Güzelyurt'un hastanesi bile yok

Yayın Tarihi: 30/08/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Sağlık konularını gündeme getirince kurultaya yönelik yazılar bunlar diye eleştiriyorlar ama sağlık ile ilgili birçok defa sağlık bakanlarını tenkit ettim ve uyardım. Ağır bir yazı yazınca bu tür merciler biraz panikler ve bir açıklama patlatırlar genelde. Sonra, sonrası yok her şey yerli yerinde kalır. Eskiler derler ya kendi kendinin doktoru olacaksın, vatandaş da haliyle bakıyor başının çaresine.


Lefkoşa'da merkezi bulunan birçok sendikanın başkanı Güzelyurt'ta yaşıyor. Hepsi de Güzelyurt'tan taşınmamak ve doğdukları yerde yaşamak için mücadele veren insanlar. Memur-Sen Başkanı Çelebi Ilık aradı beni dün akşam, uzun bir sohbet yaptık telefonda. Güzelyurt'taki eksiklikleri her fırsatta anlatan ve bunları ifade eden aydın bir kimliği var bana göre. Güzelyurt'taki hastanenin yetersizliğinden ve Hükümetin hastaneye çevirebileceği bir binanın olduğundan bahsetti. Bu konuyu kendisiyle daha sonra yüz yüze konuşacağız ama Ilık sohbetin sonunda önemli bir cümle kullandı "söylüyorum, uyarıyorum ama kimse umursamıyor". Evet bu bir gerçek. Toplumsal sorunlara açıkçası yeteri kadar yalnız siyasiler değil biz gazeteciler de yeteri kadar ilgi göstermiyoruz.


GÜZELYURT'UN NEDEN HASTANESİ YOK?


Bu sorunun cevabını bilen var mı? Açıkçası ben bilmiyorum. Hakikaten Güzelyurt'un neden bir hastanesi yok? Şimdi Kurultay üstü Bakan Ahmet Kaşif'i arayıp sorsam, eminim ki yapacaklarını söyleyecek bana, bugüne kadar neden bu işin üstüne düşmediniz Sn Bakanım desem ne söyleyebilir ki?


Allah iyiliğini versin Sağlık Bakanımın ama kendi tedavisini bile Lefkoşa Devlet Hastanesinde ya da YDÜ'de yaptırmayan bir Bakana ben nasıl sorayım Güzelyurt'ta neden hastane yok diye? Yani pek tuhaf kaçmaz mı?


Hade sorayım; Sağlık Bakanımız Sn Kaşif, Güzelyurt'a hastane yaptırma düşünceniz var mı? İşte sordum. Çok merak ediyorum Ahmet bey bir açıklama yapacak mı? Yoksa vay Allahım vay deyip geçiştirecek mi bu konuyu?


Emin olun ki geçiştirecek.


Cengiz Topel hastanesi için bir dönemin en iyi hastanesi derlermiş, elini beef tenekesiyle kesen bir kızın enfeksiyondan öldüğü haberlerini ben hala hatırlarım. Yani Cengiz Topel hastanesinin durumu içler acısı. Lefkoşa Devlet hastanesinin ameliyathaneleriyle ilgili papara kopardık da hepsi yenilemeye girdi. Yoksa Lefkoşa hastanesi de pek hayırım değil. Yani UBP kurultayı vesile oldu da vatandaş biraz hizmet gördü.


GÜZELYURTLULAR ÖLÜLERİNİ BİLE LEFKOŞA'YA GÖMÜYOR


Evet, bir başka trajedi de bu başlık. Güzelyurtluların büyük bir bölümü vefat eden yakınlarını Lefkoşa'ya gömmeyi tercih ediyor. Yok verildiydi kaldıydı derdini bırakın, yatırım yapılmadığı için göç direkt Lefkoşa'ya yoğunlaşıyor. Düşünsenize Güzelyurt'un girişindeki simit dünyasını, az ilerdeki lemarı ve pizza virasını sökün atın Güzelyurt değil ilçe saçma sapan bir köye benzer sadece.


Umarım bu kurultay sonrasında Güzelyurt'a adam gibi bir el atılır ve daha çağdaş bir yapıya bürünür oraları.


*****************


DP'NİN YEMEĞİNDEN GÖNYELİ ÖRGÜTÜNÜN HABERİ YOK


Demokrat Parti önceki akşam Gönyeli'de yemekli bir buluşma gerçekleştirdi. Sanırım 1 Eylül'e yönelik bir ısınma turuydu. Kalabalık da geçti bildiğim kadarıyla. Ancak aldığım bilgiye göre bu yemeğin gerçekleşeceğinden DP Gönyeli Örgüt Başkanı'nın haberi son dakika olmuş. Demişler ki Gönyeli örgüt başkanına "yemeğe gelmiyor musun?" O da "ne yemeği" diye sormuş ve bir hayli söylenmiş. Koca Demokrat Parti Gönyeli de yemek yapıyorsunuz ve Gönyeli örgüt başkanını davet etmiyor musunuz? Bravo size…


******************


DEMOKRASİ KAHVESİ


Kesintisiz her sabah Lefkoşa çarşısına uğrarım ve yolum mutlaka Demokrasi Kahvesi'nin yanından geçer. Her sabah geçerken köşe yazılarımı okuyan ya da TV Programlarımı izleyen Kıbrıslı Türk emeklileriyle doludur Demokrasi Kahvesi. Bir zamanların ünlü keman ustası Mehmetali Tatlıyay'ın oğlu Feridun Tatlıyay işletir bu kahveyi ve müdavimleri Mehmet Kadiri, Hüseyin Akyüce ve daha adını hatırlayamadığım Lefkoşalılar orada hazırdırlar. Her sabah kahve içmeye davet ederler bende nazikçe reddederim; bu fotoğrafı geçtiğimiz gün kıramayıp kahve içmeye oturduğumda çektim. Kalkıp kaçarken kahveci Feridun dayı bağırdı "son Kıbrıslı kahvesidir onu da yaz, güzel böreklerde var onu da yaz"… İşte Kıbrıs insanı…


***********


BENİM OYUM BERNA'YA


Günkut ajans Direktörü Bülent Günkut ve ekibi yine zorlu ve güzel bir iş yüklenmişler. KKTC Dünya 7. Barış Güzeli yarışması 1 Eylül'de Golden Tulip'te yapılacak. Gazetede resimlerini gördüğüm ve benim favorim olarak seçtiğim Almanya adına katılan Türk Güzel Berna Keklikler. En nihayet bugün tanıştık. Miss Almanya Güzellik yarışmasında zaten üçüncü seçilmiş. Oyum olsaydı onu seçerdim. Benim hemen sağımda…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları