Lefkoşa'da "acizliğin" fotoğrafını çekiyoruz

Yayın Tarihi: 11/10/12 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Çocukluğumuzda izlediğimiz Amerika yapımı fırtına kasırga filmleri geliyor aklıma. Ne heyecanlıydı. Ford marka dönemin karizmatik bir jeepi, adamlar ordan oraya kasırgadan hortumdan kaçıp dururlardı. Genelde filmi kolay izleyelim diye birkaç tane de güzel kız rol alırdı. Şaka bir yana ne heyecanla izlerdik o filmleri.

Bugüne bakıyorum da ülkemizde yaşanan her türlü film Amerikan yapımı kadar kaliteli olmasa da altın portakala aday olur.

DÜNYANIN NERESİNDE OKULLAR TATİL EDİLİR?

Yoğun yağmur dün Girne bölgesini vurdu ve bugün de Lefkoşa'yı vurması bekleniyor. Meteoroloji'nin sert uyarıları en nihayet Eğitim bakanlığını bir karar almaya mecbur etti ve ilk-orta okullar tatil edildi. Genel pek uygulanan bir yöntem değil. Olağanüstü sel durumlarında tabii ki okullar tatil edilir de henüz Lefkoşa'ya bir damla yağmur düşmedi. En azından ben köşe yazımı yazarken henüz böyle bir hareketlilik yok. Halkın Sesi Gazetesi yayın yönetmeni meslektaşım Ali Fahrioğlu'nu aradım "hani yahu Ali yağmur" diye sordum "gece saat 10'dan sonra başlayacakmış" dedi ve eğitim bakanlığının okulları tatil konusunu değerlendirdik.

Bana hiç yağmur, sel ortalığı alıp götürecekmiş gibi gelmese de gün boyu ciddi hava durumu siteleri ve Türkiye kanalları akdenizde denizden çıkacak hortumların hem Kuzey Kıbrıs kıyılarını hem de Türkiye kıyılarını vuracağı uyarısını yaptı.

Lefkoşa'nın şiddetli yağışlar karşısında dirençsiz olduğunu ve yarım saatte göle dönüşebileceğini geçtiğimiz hafta sonu gördük. Geçen günkü yazıma Ya Tanrı Kızarsa başlığını koymuş ve ya yarım saatten fazla yağmur yağsa ne yapardık diye sorgulamıştım. İşte gün geldi Tanrı kızdı. Meteoroloji raporları Lefkoşa'nın sele mahkum olacağını yazıyor.

Kimse kusura bakmasın ve Cemal başkanım da alınmasın ama olur da bugün Lefkoşa'nın büyük bir bölümü su altında kalırsa bunun izahını kesinlikle yapamaz. Bu kadar senedir Lefkoşa'ya gerekli alt yapının yapılmamasının affedilir bir yanı yok. Alt yapı yapıldı demesin kimse, yapılsa şehri birkaç saat yağan yağmura teslim etmezdik.

İngiltere de günlerce yağıyor hem de durmadan niye batmıyor şu İngiltere. Onların mühendisleri akıllı da bizimkiler ahmak mı? Adam edemedik bu Lefkoşa'yı. Ne biz adam olduk ne de Lefkoşa.

****************

FEHMİ OKTAY'A GÜVENİYORUZ

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay son yıllarda yaşanan ve yaşanacak doğal afetleri artık doğru haber edebiliyor. Bilmiyorum herhalde cihazların gelişmişliği ile alakalı. Zira daha önce tutmazdı hava raporları. Fehmi Oktay ısrarla sel ve taşkın uyarısı yaptı. Umarım verdiği alarm doğru çıkar, Lefkoşa'yı sel alır da bu halk biraz isyan eder. Zira bu toplumun kuyruğuna basmayınca hiçbir şeyden şikayetçi olmuyor.

*************

GÖNYELİ YAĞMUR TESTİNE HAZIR

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli dün dükkan dükkan gezip hafta sonu yağan yağmurdan zarar gören iş yeri sahiplerinin mağduriyetini gidermek için talimatlar vermiş. Ahmet Başkan Gönyeli'nin hep alt yapısıyla övündüğü için bugün yağacak yağmurla kendi kendini test etmiş olacak. Hafta sonu 26 mg yağmur düşmüştü. Bugün yağması beklenen yağmur 17.1 mg.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.