Atun doğrusunu yaptı

Yayın Tarihi: 09/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Başbakan İrsen Küçük'ün en başından beri vurguladığı önemli bir nokta var; "biz ülkenin sorunlarını kurultayın önünde tutuyoruz. Kurultay bizim için ikinci plandadır". Bu sözü ilk işittiğinizde "hadi canım sende" diyenler oldu çok. Ama zamanla herkes bunun gerçek olduğunu anladı.

UBP Kurultayı yalnızca genel başkan değil aynı zamanda bir ülkenin Başbakanını da seçeceği için bu denli ülke gündemi oldu. Yoksa UBP muhalefette olsa bu kadar önemli olmazdı.

Örneğin özelleştirmeler her ne kadar bazı çevrelerce eleştirilse de halkın bu eleştirileri taktığı yok. Çünkü insanlar artık her şeyin en iyisini istiyor. Bu nedenle çalışanları işsiz bırakmadan yapılacak özelleştirmelerin ne zararı olabilir ki? Yani dünya standartlarında olacak bir Ercan havalimanının kime faydadan başka nesi dokunur ki?

Diyenler olacak ki "peee sen olaya çok basit bakan" ben olaya artık geleceğe düşünerek bakıyorum. Yıllarca kantonların için sıkıştırıp Kıbrıslı Türkleri yöneten eski siyasi zihniyetten kurtulalım diyorum.

Kim ne derse desin Turizmde inanılmaz yollar kat edildi. Ulaşımda deseniz her gün için projelere start veriliyor, ekonominin canlanması için Türkiye ile sıkı bir istişare götürülüyor, isteyen istediği kadar eleştirsin; bizim ülkede her zaman "ben daha iyi bilirim" mantığı hakim olmuştur. Bu eleştirilerin biraz da alt yapısında bunlar yatır.

Netice olarak Hükümet şu an kurultayı da gündeminde tutmaktadır ancak gerçekten bu kurultay ikinci sıradadır.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'un konuşmasını önceki gece dinledim. Sunat beyin tek bir derdi var. Ekibiyle ve Türkiye ile istişare içinde hazırladığı ekonomik programı ülkesi için hayata geçirmek. Bildiğiniz gibi bir süre önce istifasını vermişti ve İrsen bey kabul etmemişti. Ekonomik programını hayata geçirebilmesi için yetkili yani bakanlık koltuğunda oturması gerekiyor. İrsen bey de zaten Sunat Atun'un üstlendiği bir görevi yarım bırakmaması gerektiği inancında. Atun'un "Başbakan bana sahip çıktı bu nedenle yanındayım ve destekleyeceğim" demesi çizdiğimiz bu çerçevede son derece mantıklıdır.

AYNI DAVRANIŞ ERSAN SANER'DEN DE BEKLENİYOR

Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'in son zamanlarda yaptığı icraatlardan dolayı yıldızının parladığı bir gerçek. İrsen Küçük, Bakan Saner'e değer veriyor ve bakan olarak çalışmasını istiyor. Kendisini bu denli kucaklayan bir anlayışa ve siyasi yapıya Ersan bey duyarsız kalmamalı bence. Yarışlar olur biter, siyasiler de gelir geçer, önemli olan siyasilerin bu halk için neler yaptıkları ve yapacaklarıdır. Ahmet Kaşif'in bu yarışı kaybedeceği artık kesinleşmiştir. Ersan bey siyasilerin değil toplumun kazanmasını istiyorsa kabinesine, bakanlığına ve Başbakanına sahip çıkmalıdır. Bu yol iktidarın yolu değil halka hizmet ve bu ülkeyi adam etme yoludur.

***************

ŞU TAKİP İŞİ

Seçim dönemlerinde birbirini takip etme işi artar. Örneğin UBP Güzelyurt ilçe başkanlığı seçimlerinin arefesinde Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Meral Hanım Turkay Tokel'in evine uğrar, hasbel kader bende o gün Güzelyurt ilçe başkanı Ahmet Çaluda'nın makamında oturmaktayım. Meral hanımın Güzelyurt ziyaretinden hepimiz haberdar olduk ama Çaluda kalkıp da gidin düşün bakalım nereye giderler diye bir talimat vermedi. Kimse de gidip peşlerinden dolaşıp taciz etmedi. Gazimağusa, Sn Kaşif'in ve Sn Eroğlu'nun kalesi konumunda bir yer. Başbakanımızın kıymetli Eşi Gülin hanım ile Çalışma Bakanı Şerife hanım bölgeye yaptıkları ziyareti birileri öğrenip takip ettirmiş. Yapılan bu takipten rahatsız oldukları için olayı polise intikal ettirmişler, poliste şikayet edilen kişiyi tutuklamış. Öyle bir yaygara koparıldı ki Gülin hanım ile Şerife hanım yalan söylemiş duruma düşürüldü. Biri Başbakanın eşi bir diğeri ise bakan ve bu insanlar canı sıkıldığı için yolda giderken "falanı tutuklayın" diye talimat mı verdi Allah aşkına?

Sn Kaşif düzenlediği basın toplantısıyla olayı neredeyse böyle nakletti.

Siz insanları aptal mı sanıyorsunuz? Demiyorum ki takip edin talimatını Kaşif verdi ama birileri takip edin dedi ve Gülin hanım ile Şerife hanım takip edildiler. Ama en azından Ahmet bey olayı masumlaştırmaya kalkmasın.

Mesleğe başladığımız ilk yıllarda bize öğretilen izinsiz fotoğraf çekmeyin, eğer fotoğraf çekmenizi istemiyorsa karşınızdaki suçtur çekmeyin şeklindeydi. Nerde kaldı birileri Başbakanın eşinin peşine birini takıyor ve takip ettiriyor. Şikayet eden de suçlu oluyor.

************

TATAR İLE BULUTOĞLULARI KARDEŞ GİBİ

En azından ben son iki günü yakaladım; nereye gitsem karşıma Ersin Tatar ile Cemal Bulutoğluları ikilisi çıkıyor. Neredeyse biraz daha birbirlerine yapışık gezecekler. Dün mecliste gördüm ve "siz barıştınız mı" diye sordum "biz kardeşiz diye" cevapladılar. E hade bakalım hayırlısı. Yakında mali açıdan sıkıntı yaşarsa belediye Ersin bey musluğu açar artık.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları