Kaşif'in manifestosu Ankara'yı hedef alıyor

Yayın Tarihi: 12/10/12 07:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+
UBP'nin kuruluşunun 37. Yıl dönümü nedeniyle UBP Gazimağusa Milletvekili ve kurultay dayı Sn Ahmet Kaşif bir basın toplantısı düzenledi. Kaşif'e en çok yöneltilen eleştirilerden biri de "adaysınız ama başbakan olmanız halinde neler yapacağınızı anlatmadınız hiç" şeklindedir.

En nihayet Kaşif dün propaganda ekibinin hazırladığı uyduruk bir manifesto ile basın önüne çıktı. Kaşif'i dinledim ve ben kendim utandım. Manifesto'yu hazırlayan her kimse"lerse" iki noktaya dikkat çekmiş. Birincisi şu ki başbakan İrsen Küçük'ün hayata geçirdiği ve projelendirdiği özelleştirmeler ve yapılan işler ki dinler dinlemez "ne hal yahu" dedim içimden. Sn Kaşif'in propaganda ekibi şu an İrsen Küçük'ün yaptığı icraatların aynısını bende yapacağım" dedirtiyor Kaşif'e; birazdan bu başlığı inceleyeceğiz, bir diğer konuda "ekonomik programı gözden geçirip değiştireceğim" diyor Kaşif; Ankara ile Lefkoşa'nın mutabık kaldığı ve bu çerçevede protokollerin imzalandığı ekonomik programı değiştireceğini ifade ediyor; yani demeye getiriyor ki "formül benim cebimde, banane Ankara'dan"..

KAŞİF'E, İRSEN KÜÇÜK'Ü TAKLİT ETTİRİYORLAR

Ahmet Kaşif'e UBP Genel Başkanı olması halinde yapacakları diye bir başlık ayırmışlar önüne koymuşlar O da okudu. Gelin Kaşif'in Başbakan olması halinde yapacaklarını inceleyelim, göreceksiniz ki Kaşif'in kendi ekibi Sn Kaşif'i nasıl komik duruma düşürmüş.

  • "Asrın Projeleri" diye adlandırılan, Türkiye'den su ve elektrik enerjisi getirilmesi projelerinin, yakından takibi ve geliştirilmesi için iki özel komite kurulacak.

Eeee bu zaten var, Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu bu projeyle ilgilenmesi için Su üzerine uzman Prof Dr Hüseyin Gökçekuş'u görevlendirdi ve önemli bir ekip bu işin üzerinde çalışıyor. Kaşif bunu bilmiyor mu?

  • Halen yürürlükte olan Teşvik Mevzuatı günün koşullarına ve ihtiyaca göre yeniden düzenlenecek. Ticaretin Güney Kıbrıs'a yönelmesinin nedenleri araştırılarak, bunun normal sınırlara çekilmesi için Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte çalışma yapılacak.

Bunu zaten Maliye Bakanlığı , sivil toplum örgütleriyle birlikte yapıyor. Sürekli uygulanan fonlar da Güneye kayan alışverişi engellemek, üretimi teşvik etmek için ayarlanıyor. Kaşif bunu bilmiyor mu?

* Sanayiciye, Küçük Esnafa yönelik Faiz Destekli Programlara devam edilecek. Yeni girişimcilere ise, işyerlerini açabilmeleri için proje karşılığı doğrudan Hibe desteği sağlanmaya başlanacak.

Bu konuda bir süre önce Ekonomi ve Enerji Bakanı Sn Sunat Atun tarafından hayata geçirildi ve hala devam ediyor. Kaşif bunu bilmiyor mu?

  • Vergi kaçaklarının önlenmesi için başlatılan çalışmalar ilerletilecek. Kamu yönetimini yeniden yapılandırma sürecinde yer alan E-devlet projesi en kısa zamanda etkin bir şekilde hayata geçirilmesi sağlanacak.

Maliye Bakanı Ersin Tatar daha geçen hafta açıkladı; son üç yılda uygulanan kaçak vergiyi toplama politikaları geri dönmesi imkansız vergilerin toplanmasında % 30 ilerleme sağladı diye. Rakamlar var. Kaşif bunu bilmiyor mu?

* Üniversitelerdeki öğrenci sayısını ilk etapta 60 bine daha sonra ise 100 bine çekmek hedefiyle çalışmalar başlatılacak.

KKTC'de 6 köklü 1 yeni üniversite var ve bu üniversitelerdeki öğrenci sayısı yaklaşık 40 bin. İlk etap da 60 bin öğrenciyi getirebilmeniz için hangi yüksek kapasiteli üniversiteyi kaç yılda inşa edip, YÖK'den bu kadar öğrenci kontenjanını nasıl alacaksınız ki sonrasında bu sayıyı 100 bine çıkarasınız? Bu kadar da sallamayın Allah aşkına.

* Yeni Ercan Havalimanı projesinin gününde uygulamaya geçmesi ve en güzel şekilde ilerlemesi için konuya özel bir önem atfedilecek.

Hade yahu vay be..KKTC ve ihaleyi kazanan firma arasında yapılan sözleşmeler zaten önemli yaptırımlar içeriyor. Firmanın bu projeyi beklenenden önce bitireceği herkesçe konuşuluyor. Bitirmediği takdirde de tazminatları belirlenmiş durumda. Ama siz yine de önem atfedin tabii.

* Lefkoşa'nın kuzeyinden geçecek yeni çevre yolu üzerinde yeni bir hastane yapılması için finansmanı hazır olan proje çalışması hemen başlatılacak. Kaynağı hazır olan yeni onkoloji hastanesinin yapımı için gereken adımlar atılacak.

Sn Ahmet Kaşif kendisi Sağlık Bakanıyken açılışını yaptığı kalp merkezinde tedavi olmayıp Türkiye'ye gitti. Vatandaş neden Kaşif'in yaptıracağı yeni hastanelerde tedavi olsun ki. Güvenilir olacak mıdır diye sormazlar mı adama?

  • Güzelyurt'a yeni bir hastane yapılması için proje çalışmalarına hemen başlanacaktır.

    Sn Kaşif üç yıllık görev süresince neden bu hastanenin temellerini olsun atmadı?

Evet beyler, Sn Kaşif'in Başbakan olması halinde yapmayı planladığı önemli projelerden aldığım örnekleri yazdım sizin için. Hepsi zaten şu an yapılıyor. Ahmet Kaşif gibi bir politikacıyı bu kadar komik duruma düşürdünüz ya, bravo size.

ANKARA'YI HEDEF ALDILAR

Ahmet Kaşif'e yaptırdıkları açıklamanın içinde Ankara Hükümetini hedef alan ibareler var. Gelin bir bakalım.

* "Hazırlanmakta olan yeni ekonomik protokol, Anavatan Türkiye ile tam bir uyum ve işbirliği içerisinde, Kıbrıs Türk halkının temel ihtiyaçları göz önüne alınarak düzenlenecek ve uygulanacak.

Kaşif'in ekip burada yaşamıyor ya olup bitenden de haberi yok. KKTC ve Ankara Hükümeti arasında uzlaşıya varılan yeni ekonomik protokolün içeriğini nereden biliyorsunuz ki değiştireceksiniz? Hade biliyorsunuz diyelim; Devlette devamlılık esas ve Ankara'nın ciddi bir ekonomik katkısı söz konusu, yani bu protokolde Ankara'nın da hassasiyetleri var, bunları değiştirmeye(düzenlemeye) kalkarsanız meydana doğacak ekonomik açığı hangi kaynakla kapatacaksınız? Var mı böyle bir formülünüz?

Yoksa burada vermeye çalıştığınız mesaj "İrsen Küçük Ankara ile ne uzlaşmış olursa olsun biz bunu berhava edip kendi çıkarımız doğrultusunda değiştireceğiz" midir? Her iki ülkenin zaten hassasiyetleri ön planda tutularak bu protokoller yapılıyor. Bunu bilmeyecek kadar acemi olmadığınıza göre bu gizli bir meydan okuma olsa gerek.

Baştan sona yanlışlarla dolu bir basın metni ya da bir başbakan adayının manifestosu. Yanlış hesap Bağdat'tan döner beyler. Bu yolu biraz da aklınızla yürüyün.

************

FEHMİ OKTAY KARİZMAYI ÇİZDİ

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay'ı hepimiz sever sayarız. Hükümet erkanı da sözüne güveniyormuş ki yaptığı "sel geliyor, taşkınlar olacak" uyarılarını dikkate alıp daha yağmur yağmadan okulları tatil etti. Bu iş çocuklara yaradı tabii de Fehmi bey herkesi böyle sel olacak, taşkınlar olacak deyip beklentiye sokmanıza gerek yoktu. Açıkçası ben sel olacak diye sevinmiştim ama olmadı işte. Dünkü yazıma bakarsanız öyle sel yaratacak havanın olmadığını yazmıştım. Tabii şanslıyız da aslında Rum tarafına hayli zarar verdi fırtına, biz ucuz atlattık ama insan heyecanlanıyor sel olacak diye bir yandan. Fehmi bey karizmanız gitti öte yandan, herkes sizi konuşuyor haberiniz olsun.

**************

NUMAN LATİFOĞLU'NU İKNA ETTİ

UBP Girne İlçe Başkanı Necdet Numan Hür-İş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu'nu gelecek seçimlerde Lefkoşa'dan Milletvekili adayı olmaya ikna etti. Meclis'te uzun soluklu bir tartışma ve pazarlığın ardından aday olmayı kabul eden Latifoğlu bakalım hangi bakanlığı istiyor.

************

BU KADAR STRESE İYİ BİLE

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst önceki gün geçirdiği rahatsızlık neticesinde herkesi korkuttu. Kurultay sürecinde üzerinde bulunan baskılar anladığım kadarıyla Kemal beyi az kalsın canından ediyordu. Büyük geçmiş olsun Kemal bey, geçer bu kötü günler her şey yoluna girer çok da kafanıza takmayın kurultayı. Başbakan size kıymet veriyor sizde Başbakana.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.