Küçük: "Kimse Parti'nin tapusunu alıp gidemez"

Yayın Tarihi: 03/09/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük ile bir grup meslektaşımızla birlikte bir araya gelip yemek yedik. Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki İrsen beyi inanılmaz rahat gördüm. Sanki de kurultaya hazırlanan O değil de bir başkasıydı. Yemeğe giderken ne yapıp edip aklımdaki soruları sormalıyım dedim kendi kendime.

"Parti'nin çok borcu vardı, çok borçlu bir dönemde üstlendim bu görevi ama borçlarımızı ödedik ve artık daha rahatız" diye başladı söze İrsen bey. Tabi mesajı nasıl almak isterseniz öyle alırsınız. Ben kendi anladığımdan yola çıkarsam Sn Eroğlu'na ince bir taştı bu. Öyle sanıyorum ki seçim dönemlerinde bazı milletvekillerinin çocuklarına hayli yüksek faturalı işler yaptırıldı diye duymuştum; "3.5 milyon tl" gibi. "bir de yeni parti binası yapmaya hazırlanıyor, keşke diğer partilerinde daha kullanılabilir parti binaları olsa" dedi Sn Başbakan.

"KİMSE PARTİ'NİN TAPUSUNU ALIP GİDEMEZ"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun görevi icabı tarafsız olması gereken bir görev yürüttüğünü ancak basına verdiği demeçlerde UBP için "sürekli benim 34 yıl emeğim geçti söz hakkım vardır" dediğini ve ne yazık ki kurultayda aleni bir şekilde taraf olduğunu hatırlatarak bunu nasıl değerlendirdiğini sordum.

Başbakan Küçük tereddütsüz bir şekilde "Kimse partinin tapusunu alıp gidemez, bu kim olursa olsun" diye yanıtladı. Sohbetin ilerleyen safhalarında Merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş ile Sn Eroğlu'nun zamanında yaşadığı ayrılıklar da konuşuldu ve adeta o zamanlar yaşananların bugün de birebir yaşandığını anlatıldı.

Ne demek istemişti İrsen bey "partinin tapusu" derken? Cumhurbaşkanı Eroğlu'na daha sert bir taş fırlatmıştı bu sefer ve haklıydı da. Geldiğimiz bugünkü süreç ne yazık ki Sn Eroğlu'nun UBP'yi kendinin malıymış zannetmesinden kaynaklanan mücadele değildir de nedir.

HEDEFİM 2014 AMA ERKEN SEÇİME DE HAZIRIM

Başbakan Küçük'e erken seçim de soruldu haliyle; İrsen beyin erken seçim korkusu yok. "son bir yıldır buna hazırım ama hedefim 2014" dedi ve devamla 2014'e kadar küskünleri de yeniden partiye katarak büyük Ulusal Birlik Parti'nin yaratmayı hedeflediğini anlattı.

ÖRP-DGP'YE YEŞİL IŞIK

Sohbet süresince İrsen beye ÖRP ile DGP'nin kendisine destek belirttiğini ve UBP'ye katılma eğilimlerini, kendisinin bu duruma nasıl baktığını sordum. Başbakan Küçük "katılmak isteyen herkese kapılarımız açık. Neticede UBP'de yer alıp belli nedenlerden ötürü ayrılan arkadaşlarımız çoktur. Onlar şimdi geri gelmek istiyor. Tabii ki gelmelerini isterim. Örneğin bir Enver Emin'in de geri dönmesini isterim. Büyük Ulusal Birlik Partisi derken bunu kastediyorum zaten" dedi.

KABİNE SÜRATLE DEĞİŞECEK

Kurultay'dan hemen sonra kabinenin değişip değişmeyeceğini ve bu değişikliğin yavaş olup olmayacağı soruldu Başbakana. İrsen bey kabinenin kurultaydan sonra değişeceğini ve günü gelince gerekli kararların alınacağını ifade etti. Benim anladığım en az 3 bakanlık değişecek ve kurultay sonrası ÖRP-DGP tamamen UBP'ye katılacak.

İrsen bey "siyasete gençleri kazandırmak istiyorum, siyasetçi kolay yetişmiyor" diye ısrarla birkaç kez tekrarladı. Tabii heralde bu nankör olanlar için geçerli değildir sanırım. "O tarafsızım ben" diyenler bir daha düşünsün derim ben.

Dünkü yemeğin sonunda özetle şunu söyleyebilirim ki kurultaydan sonra UBP'de hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.

*************

KANSERLİ HASTALARA ASANSÖR EZİYETİ

Devamlı okuyucularımdan biri beni arayarak ihbarda bulundu. Lefkoşa Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünde "Erken tanı merkezi" ndeki asansör tam 23 gündür çalışmıyormuş. Arayan vatandaşımız "akrabam rahatsız ve tedavi görüyor, zaman zaman ziyarete gidiyorum asansör 23 gündür bozuk ve inatla da tamir etmiyorlar. Allahasın bir git şimdi ve gör ki bozuktur. Bana inanmazsan git gör" dedi. Sağlık Bakanımız Sn Ahmet Kaşif; kurultayın yüzü suyu hürmetine Erken tanıdaki şu asansörü yaptırın da hasta kardeşlerimiz eziyet çekmesin. Yani hastane yönetimi böyle bozuk bir asansör var ve yaptırmaz? Ayıptır, yazıktır.

*************

MASUM BİR SANDWİCH YEMEK İÇİN OTURMUŞTUK HALBUKİ

Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sevgili Rasıh Reşat ile birlikte önceki gün sandwich yemek için anlaştık. Birkaç günde bir mutlaka bir araya gelip durumları değerlendiririz. Sarayönüne gidip oturmuş hararetle Özgen Görgüner'in bize hazırladığı sandüçleri bekliyorduk ki Rasıh kardeşime "Turgay Avcı dün aradı da dönemedim kendisine" dememle beraber telefonum çaldı bir de baktım ki Turgay Başkan arıyor "Lefkoşadayım" deyip yanımıza geldi. Kim ne derse desin gelmiş geçmiş en başarılı Dışişleri Bakanlarından biridir Turgay bey. Derken UBP eski vekillerinden Hasan Hasipoğlu bizi görünce gelip oturdu. Ersin Tatar'ın danışmanı Ezcan Özsoy partiden çıkıp bizi görünce gelip oturdu ve en nihayet Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy bu koalisyon hükümetine benzeyen kalabalığı görünce, çekine çekine o da masadaki yerini aldı. Neler konuşulmadı ki neler… Biz güya masum bir sandüç yemek için oturmuştuk.

************

DİKMEN'DE BAŞBAKAN KÜÇÜK'ÜN ADAYI AÇIK ARA KAZANDI

Geçtiğimiz gün UBP Dikmen örgüt seçimi yapıldı. İrsen beyin adayı Attila Atakanlı ile Zorlu Töre'nin kardeşi Naci Töre arasında geçen yarışı Attila Atakanlı 98-21 oyla kazandı. Başbakan İrsen Küçük'ün Dikmendeki dinamiklerini harekete geçirmesi üzerine açık ara farkla kazanan Attila Atakanlı İrsen beye yakınlığıyla biliniyor. Kurultay gibi zor bir seçiminiz daha var Sn Atakanlı, umarım bu yarışı da sadakatle atlatırsınız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları