Ve bunlar Eroğlu'nun atamaları

Yayın Tarihi: 28/09/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
İnsanları bir kalemde silip atmak çok kolaydır, ya isimlerinin üstünü çizmek. Biz gazeteciler bunu kolay kolay yapmayız. Yapan meslektaşlarımız yok mu? Var. Örneğin sol basında yer alan bazı gazeteciler bu mesleği yalana dökmemesi gerekenler olmasına karşın birinci sınıf yalan yazılar yazan tiplerdir. Bunlara gazeteci demek gazetecilere ayıp olur. Haa bir de önde sövüp arkadan destek çıkanlarda var. Onlar bu işin hakikaten ustalarıdır.

Neyse bizim konumuz bu değil. Mustafa Tokay ile Emir Emirkanı, Sn Eroğlu'nun Başbakanlığı döneminden cumhurbaşkanlığına kadar uzanan süreçte atanmış, görevlendirilmiş kişiler. Olayı çok iyi inceleyip yorumlamak lazım. Sırayla gidelim.

Mustafa Tokay'dan başlayalım. Eroğlu'nun sağ kolu görevini yürütmüş yıllarca. CTP Hükümeti görev başına geldiğinde ilk olarak Tokay'ın yaptığı vatandaşlıkları fesh etmişti. Haklı olarak tabii. Düşünsenize adam dönemin Başbakanı Eroğlu'nun müsteşarı ve yaptığı vatandaşlıkların çoğuna kendi ev adresini yazmış. Şaka gibi. Şimdi bu adam suçlu mu konuda? Tabii ki suçlu. Böyle vatandaşlık mı yapılır? Peki bunların altına imza atan başta Sn Derviş Eroğlu olmak üzere o günkü tüm bakanlar kurulu da suçludur.kim ne derse desin.

SONAY ADEM'DEN HAKLI ÇAĞRI

Yapıldı bir yasal işlem? Ne yazık ki hayır. İtaa amiri kim? Dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu. Şimdi anlıyor musunuz neden CTP Milletvekili Sonay Adem "Meclis Cumhurbaşkanı hakkında yasal işlem başlatacak?" dedi. Şimdi bu saydıklarıma baktığınızda Başbakan İrsen Küçük bunu bir gözden geçirmeli.

Gelelim Emir Emirkanı'ya. O da en az Mustafa Tokay kadar vukaatları olan biri. Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Emirkanı bundan tam bir yıl öncede şok ses kaydı ile gündeme gelmişti.bir kadınla telefonda sınav üzerine girdiği pazarlığı anlatan ses kaydı. İlgili haber linki; http://haberkibris.com/n.php?n=emirkani-sildin-mi-bayan-neden-sileyim-2012-09-27.

Emirkanı'nın ses kaydını dinledim bende bu siteden. Olacak iş değil. Taa o zamandan gerekli yasal işlem başlatılmalıydı. Başlatılmaması büyük ihmal. Bu konuyla aldığım son telefonlarda bunca zamandır bu şahısların Eroğlu'nun koruması altında oldukları iddiaları var. Gerçek yalan bilemeyiz ama yıllardır Sn Eroğlu'nun en yakınları olarak Eroğlu'na hizmet veren bu iki şahısın bu olaya karışmalarında "karışmışlarsa" ki gönüllü ifadeleri var deniliyor, kabul ettiler deniliyor, bu işin ucunun Sn Eroğlu'na kadar uzanacağı söyleniyor.

DEĞER MİYDİ?

Eroğlu'nun eski müsteşarının hapishanede "yaktın beni ……" diye bağırdığı iddiası aldı yürüdü. Boş bıraktığım ismin kim olduğunu hepimiz biliyoruz.

Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere O ismin tutuklanması an meselesi. Başbakan İrsen Küçük'ün dün akşam saatlerinde "ucu nereye dayanırsa dayansın araştırılacaktır" sözü bana yakında önemli isimlerin tutuklanabileceği izlenimini verdi.

Yapılan öğretmenlik sınavında yine ünlü bir ailenin kızının birinci gelmesi pek düşündürücüdür. Başbakan Küçük bu sınavın iptal edileceğini açıkladı.

EROĞLU BİR AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Bu olayların patlak verdiği gün yanılmıyorsam Cumhurbaşkanı Eroğlu yurt dışına ayrıldı. Tüm gazeteler manşetlerinin bir parçasına Eroğlu'nun da adını yazıp fotoğrafını koydular ve olaylarla ilişkilendirdiler. Sn Eroğlu'nun kendisine yakın olan bu kişilerin karıştığı olaylarla ilgili bir açıklama yapacak mı? Daha doğrusu bence yapmalı.

**************

BU FOTOĞRAF HER ŞEYİ ANLATIYOR

Başbakan İrsen Küçük ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Atalay dün bir araya geldi. Söylenen sözlerden ziyade fotoğraflara yansıyan kareler benim ilgimi çekiyor. Her fırsatta Başbakan Küçük'e destek belirten Sn Atalay'ın bu vesileyle Ankara'nın İrsen Küçük ile geleceğe yönelik planlarını görüyoruz aslında.

*************

KAŞİF'İ GERGİN GÖRDÜM

UBP Kurultay adayı Sn Ahmet Kaşif ile dün mecliste karşılaştık. Oldukça gergin ve sinirli gördüm kendisini. Yazdıklarımdan hayli rahatsızdı "sonuçta aynı partideniz" dedi ve ben devam ettim sözünü kesip "kişisel bir sorunum olmadığını biliyorsunuz, yanlış bir şey yazdığımı düşünüyorum" dedim.yanında Hasan Taçoy ile Zorlu Töre de vardı. Bir daha söylemekte yarar görüyorum. Sn Kaşif'in aday olmasından çok rahatsız olanlardanım. Ben kullanıldığını düşünüyorum. Sn Küçük'ten sonra başbakanlığa en yakın kişiydi. Sn Kaşif size saygım ve sevgim büyük. Yanlışlarınızı eleştiriyor olmam size değer vermediğim anlamına gelmiyor. Siz UBP için kıymetli bir insansınız sadece çevrenizdekiler sizi çok zor durumlara düşürdü buna üzülüyorum. Samimiyetime inanın.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları