Kamu - İş hedef büyütülmeli

Yayın Tarihi: 05/10/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Kamu-İş Sendikasının dün 9. Olağan kurultayı vardı. Sami Dilek yeniden seçildi, kendisine başarılar diliyorum. Kamu-İş sağ kitlenin önemli bir bölümünü çatısı altında bulunduruyor. Bu nedenle varlığı önemli olduğu kadar iyi yönetilmesi de önemli. İyi yönetilmiyor mu peki? Hayır yönetiliyor. Yönetilmese kendi bankasını açacak noktaya gelmezdi.

Kamu-İş'in büyük bir sendika olması istenildiği takdirde birçok noktayı harekete geçirebileceği anlamına geliyor. Son zamanlarda çok kavgacı bir sendika olduğunu söyleyemeyiz ama ortada kavga çıkaracak bir neden yoksa da diğer sendikalar gibi alemine gürültü çıkarmanın bir anlamı yok.

Dün havanın da hayli sıcak olması hasebiyle genel kurul salonunda çok fazla duramadım ve zaman zaman dışarıya çıktım. Birçok Kamu-İş delegesiyle sohbet etme fırsatım oldu. Sami Dilek'e birçok eleştiri yöneltmelerine karşın rakibini seçemeye niyetlerinin olmadığını da anladım. Biz Kıbrıslılar şikayet etmesini pek severiz, huyumuzdur bu. Bu nedenle ben mantıklı olanları buraya aktarıyorum.

GENEL KURUL YERİ YANLIŞ

Birçok delege genel kurulun yapıldığı binanın uygunluksuzluğundan ve sıcak oluşundan yakındı.haklıydılar. yer uygun değildi, aşırı sıcaktı ve internet de yoktu. Sami başkan ile birlikte birkez Ankara'daki sendikaların genel kuruluna katıldık. Hiç sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz Ankara da yapılan genel kurullarda. Ama dünkü genel kurul herkesin ter döktüğü bir genel kuruldu. Kamu-İş büyük bir sendika bundan sonraki hedefi yalnızca Kamu-İş'e hizmet verecek genel anlamda herkese kiralanabilecek bir genel kurul salonu yapabilir. Kamu-iş'in bu maddi gücü var. Boş yere para harcamayan bir genel başkanları ile mali sekreterleri var.tebrik etmek lazım.

İkinci şikayet ise Sendikanın hala bir dinlenme tesisinin olmaması. Yine Türkiye'yi örnek vereceğim ama Kamu-İş büyük bir sendika ve bir dinlenme tesisini pek ala projelendirebilir.

HEDEF BÜYÜTMEK

Sami Dilek ile birlikte Ankara'da ki bir anıma yer vereyim. Bir genel kurula katılmak için Türk metal senin Büyük Anadolu otelinin damındayız, yağmur yağıyor. Sami Dilek heyecanlı bir şekilde anlatıyor "bu otelin temelinde benimde emeğim var" ve daha birçok konuyu konuşuyoruz. O günkü heyecanını gördüğümde bu adamda çok iş var demiştim. Hala aynı fikirdeyim.

Daha güçlü bir ekiple yola devam etmesi lazım. Üyelerine bir talep formu dağıtmakla başlayabilir işe mesela.

Neden Kamu-İş Türkiye'deki sendikaların sahip olduğu niteliklere sahip olmasın. Bunu yapabilecek vizyona sahip başkan ve yönetim kuruluna sahip. Örneğin Kamu-İş'in yeni manifestosunu okumak isterdim!!!

*************

LATİFOĞLU NE ANLATIYOR?

Hür-İş Federasyonu başkanı Yakup latifoğlu, Kamu-İş'in genel kurulunda kamu-Sen başkanı Mehmet Özkardaş'ı yanına oturtmuş hararetli hararetli bir şeyler anlatıyor. Özkardaş tam yer değiştirecekti ki genel kurul başladı.

**************

İNSAN BU KADAR MI KORKAR?

Kamu-İş'in genel kurulunda çok malzeme vardı. BEL-SEN Başkanı Fikret Keleş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Şirketler mukayidi Kemal Can'ı dedikodu yaparlarken yakaladım. Kemal Can çekme çekme derken böyle bir poz verdi. Kemal bey Keleş'le kimi çekiştirdiğinizi biliyoruz.

***************

DELEGE KAVGADAN RAHATSIZ

Önceki akşam Gönyeli de bir yemeğe katıldım. Yan masa da oturanlar kalabalık bir UBP delege grubuydu. Hepsi de kurultay sürecinde Ahmet Kaşif'i destekleyecekler sanırım. Konuşmalarından öyle anladım. Yazılarımı da kaçırmadan okuduklarını söylediler ve eklediler "kim kazanırsa kazansın biz bu kavgadan rahatsızız. Gençlerimizi kaybediyoruz, partinin bölünmesinden korkuyoruz, lütfen bunları yaz" dediler. Bende yazıyorum işte. Gönyeli bu aralar hassas bir ilgilenmek lazım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.