Kaşif'in gücü bu kadar "1-3"

Yayın Tarihi: 17/09/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ulusal Birlik Partisi'nin Gazimağusa İlçe kurultayı yapıldı. Ahmet Kaşif'in adayı Afet Özcafer iyi bir oyla kazandı bu yarışı. Öncelikle hayırlısı olsun. Peki farklı bir sonuç beklenebilir miydi? Farklı bir sonuç beklemek saflık olurdu. Çünkü Afet Özcafer yerine Sunat Atun ya da Ahmet Kaşif dahi yarışsa sonuç böyle çıkacaktı. Sn Eroğlu ile Sn Kaşif'in kelime anlamıyla kendi kaleleri. Gazimağusa'daki fotoğraf böyle değil ama. Kurultayın şu ana kadar ki fotoğrafını okuyalım.

İskele ve Girne'de İrsen Küçük'ün ezici bir gücü var. Girne tek adayla seçime girerken "yani Kaşif cephesi aday dahi bulamamıştır" İskele de Aslanbaba Kaşif'in adayı olarak girmemiştir seçime. İskele ve Girne'yi özetleyecek olursak Başbakan İrsen Küçük'ün oldukça rahat bir pozisyonu var.

İçlerinde en heyecanlısı Güzelyurt kurultayıydı çünkü tam bir güçler kavgası yaşandı. Çok da fazla olmayan bir farkla İrsen beyin adayı Ahmet Çaluda kazandı bu yarışı. Ancak burada dikkat çekmek istediğim bir nokta var ki Ahmet Çaluda'yı benimsemeyip Türkay Tokel'e oy veren o kadar çok kurultay delegesi var ki başkanlık yarışında oyunu İrsen Küçük'e verecek. Bu dipnotu aklınızdan çıkarmayın.

Gazimağusa beklendiği gibi geçti. Genel görüş bu yönde. Ancak fotoğrafta kaçırdığınız bir nokta var. İrsen beyin adayı olan Dr Ahmet Eti 236 oy aldı. Yani Afet hanımın aldığı oyun yarısı. Takdir edersiniz ki ilçe kurultaylarında her ne kadar adayın kendisi yarışıyor olsa da aslında yarışanlar Genel Başkan Adaylarıdır. Bu oy oranına bakarsanız şu an için Başbakan İrsen Küçük'ün Gazimağusa'da en az % 30 oyu var.ki kurultay gününe kadar bu oy oranı çok rahat % 40'lara çıkacak.

Hayal kurmadan ayakları yere basan tahminler yapacak olursak Lefkoşa delegesi hiç kurultaya dahil olmasa bile İrsen Küçük gönül rahatlığıyla bu kurultayı kazanır.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Dr Faiz Sucuoğlu'nun Lefkoşa da ne kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Yarışa İrsen Küçük'ün adayı olarak girecek olan Faiz Sucuoğlu'nun karşısında açıkçası ben güçlü bir rakip göremiyorum.

Lefkoşa delegesinin büyük bir çoğunluğunun Başbakanlığın artık Lefkoşa'ya gelmesini istedikleri de yaygın bir görüş. Düşünsenize uzun yıllardır bu ülke hep Gazimağusa kökenli kişilerce yönetildi. İrsen Küçük'ün % 60'ların üzerinde bir oy oranıyla bu kurultayı göğüsleyeceği açıktır.

Eroğlu faktörü tabii ki unutamayız. Ama Sn Eroğlu'nun Güzelyurt'ta hem de en güçlü vekilleri yanında barındırmasına karşın seçim kaybettiğini hatırlayınız. Sn Eroğlu'nun UBP içinde hayal ettiğiniz gücü yok.

Gazimağusa'daki dünkü seçimler sanılanın aksine Kaşif'in çok güçlü olmadığını bizlere göstermiştir. Açıkçası ben Afet Özcafer'in ilçe başkanlığını kazanmasını olağan karşılıyorum. Genel toplama baktığınızda KAŞİF'İN gücünün sadece Mağusa da sınırlı olmasını ve tek zaferinin sadece mağusayla sınırlı kalmasını da beklendik bir sonuç olarak görüyorum.

*************

TAÇOY ADAY MI?

Gazimağusa ilçe kurultayının ardından gözler UBP Lefkoşa İlçesinin seçimlerine çevrildi. Birkaç hafta Zorlu Töre'nin Faiz Sucuoğlu'nun karşısına çıkacağı dedikoduları konuşulduysa da Sn Töre'nin zayıf bir rakip olmasından ötürü Töre'den vazgeçildi. Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un İlçe yarışına adaylığını açıklayacağı yönünde. Aday mısınız Sn Taçoy?

*************

SAMİ OSMANLI GÜCÜNÜ KORUDU

Başbakan İrsen Küçük'ün "siyasete yeni gençler yetiştirmeliyiz" sözü UBP Lefkoşa Gençlik Kolları Başkanı Sami Osmanlı için birebir tutuyor. Önceki gün Lefkoşa da gerçekleşen Gençlik kolları yarışını başarıyla tamamladı ve yeniden seçildi. Ankara sözünü tutma zamanı gelmedi mi Samicim?

*********

SN SANER ŞU UÇAK BİLETLERİ…

Şu kurultay yoğunluğunda birkaç gün olsun kaçıp İstanbula gideyim dedim. Baktım ki uçak biletleri el yakıyor. Gözden 400-500 tlyi çıkarmanız lazım.KTHY olsa böyle mi olurdu? Ulaştır Bakanımız Ersan Saner, Kurultay da açık destek verdiği Ahmet Kaşif'e yoğunlaşmanın yanı sıra şu uçak biletlerinin düşmesi içinde bir girişim yapsa, hani fena olmaz. Netice de şimdilik Ulaştırma bakanı sizsizniz!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.