Yakıştı mı?

Yayın Tarihi: 27/09/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ülkemizdeki demokrasi ve yaşam ilkeleri değerini tam anlamıyla yitirdi desek sanırım kötümser bir tablo çizmiş oluruz. Gelin görün ki o noktaya doğru gidiyoruz. UBP'nin kurultay yarışının bitmesine çok kalmadı. Her gün için çirkinleşen bir yarış. Birileri Başbakan İrsen Küçük'ün kaybetmesi için elinden geleni yapıyor ve inanılmaz yollara başvuruyor. Sahte talimat mektubundan bahsediyorum.

Akıl alır gibi değil. En nihayet bir kurultay; biri seçilecek ve ülkeyi yönetecek. Hani hizmet için buradayım diyenler var ya; menfaat için buralarda olduklarını anlıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde gündeme düşen Bakanlara 'talimat' hazırlaması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun eski Müsteşarı Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı tutuklandı ve bu sabah mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tahkikatın salimen sürdürülmesi için 3 gün tutukluluk verdi.

Polisin iyi iz sürdüğüne bir kez daha tanık oluyoruz. Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim'i tebrik etmek lazım. Neticede yargılanıp cezalandırılan kimse olmadığı için Mustafa Tokay ile Hüseyin Emirkanı'ya suçludur diyemiyoruz. Tabii polis 3 gün içinde emarelere ulaşır ve bunları mahkemeye sunarsa işin boyutu değişecek.

Başbakan Küçük'ün imzasını kim sahtelediyse bu işi profesyonelce yapmış. Yani bu tutuklu sayısı her an artabilir. Çünkü böylesi bir olay sadece iki kişinin başının altından çıkmış olamaz. Hem polise hem de mahkemelerimize sonuna kadar güvenmek lazım. Adaleti başarıyla sağlayacaklarına şüphem yok.

KAŞİF BİR AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Olayın bir başka boyutu daha var tabii. Netice de İrsen beyin imzasını kim taklit etmiş olursa olsun; bu suçu Ahmet Kaşif'in ekibinden birilerinin yapmış olma ihtimali var mi? Sade vatandaşlar grubu kalkıp da bir yerel gazeteye ustaca hazırlanmış bildiriler göndermez heralde. Bu nedenle Sn Kaşif'in propaganda ekibi de zan altındadır. Demiyorum ki onlar yaptı ama zan altındadırlar. Bu suçu işleyenler İrsen beyin rakiplerinden birileri olmalı diye tartışılıyor her yerde.

Sn Kaşif'in çok dışında bir seçim süreci götürülüyor izlenimi yok mu sizce de? Yani sanki Ahmet Kaşif yarışmıyor. Hiçbir yerde yok gibi ya da birileri onun adına bu işleri yürütüyor.

Bu suçu her kim işlemişse ayıp etmiş. Yakışmamış. Siyasetin edebini adabını ortadan kaldıranların derileri ne kadar da kalınmış.

*****************

GÜLEN YÜZLER ANA OKULU AÇILIYOR

Eğitim yılı aksaklıklarla başladı. Tabii her şeyin sonu paraya dayanıyor. Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel'e uğradım dün. Baktım ki hayli kalabalık bir ortamda çalışıyorlar. Hemen gülen yüzler anaokulunun durumunu sordum. Malum okulun bir kısmı yıkık ve eğitime elverişli değil. Veliler haklı olarak şikayetçi. Müsteşar Yönel "sıkıntıyı aşmak için günlerdir çalışıyoruz, maddi kaynağı bugün bulduk ve tamirat çok kısa sürede bitecek, okul açılacak. Herkes rahat olsun" dedi. Ali Yönel kıymetli bir müsteşar, Bakan Atasayan'ın sağ kolu gibi çalışıyor. Bakan Atasayan'ın ekibi son derece iyi, umarım çok değişiklik olmaz. Duyduğuma göre yine desteği elçilik yapmış. bir dee elçiliği eleştirip dururlar. Pek çok sıkıntıya Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği merhem oluyor.

****************

YENİ HASTANE PROJESİ YOLDA MI?

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu'nu dün makamında ziyaret edip bir kahvesini içtim. Son derece rahat ve kontrollü gördüm kendisini. Olaylar karşısında pratik çözüm üretebilen yapısı hiç değişmemiş. Siyasetteki tecrübesinden kaynaklansa gerek, vatandaşın sorunlarını bir anda çözümlüyor. Sanırım Hasipoğlu'nun yakında bir sürprizi olacak. Yeni hastane mi yapılıyor?

***********

GÜNAYDIN HRİSTOFYAS

Hep yazıp çizdik Talat'lı günlere dair olan özlemimize. Sn Talat Cumhurbaşkanıyken yarına umutla bakabiliyorduk hepimiz. Tabii Talat'a en büyük çelmeyi atanlardan biri de Hristofyas'tır. Bunu kaç kez Sn Talat da söylemiştir. Şimdi Hristofyas Kıymetlim Talat diyor. Uyanda balığa gidelim demezler mi adama_

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.