Dışlandılar

Yayın Tarihi: 03/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
UBP Lefkoşa İlçesi önceki akşam toplanarak Başbakan İrsen Küçük'e sözlü destek açıkladılar. Aldığım bilgilere göre ilçe henüz bunu yazıya dökmüş değil. Öyle sanırım ki önümüzdeki günlerde ilçe bunu yazıya dökecek. Oldukça gürültülü ve kavgalı geçen bir ilçe toplantısı oldu.

UBP Lefkoşa milletvekilleri Hasan Taçoy ile Zorlu Töre toplantı sırasında hayli tepki gördüler. Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre İlçe toplantısında başkan Faiz Sucuoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıkıp konuşma yapan UBP Köşklüçiftlik örgüt başkanı İsmet bey İrsen Küçük'e açık desteğini açıklamasının ardından dananın kuyruğu koptu.

İrsen beyi desteklediklerini ilan eden Köşklüçiftlik Örgütü Başkanı İsmet beye oradaki partililer büyük bir tezahürat yaptılar. Olaya canı sıkılan UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ile Zorlu Töre tepki gösterince tartışma büyüdü ve bu tartışmanın ortasında her vekilde yalnız kaldı.

Arka sıralarda oturan Taçoy salonu terk etmesine karşın dışarıdaki gençlerle tartışma yaşadı, bu öyle bir tartışmaydı ki az kalsın arbede çıkıyordu. Ön sıralarda kısılıp kalan Zorlu Töre ise eleştri yağmuruna tutuldu. En nihayet her ikisi de salonu terk etmek zorunda kaldılar.

UBP Lefkoşa İlçesi'nden edindiğim bilgilere göre tüm örgütler Başbakan İrsen Küçük'e tam destek veriyor ve Hasan Taçoy ile Zorlu Töre'yi dışlıyorlar. Özellikle Kurultay sürecinde her iki vekilin duruşlarından ötürü değil de Başbakan İrsen Küçük'e üsluplarından ötürü partililerin ciddi rahatsızlık duyduklarını öğrendim.

Bu rahatsızlık önceki geceki toplantı da su yüzüne çıktı.

Zorlu Töre dün bir televizyon kanalına konuktu ve programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi'nin kendisine "partiden memnun değilsen git" dediği yönünde yanlış bir söylemde bulunduğunu öğrendim. Bunu Bakan Ünverdi'ye sordum ve O'na sormakla kalmayıp araştırdım da Şerife hanım "İrsen beyi istemiyorsanız gidebilirisiniz bu toplantıdan, buradaki herkes İrsen beyi destekliyor" dediğini öğrendim.

Zorlu beyin bu tür yanlış bir söylemle kamuoyunu yanıltması doğrusu üzücü. Zorlu beyin kendi sempatizanlarının sorunlarını çözmek için Şerife hanımın kapısını sürekli çaldığına da bizzat ben şahidim. Ayıp olmuş Zorlu bey.

Kurultaya yaklaştıkça daha zor günler yaşayacağız. Kimsenin birbirine saygısını kaybetmemesi gerekiyor.

*****************

KEMAL DÜRÜST'ÜN YANI İRSEN KÜÇÜK

Kurultayın finaline çok kalmadı. Tüm göstergeler Başbakan İrsen Küçük'ün açık ara farkla kazanacağını gösteriyor. UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst ile ilgili delegelerden son zamanlarda hayli telefonlar almaya başladım. Delegeler, Kemal Dürüst'ün hiçbir zaman İrsen Küçük'ün aleyhine propaganda yapmadığını ve hiçbir zaman Ahmet Kaşif'i desteklediğini açıklamadığını hatırlattılar bana. Kemal Dürüst bir süre önce Başbakan İrsen Küçük ile Güzelyurt ilçe kurultayında ters düşmüştü. Bizim gönlümüz Çaluda'nın kazanmasıydı kazandı da. Ama siyasette küslük olmaz. Kemal Dürüst'ün yeri bana göre Başbakan İrsen Küçük'ün yanıdır. Daha düne kadar oldukça iyi ilişkileri de bulunuyordu. Umarım İrsen bey ile Kemal arasındaki mesafe bugün yarın kalkar ve Kemal bey İrsen Küçük'ten yana bir tavır izler. Bakınız delege de bunu istiyor.

************

NECDET NUMAN MEYDAN OKUDU

UBP Girne Milletvekili ve İlçe Başkanı Necdet Numan ile dün bir araya geldik. "bak söylüyorum, Girne de 315 delege var. Bunun 300'ü İrsen beye oy verecek. Bu kadar emin ve açık konuşuyorum. Hodri meydan. İrsen bey bu yarışı açık ara farkla kazanacak" diye heyecanlı ve dinamik bir konuşma geçti aramızda. Necdet Numan'ın her zamanki heyecanlı ve enerjik hali karşımda duruyordu. Ramsey takımın içine siyah gömlek de cabası. Bir de başkana ikili oynuyor diyen bazı sahte muhtarlar var Dikmen'den. Adam sonuna kadar İrsenci işte.

*************

YÜCEL ATAKARA'DAN YENİ PROJELER

Zaman zaman eleştrilere maruz kalsa da Alsancak Belediye Başkanı Yüce Atakara bölgesine hizmette sınır tanımayan bir belediye başkanı. Öğrendiğime göre Alsancak'ın daha çağdaş bir yüze kavuşması için önemli projeler hazırlıyor. Oldukça geniş bir ekiple ardı ardına toplantılar düzenliyormuş Atakara. En yakın zamanda bunları yerinde görmek isteriz Sn Başkan.

*****************

REMZİ CENGİZ'E GEÇMİŞ OLSUN

Bir ara Çetinkaya spor kulübü başkanlığı için adı geçen Ülkemizin tanınmış bankacılarından Remzi Cengiz'in başının üstünde bu aralar kara bulutlar geziyor. Bir hafta arayla her iki evi de hırsızlar tarafından soyulan Cengiz'e büyük geçmiş olsun. Remzi bey kamera takmanın zamanı gelmedi mi?

***************

HABERDAR 1000 DEDİ

Tam iki gün sonra Haberdar gazetesinde tam bir yılım dolmuş olacak. Hep beraber dün 1000'nci sayımızı kutladık. Yahya Kurt'un konuşması çok manidardı. Patrondan ziyade tam anlamıyla bir meslektaş havasında ama ses tonunda da inanılmaz bir cesaret sezdim.hep birlikte mutlu yarınlara dostlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.