım. Sevtap hanımın misafiri olduk dün sanatçı arkadaşlarla. İnsan çocukluğuna geri gidiyor Müze dostlarına uğrayınca. Ben her fırsatta misafirlerimi alıp oraya gidiyorum. Devlet Tiyatro sanatçısı arkadaşım Nergül ile Sevtap hanımı bir kareye sığdırdık; sevtap hanım yorgun ama mutlu; Nergül de karnını doyurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor tabii.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.