Mağusa delegesinde "Atun" gerginliği

Yayın Tarihi: 31/08/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
UBP Kurultayına giderken, Parti örgütlerinin seçimleri de bir bir yapılıyor. Lefkoşa-Güzelyurt-Girne ve İskele de İrsen Küçük'ün adayları tam sayıyla seçimleri kazanırken, Ahmet Kaşif'in adaylarının tutunamadığını öğrendim. Gazimağusa bölgesinde ise bazı örgüt başkanlığı seçimlerini Ahmet Kaşif'in adayı kazanırken son birkaç günde yapılan örgüt başkanlığı seçimlerini İrsen Küçük'ün adaylarının kazandığını duydum.


Örgüt başkanlığı seçimleri o kadar bir heyecanlı geçiyor ki birçok örgütten endişeli, heyecanlı telefonlar geliyor sürekli. Yazımı yazmaya hazırlanırken UBP'nin Gazimağusa bölgesinden çok üst düzey bir yetkili beni aradı. Mağusa'da oldukça ağırlığı olan ve İrsen Küçük'ün yanında yer alan biri bu şahıs. "Herkesin sandığı gibi Gazimağusa Ahmet Kaşif'e teslim olmuş durumda değil" diye başladı söze; "ciddi ve planlı çalışıyoruz, delegelerle ve örgütlerle sürekli iletişim halindeyiz. İletişim halinde olmamızdan dolayı biliyorum Sn Eroğlu sağolsun ama bir an bile delegeleri boş bırakmıyor ve sürekli arıyor, sürekli örgüt seçimlerini yönlendiriyor. Ama olsun ben Mağusa konusunda son derece umutluyum" dedi ve ekledi "diğer ilçelerde İrsen bey çok rahat. Zaten örgüt başkanlığı seçimlerinin sonuçlarını sende görüyorsundur. Ama Gazimağusa kendi kaleleri olmasına karşın Örgütlerde İrsen Küçük'ün adayları da kazanmaya başlayınca bir hayli panik oldular. Bu nedenle delegeler üzerinde inanılmaz bir baskı kurmaya çalışıyorlar. Ne gereği var ki herkes istediğine oyunu versin" dedi ve sözü Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'a getirdi.


Bu üst düzey Parti Yetkilisi, Sunat Atun'dan hem kendisinin hem de birçok delegenin rahatsızlığı olduğunu anlattı bana. Adını burada yazmamı istemediği için bende belirtmiyorum ama aynen kullandığı lehçeyi ve sözleri burada aktarıyorum. " Sen o Sunatı görecen inanaman, örgüt başkanlığı seçimlerinde çıkar divan kürsüsüne o kadar bir rahatsız edici konuşur o kadar bir hakaretamiz konuşur ki anlatamam sana. Kaşifçi olan delegeler bile bu durumdan rahatsız; sürekli delegelere gidip İrsen beyi bir kötülemesi var ki aklın durur. Delegeler gelip bize söylüyor. Bakanlığı hak etmiyor, ben çok söyledim bakanlıktan alınsın diye zamanında ama dinletemedim kendimi. Şimdi de delege delege gezip Başbakanı kötülüyor. Yakışık almıyor" dedi.


Söz konusu Parti üst düzey yöneticisiyle daha birçok önemli şeyler konuştuk. Haftaya Mağusa'da buluşup bir kahve içeceğiz, o zaman fotoğrafını yayınlayacağım, adını da yazacağım. Bana göre Mağusa'nın kaderini değiştirecek isimlerden biri. Sn Atun kim olduğunu eminim anlamıştır.


Sn Atun bana göre başarılı bir bakan değil ve hiçbir zaman da o koltuğu dolduramadı. İnsanlığına kişiliğine diyeceğim bir şey yok. Severim de kendisini ama siyaset övülmeyi sevdiğiniz kadar eleştirildiğinizde de bunu hazmedebilecek yapıda olmanızı gerektirir. Siyaset insanları sevmeyi gerektirir. Ne yazık ki Siyaset Sn Atun'a göre değil ve kurultaydan sonra siyasi kariyerini de noktalayacak diye düşünüyorum.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.