Cumhurbaşkanlığı önünde eylemler başladıysa

Yayın Tarihi: 02/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Her insanın yaptığı için sorumlulukları ve bunun bir sınırı vardır. Hepimiz zaman zaman mesleğimizin sınırlarını zorlarız hatta bazen bu sınırları aşarız. Aştığımız zaman da inanılmaz tepkiler alırız. Ülke inanılmaz zor bir dönemden geçiyor. Her türlü sıkıntının üstüne bir de skandallar eklendi. Neydi ne olacaktı nereye varacaktı bu işin sonu? Herkesin konuştuğu konular bunlar. Başbakan Küçük'ün imzasının sahtelenmesi konusu malum. Daha önce de yazmıştım yapan kadar yaptıran ya da azmettiren de suçludur diye. Ben asıl yaptıranların kim olduğunu merak ediyorum. Umarım ortaya çıkar. Polis genel müdürlüğüne çok ciddi bir görev düşüyor. Olayı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarma yükümlülüğünün altındadırlar. Çok şükür ki polis teşkilatı güvenilir ve adalet sahibidir. Ben polis genel müdürü Ahmet Zaim'e sonuna kadar güveniyorum..

Kral aslında çıplak ve hepimizin bu kralın çıplak olduğunu görüyoruz ama ahlaki değerler bunları yazmaya şimdilik müsaade etmiyor. Adalet bu suçu şunlar işledi demediği sürece ortaya isim atamıyoruz.

Pek ala hepimiz tahmin edebiliyoruz aktörleri. Eskiden de söylerdim şimdi yine söylüyorum Sn Eroğlu'nun bu ülke adına başbakan olarak hizmet verdiği yıllarda bu ülke hep geriye gitmiştir. İşsiz insanlar ordusundan tutunda batan işletmelere ve bankalara kadar hep Sn Derviş Eroğlu'nun eseridir. Yalansa yalan deyin!

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI PRESTİJİNİ YİTİRİYOR

Cumhurbaşkanlığı makamı değerini, prestijini yitiriyor derken belki gücüne gidiyor Derviş beyin ama dün adaya dönüşündeki açıklamasına dahi baktığımızda hala UBP'de hakkım var diyebiliyor. Reisi Cumhura saygımız var ama artık bu tür sözler söylemekten vazgeçmeli. Hiç duydunuz mu Talat çıksın birgün ve desin "CTP'de hakkım var", duyamazsınız. İşte Talat ile Eroğlu arasındaki bariz farklardan biri budur. Biri devlet adamıdır diğeri ise UBP'nin onursal başkanı ya da manevi yöneticisi. Şaka gibi!

Birçok gazeteci Sn Eroğlu'nu uyarsa da O yine bildiğini yapıyor. Yanlış yaptığını bile bile

CUMHURBAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEMLER BAŞLADIYSA

Daha önce Derviş Eroğlu döneminde görevlendirilen Emir Emirkanı'nın yüzünden "ses kaydı da yayınlanmıştı" öğretmen sınavı güvenilirliğini yitirdi. Hiç düşündünüz mü KTÖS, genç öğretmen adayları ve siyasi partilerin gençlik örgütleri neden gidip Saaray'ın önüne eylem yapmaya başladı? Sn Eroğlu'nun önemli işler için görevlendirdiği yanlış insanlar toplumda infial yarattı. Ne kadar kötüdür ki Cumhurbaşkanı Eroğlu bu yanlış görevlendirmeleri sonucunda ülke gençleri karşısına almıştır. Bir devlet başkanı için kötü bir imaj.

*****************

AVCI İLE ARABACIOĞLU'NDAN HÜKÜMETE DESTEK

Meclis'te dün gerçekleşen yasama yılının açılışında nisap sorunu yaşanınca ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile DP Lefkoşa Milletvekili gereken desteği vererek Meclisin açılmasını sağladılar. Son derece anlaşılması zor bir durum. Sn Avcı'nın Başbakan İrsen Küçük ile iyi ilişkiler içinde olduğunu ve olası bir katılımın an meselesi olduğunu hepimiz biliyoruz ama Sn Avcı "Mecliste bulunmasının tek sebebinin başta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve konuklar için olduğuna dikkat çeken Avcı, nisaba destek vermeseydiler meclisin 24 saat erteleneceğini anımsattı" ifadelerini kullandı. Yani bu destek Hükümete miydi Sn Eroğlu'na ayıp olmasın diye miydi? Meclis ertelenirse ertelenirdi yani. Ben kalbinizin İrsen beyle attığını düşünüyorum yinede. Peki Sn Arabacıoğlu bu desteği siz niye verdiniz kimse anlayamadı. Partinizde size karşı tepki oluştu haberiniz olsun.

**********

TDP ARTIK DAHA GÜÇLÜ

Geçtiğimiz günlerde olağanüstü Lefkoşa ilçe kongresi yapan TDP, şahin sendikacılardan biri olan Memduh Çeto'yu ilçe başkanı olarak seçti. Bildiğiniz gibi Çeto bir süre önce sendikal hayata veda etmişti. Sn Çakıcı, partinin genel sekreteri ve başkenti inatçı ve başarılı sendikacılara emanet ettiniz.bu adamlar tuttuğunu koparan cinstendir. TDP yeni bir ivme kazanacak.

***********

CEMAL BAŞKAN'IN DİKKATİNE

Lefkoşa Belediyesi durumu toparlamaya çalışıyor. Umarım hiç geriye dönüş olmaz. Sn Başkan bir yerlerden bir kaynak bulsanız da Lefkoşa'nın dört bir yanını asfaltlasanız. Artık olacak gibi değil. Her taraf çukur ve bozuk. Kış mevsiminin gelmesiyle iyice kullanılmaz olacak. Geçmişte yaşanan sıkıntıları unutturmak için Lefkoşalıya bir jest yapmış olursunuz. Kulak arkası yapmayın bu tavsiyemi. Yollarda artık araç sürmek mümkün değil.

***************

FUAT NAMSOY'UN YOĞUN GÜNLERİ

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy oldukça yoğun günler yaşıyor. Ertuğrul Hasipoğlu'nun bakan olmasının ardından doğal olarak yerine bakan ve bu nedenle işlerine yoğunlaşan Namsoy'a ulaşmak artık kolay değil. Siz kıymetli ve başarı grafiği hızla yükselen bir politikacısınız. Sizi sevenler artık size ulaşmakta güçlük çekiyor, haberiniz olsun. Vatandaş ihmale gelmez.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları