Çıldırıyorlar

Yayın Tarihi: 25/09/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Başbakan İrsen Küçük, UBP Lefkoşa İlçe başkanlığı seçiminde yaptığı ağır konuşmanın bir parçasıydı "çıldırıyorlar" ifadesi. Kürsüden konuşurken ilk kez bu kadar sert bir konuşma yaptığına tanık oldum İrsen beyin. Doğrusunu söylemek gerekirse takdir de ettim. Canına tak etmiş bir devlet adamının, bir parti genel başkanının adeta feveranıydı.

Kaç yıllık parti hala kendine ait bir genel merkezi yok; bununda ötesinde İrsen bey Derviş beyden başkanlığı teslim aldığında borcun içinde yüzen bir parti teslim aldı. Derviş bey, UBP Genel Başkanlığı döneminde yalnızca ülkeyi değil partisini de o kadar bir kötü yönetmiş ki, her şey günü birlik ve hesapsızca yapılmış. Zaten İrsen bey, Başbakan olmasının ardından Derviş beyin bozduğu her şeyi bir bir düzeltmekle harcadı zamanının önemli bir kısmını.

İrsen beyin kürsüden adeta haykırdığı bunlardı. "bazı reklam ajanslarına öyle paralar ödendi ki şimdi bunlar kesildiği için adeta çıldırıyorlar" diye 3-4 kez tekrarladı. Bunları hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki bir vekilin oğluna bu partinin kaynaklarından akan paraların haddi hesabı yoktu daha düne kadar. Öyle para ki aklınız hayaliniz durur.

İşte bu paralar kesildiği için çıldırıyorlar. Hakikaten UBP gibi köklü ve büyük bir partinin eli yüzü düzgün bir genel merkezinin olmaması ne kadar ayıp ve düşündürücüdür.

EROĞLU-KAŞİF İŞBİRLİĞİ

Başbakan İrsen Küçük bir başka önemli noktaya daha dikkat çekti; "Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Sn Kaşif her yere birlikte gidiyorlar. Sn Cumhurbaşkanı programını bize de göndersin de biz da katılalım gezilerine" diye bir atıf da bulundu Kaşif'e bakarak.

Başından beri yazıp çizdiğimiz, defaatle ve kibarca izah ettiğim bir konuyu önceki gün İrsen bey de sert bir şekilde vurguladı. Sözüm ona Cumhurbaşkanımız köy gezileri yapıyor. İşin adı bu. Kapı kapı gezip Sn Kaşif'e destek istiyor Reisi Cumhurumuz. Olayın ne kadar trajik ve yanlış olduğunu göz ardı ederek. Siyasi etiğe ve bir Cumhurbaşkanının görev ve yetki alanlarına ters bir şekilde Sn Kaşif'e destek istiyor. Bu işin adı da Reisi Cumhurumuz köy gezilerinde.

Kurultayı bu şekilde kim kazanabilir ki? Hala ricayla mı yaşıyoruz? Hatır gönülle mi bir siyasiyi Başbakan yapmaya çalışıyoruz? Olacak iş değil.

Biliyorum bu günler geçip gidecek, bunları hepsi unutulacak; birileri birgün araştırma yaparken bu köşe yazılarını bulup tarihte kimler kendi meslek ilkelerini çiğnemiş en azından bilsin diye not düşüyorum. Uzun yıllar bu ülkeyi yönetecek partinin ne rezil günler yaşadığı bilinsin diye tarihe not düşüyorum.

************

DİKMEN'DE İRSENCİ GÖRÜNEN KAŞİFÇİLER

Her zaman söylerim Dikmen benim için önemli. Çocukluğumun geçtiği büyüdüğüm kasaba. Siyasi açıdan da gelişiyor büyüyor. Aydın kimliğe sahip kişiler görev alıyor. Tabii ki her yerde olduğu gibi Dikmen de de kurultay havası güçlü esiyor. Yazımı tamamlamak üzere telefonum çaldı. Dikmenden arayan bir grup genç İrsen Küçük'e destek verirmiş gibi görünen ama Kaşif'e çalışan bazı parti ileri gelenlerinin olduğunu anlattılar bana. Bende bu gayet doğal her yerde bu tür kişiler var dedim. Ama karşı taraf "bizi asıl rahatsız eden bazı kişilerin İrsen Küçük'e ağza alınmayacak ağır sözlerin sarfedilmesi, bu kişilerin ağır sövgülerini kayda aldık versek yayınlar mısınız?" eğer gerçekten doğru söylerseniz bana yarın getirin dedim. "Yarın elinize ulaştıracağız, gerekeni yapmanızı rica ederiz" dediler. Kimse kimseyi desteklemek zorunda değil ama bir Başbakana hakaret etmek kimseye yakışmaz. Bunun hapis cezası dahi var. Umarım böyle bir ses kaydı yoktur ve bana getirmezler ama getirirlerse çekinmeden yayınlarım.

************

GÖZLER SUCUOĞLU'NDA

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu'nun "Lefkoşa ilçesi yeni karar üretecek" demesi kulisleri dün hayli meşgul etti. Bu nedenle gözler UBP Lefkoşa ilçesi yönetim kuruluna çevrildi. Herkes ne karar çıkacağını bekliyor ilçeden. Kurultaya 3 hafta kala!!!!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları