Hasipoğlu'nun işi zor

Yayın Tarihi: 19/09/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Sağlık bakanlığına Ertuğrul Hasipoğlu atanması gecikmeden onaylandı. Dün de yazmıştım Sn Eroğlu ile hasipoğlu eski dosttur bu nedenle, Eroğlu Ertuğrul beyin bakanlığını onaylamakta gecikmez diye. Öncelikle hayırlı olsun ve sonrasında da büyük kolay gelsin demek lazım. Sağlık bakanlığı son zamanların oldukça dertli ve sorunlu yerlerinden biri. Ve Hasipoğlu her ne kadar bu işlerde tecrübeli olsa dahi yapacak çok işi var.

HASTAHANE DÖKÜLÜYOR

Uyarıcı ve harekete geçirici bir yazı kaleme almak istedim. Son zamanlarda en çok sağlık konularını işleyen sayılı yazarlardanım diye düşünüyorum. Kiminle konuşsam bir dertten muzdarip ya Rum tarafının ya da Türkiye'nin yolunu tutmuş hastalığından kurtulmak için. Rum tarafı "başka bir devlete muhtaç olmak gibi bir durum" Türkiye'ye gitmek ise "paralı olmak, zengin olmak işi".

Birinde başka bir devlete muhtaç oluyorsunuz diğerinde ise paranız varsa tedavi olabiliyorsunuz. Peki neden böyle olsun?

İşte böyle olmaması için Sn Hasipoğlu'na çok önemli görevler düşüyor.bir kere Lefkoşa Devlet hastanesine artık adam akıllı el atılmalı. Ameliyathanelerin modernizasyonu tamamlanmalı ve hastane artık biraz fazla yağmur yağınca sular altında kalmamalı. Ne kadar da klasik geliyor bu söylemler değil mi? Modernize edilmemiş salonlarda ne kadar steril ameliyatlar yapılabilir; birçok hastanın ameliyattan hemen sonra enfeksiyon kaptığını unutuyoruz.

Ya her kış mevsimi normalden biraz fazla yağmur yağdığında morgun içine kadar su girdiğini çok çabuk unutuyoruz. Bunlar hayatımızın çok ciddi gerçekleridir ve önemsiz gibi algılasak da bir gün oralarda yatan mutlaka bizler olacağız.

SAĞLIK VATANDAŞI DEVLETE DÜŞMAN EDİYOR

Evet sağlıkta son derece geri kalışımız, eski sağlık bakanımız Kaşif'in açılışını kendinin yaptığı kalp merkezinde tedavi olmayı tercih etmeyip Türkiye'nin yolunu tutmasından anlayabilirsiniz bunu. Yani adam kendi yaptığı işin bile tamam olmadığı inancına kapılmış ki soluğu Türkiye'de almış. İşte bu nedenle Hasipoğlu'nun işi zor.

DOKTOR HATASINDAN KAYNAKLANAN ÖLÜMLER

Sağlık Bakanlığının bazı doktorlarla işbirliği olduğu inancındayım. Hastanede doktor hatasından yaşanan birçok ölümün soruşturması ya geçiştirildi ya da hafif cezalara çarptırıldı. Sn Ahmet kaşif bu konu da Kamuoyu önünde suçludur. Umarım Sn Hasipoğlu gerekli soruşturmaları yeniden başlatır.

Yani diyorum ki ölenin yanına kalmasın. Ölüm bu kadar ucuz olmasın.doktorlar birbirlerinden tahmin edemeyeceğiniz kadar gıcık kapar. Ancak ölüm konularında birbirlerinin üstüne gece gibi çökerler ve saklarlar. Ben birkaç ölüm vakasının peşinde iz sürmeye kalktım; nice anlı şanlı doktorlar "yahu geri mi gelecek giden boşver" dediler. Usta bende biliyorum gidenler geri gelmezde başkaları gitmesin.

MAĞUSA HASTANESİ YÜZ KARASI

Evet bir de Gazimağusa hastanesi dramı var.CTP döneminin yüz karası, sonrasında da gerektiği gibi sahip çıkılmamış bu hastaneye. Görüntü var ama içi boş. İçi boş olmasa kritik vakalar alel acele Lefkoşa'ya gönderilir mi hiç?

Mağusa hastanesinde de yaşanan bazı ölümlü vakalar kapatıldı. Siz bilir misiniz hem Sağlık bakanı Eşref Vaiz hem de Sağlık bakanı Ahmet Kaşif döneminde ne kadar ölümlü vakanın üstü örtüldü. İşin içinde evrak sahtelemeler bile var. Bu konulara da günü gelince belgeleriyle değineceğiz.bazı davaların sonuçlanmasını bekliyorum sonrasında el atacağız. Bu memlekette doktorlar hapis yatar mı bilmem ama ben zorlayacağım.

Sonuç olarak Sn Ertuğrul Hasipoğlu'nun yükü ağır yolu da uzun. Ben üstesinden geleceğine inanıyorum.

************

TANCER ÜZÜLDÜ SANIRIM

UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer'in sağlık Bakanlığı beklentisi vardı. Bu bir gerçek ama Hasipoğlu'na kısmet oldu. Tancer'in bu konuda üzgün ve gergin olduğunu duydum. Siyaset sabır işi Sn Tancer; bu kabine daha çok değişecek rahat ol biraz.

************

KİM TUTAR SUCUOĞLU'NU?

Ubp Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu, İrsen Küçük'ün adayı olarak yarışacaktı kurultayda . ancak rakip çıkmadı kendisine ve Kaşif de Sucuoğlu'nu destekleme kararı aldı. UBP tarihinde bir ilk!!! Faiz bey anlaşılan dengeleri çok iyi sağlamış.

***************

AHMET ETİ'NİN ÜZERİNE GİDİYORLAR

UBP Mağusa Milletvekili Dr Ahmet eti vefalı bir partilidir. Mağusadaki sonucu bile bile bu yarıştan kaçmadı. Ben kimseye kırgın olduğuna da inanmıyorum. Bu nedenle Kurultayda Kaşif'i desteklemez. Boşu boşuna hakkında dedikodu çıkarıyorlar. Mağusa da çok şey değişecek. Siz kurultaydan sonrasını bekleyin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.