Başbakan Küçük "Saner'in başarılı olacağını biliyordum"

Yayın Tarihi: 26/09/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

BAKAN SANER "BAŞBAKANIN DESTEĞİNİ HER ZAMAN HİSSETTİM"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in göreve geldiği günden bugüne değin gerçekleştirmiş olduğu icraatlarını anlatmak için düzenlediği bir basın toplantısını izledim dün. Oldukça keyifliydi Bakan Saner. Kim olsa keyifli olurdu onun yerinde. Solunda Başbakan İrsen Küçük sağında ise Maliye Bakanı Ersin Tatar oturuyordu. Aslında her ikisi de duyduğuma göre beklenmedik bir anda misafir oldular.

Çok da yerinde olmuş. Zira başarı sadece Ersan Saner'e ait bir başarı değil. Dedim ya Bakan Saner son derece keyifliydi. Yeni Ercan projesinin üç boyutlu filmini izledik ve hemen ardından Lefkoşa-Girne anayolunun ne kadar mükemmel şekilde yeniden dizayn edileceğini. Her iki proje de tek kelimeyle Kuzey Kıbrısın yüzünü değiştirecek.
Bu bir ekip işi. Saner'in uzun konuşmasının ardından sözü Başbakan Küçük aldı. İrsen bey "Ersan beyi bakan Turizm bakanlığından alıp Ulaştırma Bakanı yaptığımda bugün başaracağı icraatları yapabilecek potansiyeli kendisinde gördüm. Başarıyor başaracak. Hükümetimiz bir bütün içinde hareket ediyor ve işte ülkemizin çehresi, alt yapısı değişiyor, yatırımlar artıyor" dedi ve kabinesine duyduğunu güveni tekrar tekrar dile getirdi.
İrsen beyi son derece kararlı ve ne istediğini bilen bir havada gördüm. Yayınladığım fotoğrafa bakarsanız "kontrol bende beyler" der gibi duruyor.

"BAŞBAKANIN DESTEĞİNİ HER ZAMAN HİSSETTİM"

Bakan Saner zaman zaman Başbakan İrsen Küçük'ün de desteğiyle bu işlerin başarıldığını söylemişse de sormayı kafama taktığım için soruyu patlattım. Alacağım cevap benim için önemliydi.
"yaptığınız işlerin başarısı bizi de heyecanlandırdı, Başbakan Küçük'ün desteğini her zaman hissettiniz mi?"
Ersan bey "tabii ki hissettim, sonuçta kabinesindeyim, hepimizin başarısı" deyip İrsen beye dönüp baktı ve İrsen bey kafasını sallayarak onayladı.
"Başbakanı onaylamayanlar ve memnun olmayan bakanlar da var, ondan sordum" diye ekledim ve tamamladım.

Ersan Saner YANLIŞ YERDE DURUYOR

Ersan Saner'in kurultay ile ilgili duruşunda son derece çelişki görüyorum. Bakan olduğu yıllarda yıldızımız hiç barışmamış sürekli bir tartışma içinde olmuştuk. Ancak zamanla Ersan bey siyaseti öğrendi ve olgunlaştı. Bu tempoyla giderse iyi yerlere gelecek. Şimdi bu soruyu dün orada da sorabilirdim. Ben gazeteceyim sorarım alırım yanıtımı; "madem ki irsen beyin desteğini her zaman hissettiniz ve bu işleri birlikte başardınız, İrsen beyin icraatlarını tasvip etmeyen Ahmet Kaşif'in yanında ne işiniz var? Üstelik İrsen bey sizden hala övgüyle bahsederken?"
Bu sorunun cevabını hakikaten merak ediyorum. Tabii mantıklı bir cevap. Gelecek vadeden bir politikacının siyasete erken veda etmesini hiçbirimiz istemeyiz.

*************

CTP'DE RAHATSIZLIK HAT SAFHADACTP_DE_RAHJATSIZLIK.jpg" width="231" height="159" data-src="http://www.kibrispostasi.com/upload/articles/CTP_DE_RAHJATSIZLIK.jpg" class="lazy">

CTP'nin MYK'sı istifasını sundu. Peki neden ? Bazı çevreler "yok canım bir şey, bu gayet normal, başarısız olduklarını düşündüler o nedenle istifa ettiler" dediler. Bana konuşan bir milletvekili ile bir ilçe başkanı "rahatsızlık yüksek boyutta" dediler. Perşembe günü daha net bir açıklama yapılacak ama ben işin gerçek yüzünü yarın kaleme alacağım.

*****************

TALAT'A HARUP HEDİYE ETTİLER

İkinci Cumhurbaşkanımız Talat'ın ofisine uğradım dün. CTP de yaşanan depremi yorumlaması için. Çok yoğundu fazla bekleyemedim ayrıldım. İskele bölgesinden bir grup CTP'li Sn Talat'a bir çanta Harup getirdi. Harup enerji verir bilirisiniz. Sn Talat bu haruplardan sonra Kıbrıs konusuna bir giriş yapın ki uyuyanlar uyansın. Bu arada CTP'de toptan istifa eden MYK hakkında ne düşünüyorsunuz?

*************

HASİPOĞLU GÖREVİNE ISINDI

Sağlık Bakanlığı görevine atanan Ertuğrul Hasipoğlu görevine hızlıca ısındı ve sendikalarla görüşmeye başladı. Bir bakan eğer sendikalarla görüşmeye başlamışsa sorunlara hemen el attı demektir. Sağlıkta sarsılan güveni yeniden sağlayacağınıza inanıyor kamuoyu. Bu arada bürokratlarda değişiklikler var mı san bakan?

************

ÜSTEL'İN ÖNLEMEZ YÜKSELİŞİ

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel göreve sanki elinde bir sihirli değnekle geldi. Açılması mümkün olmayan kapıları açtı, olmaz denilen bağlantıları kurdu, yapılamaz denilen düzenlemeleri yaptı. Şimdi sorunsuz tıkırında çalışan bir turizm var. Teşvikse teşvik, turistse turist, uçaksa uçak; iyi ilişkileri sayesinde resmen ülkenin önünü açtı. Parti içinde kıskananlar ve zaman zaman oyun oynamaya çalışanlar olsa dahi kendisine oldukça geniş bir medya ordusu yanında duruyor.Sn Bakan Fuarları artırın ve şu Girne limanına Turizm polislerini artık yerleştirin. Son eksikleri de gidermiş olursunuz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.