Bir yıldız kaydı

Yayın Tarihi: 24/08/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Asil Nadir bu ülkenin başına gelebilecek en iyi insandı belki de. Kıbrıs Türk halkının içinden dünyaya açılmış ve dünya da Kıbrıslı Türk ismini bir marka haline getiren bir insanın heykeli dikilmezde ne yapılır. Asil Nadir 1988 yılında İngiltere de uğradığı haksızlıklar sonrasında KKTC'ye kaçması ve sonrasında KKTC'ye yaptığı yatırımlar hiçbir şekilde unutulacak olaylar değil.

NADİR EĞER BİR RUM OLSAYDI

Düşünüyorum da Asil Nadir eğer bir Rum olsaydı bu tür saldırılara maruz kalır mıydı? 1988 yılında Nadir'e oynanan oyunların perde gerisinde her ne kadar İtalyan mafyası gözükse ve narenciye konusu ortaya atılsa bile hepimiz biliyoruz ki Asil Nadir kelime anlamıyla Rumların oyunlarına kurban gitmiştir.

Bir Kıbrıslı Türk'ün dünyada bu kadar büyümesine elbette ki izin verilemezdi. Sn Nadir İngiltere'ye gitmeye karar verdiğinde aklıma iki şey gelmişti. Ya Sn Nadir'e birileri güvence verdi ya da kandırıldı. Kimse kusura bakmasın ama sanırım Sn Nadir kandırıldı ve bu mahkumiyeti aldı. İster 10 yıl hapse mahkum olsun ister 5 yıl yatıp çıkacak olsun ister hapis süresini hastane de geçirecek olsun; Asil Nadir gibi son derece kıymetli ve hala bu ülke için yeni projeler üretmeye çalışan bir işadamının adalet arama peşine düşmemesi gerekirdi bence.

Kimse Asil Nadir gibi birçok insana ekmek kapısı yaratmış ve tanınmamış bir ülkeden dünyaya dev olarak meydan okuyan bir işadamının sonunun böyle olmaması gerekirdi. Yaşını hayli almış biri Asil bey ve bu tür bir cezayı kaldırabilecek biri değil. Asil bey gibi insanlar hele hak etmedikleri bir mahkumiyetin cezasını kaldıramazlar. Umarım cezası bittikten sonra sağa sağlim adaya döner.

Kim ne derse desin Kıbrıs adasının üzerinden bir yıldız kaymıştır. Asil Nadir'in yaşamı umutsuzluk çeken Kıbrıs Türk halkı için "nasıl zengin olunur, nasıl başarılı olunur ve nasıl olmazlar olur yapılırı" gösteren ve ispat eden biriydi.

Keşke gitmeseydi…

**************

KEMAL DÜRÜST , BAŞBAKANIN YANINDA

UBP kurultayına yönelik taraflar kesinleşmeye devam ederken Eğitim Bakanı Kemal Dürüst'le ilgili türlü dedikodular çıkarılmaya devam ediliyor. Sürekli Kemal Dürüst'ün Kurultay'da Ahmet kaşif'i destekleyeceği söyleniyor. Kelime anlamıyla dedikodu; ben bizzat kendisiyle bu konuyu konuştum ve alenen sordum. Sn Dürüst, Başbakan İrsen Küçük'ün yanında ve kendisine tam destek. En başından beri İrsen bey ile Kemal beyin arsı hiç açılmadı ve birbirlerine karşı hep saygı, sevgi içinde oldular. Başbakan Küçük'ün en değer verdiği bakanlardan da biri. Bu nedenle Dürüst Kaşifçi oldu diye dedikodulara inanmayın derim.

***************

Ersan Saner'İN YANI İRSEN KÜÇÜK

Başbakan Küçük, Ahmet Kaşif adaylığını açıklarken oğlunun mezarı başında göz yaşı döküyordu. Yanında benim pek de ihtimal vermediğim bakanlardan biri vardı Sn Ersan Saner. Yanından bir an olsun ayrılmamıştı. İrsen beyin güvendiği siyasilerden biri. Güvenilir kaynaklarım bana Ersan Saner'in, Ahmet Kaşif'in yanına geçtiğini bildirdi hemen bunu en derininden araştırdım. Böyle bir durum yok ancak Ersan bey tarafsız bir duruş sergileyeceğini belirtmiş. İrsen beye yakın çevreler bunu üzüntüyle karşıladı. Sizin gibi siyasette gelecek vadeden bir siyasetçi adımlarını akılcı atmalı bence.

*****************

AKARYAKIT ZAMMI VE PAHALI ELEKTRİK ATUN'UN UMURUNDA MI?

Elektriğin pahalı oluşundan ve akaryakıta sürekli zam yapılmasından artık vatandaş bezdi. Hükümet bu tür zamlar yapmaktan vazgeçmeli.açıkçası merak ediyorum Ekonomi ve Enerji Bakanımız Sunat Atun Bakanlar Kurulunda bu tür kararlar alınırken, alınmaması konusunda uğraş veriyor mu? Vermiyorsa vermeli. Kurultay sürecinde Sn Kaşif'in yanında yer alacağınızı bir evvelden hepimiz biliyorduk da Ekonomi de vizyon koyamamış bir bakan olarak Sn Kaşif'e ne tür bir faydanız olacak doğrusu merak ediyorum. Tüm gün CNBC kanalını seyrederek ülkenin ekonomisi kalkınmıyor.

***********

ERGÜN ONALT "İRSENCİYİM"

Dikmen'in sevilen simalarından Ergün Onalt'la ilgili, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba ile görüştüğü ve Kaşifçi olduğuna yönelik bana gelen bilgileri dün yazmıştım. Sevgili Onalt aradı ve "ben İrsenciyim, bu böyle bilinsin, Sn Akçaba ile de kavgalıyız değil görüşmek" dedi. Cevap hakkı olduğu için yayınlıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları