"Bu iş siyasi" algısı...

Yayın Tarihi: 15/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
BES'in bugün süresiz grevi var. Grevlerini yapma konusunda haklılar mı? Evet haklılar çünkü devletten alacakları var. Günün sonunda bine yakın istihdam varmış, bu sayı fazlaymış, istihdam yapılmasaymış; O BES'i bağlamaz. Sendika üyelerinin haklarını savunuyor.

Buraya kadar BES haklı. Peki diğer açıdan bakalım; bu kadar yapılan belediye istihdamının yükünü temizlemek Hükümete kaldı, çünkü belediye battı, batması bir kenara çalıştırılmaması içinde ayrı bir çaba harcanıyor gibi bir izlenim var. Başbakan İrsen Küçük son günlerde yaptığı sık Ankara ziyaretlerinde belediyenin borçlarına da mantıklı bir çare buldu. Artık Belediye tek bir yere borçlanacak ve belediyenin kasasına para girmeden belediyeye ait borçlar ödenecek.

Peki buna Belediye çalışanları ya da BES sabredemez mi? Bence sabretmeli ama sabretmiyor. Peki sabretmezse ne olur, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar.

Ortada aşılması zor gibi görünen bir borç batağı var. Başbakan Küçük, ihtiyaç duyulan parayı buldu ve Cemal Bulutoğluları'na gereken yardımı yapıyor. Cemal başkandan ziyade Belediye çalışanlarına gereken yardım yapılıyor. Peki nedir yapılmak istenen?

Toplumda oluşan algıyı net size söylüyorum "Cemal başkanın istifa etmesi". Evet; bu eylemlerin arka planında hak aramadan öte işin boyutunun siyasi olduğu ve asıl amacın Cemal başkanın istifa ettirilmesi olduğu algısı tüm ülkeye hakim. Doğrudur değildir şu an ki algı bu. Eğer bu algı yerleşmişse ki öyle, BES'in mücadelesi samimiyetten uzaklaşır ve toplumdan destek görmez.

Lefkoşa'nın dört bir yanında çöpler aldı başını gitti. İnanılmaz bir çöp yığını var. Bizim ülkemize kış mevsimi pek uğramaz ve bu mevsim değişimlerinde salgın hastalıklar son derece artar. Doğacak salgınlardan Hükümet sorumlu olduğu kadar BES'te sorumlu olacak. Olaya şu boyuttan da bakıp kestirip atabilirisin "adamlar haklarını istiyor kardeşim, vereceksin"; iyi de ya yoksa "bulacaksın" peki buldular, planlamasını yapıyorlar "öyleyse taahhüd etsinler". Ve bu uzayıp gider. Anlıyor musunuz neden toplumda bu işin siyasi olduğu algısı yerleşti.

CEMAL BAŞKAN İSTİFA EDER Mİ?

Cemal Başkan ne istifa eder ne de ettirilir. Belediye seçimleri tarihi gelinceye kadar bu adamı oradan hiçbir güç kaldıramaz. Muhtemelen bir daha aday da olmaz ve muhtemelen UBP ilk belediye seçimlerini kaybeder. Ortada kurban ya da kullanılan/lar vardır yoktur Amiral gemisi UBP'nin elinden kaçar çünkü ortada bir Başarsızlık var.

Haaa yeni seçilecek belediye başkanın ilk işi mevcut çalışanın yarısını işten atmak olur, bunu da aklınızın bir köşesine yazın. Keşke bir bin kişi daha alınsa da istihdam edilse ama bu ekonomik olarak mümkün değil. İrsen bey kendine ait olmayan bir soruna sahip çıktı ve işsiz kalma ihtimali olan birçok aileye babalık yaptı. Fakat bence bu çözümler ilahi nihai sürmez. Bakmayın siz siyasilerin verdiği demeçlere "her biri işten çıkarmalar olmalı" diye değerlendirmelerde bulunurlar.

BES'E TAAHÜD VERİLMELİ

Hakların verileceği konusunda BES'e gerekli taahhüt verilmeli ve grev yapılması engellenmeli ama BES'te gerekli anlayışı göstermeli çünkü toplumun zarar görmesi durumu var ve Lefkoşa'lı BES haklıdır dan anlamaz, bir başka gerçek ortada gerçekten ekonomik sorunların olduğudur, Belediye başkanı beklenmedik çarelerde üretebilir!

*************

FİKRET KELEŞ RANDEVULARINI EKİYORMUŞ

BEL-SEN Başkanı Fikret Keleş son zamanların en popüler sendika başkanlarından biri. Bel-Sen'i büyütmek adına arı gibi çalışıyor. Şu sıralar Değirmenlik Belediyesi'nde bazı sorunları var ama yakında aşacak diye tahmin ediyorum. Yalnız Fikret başkan son zamanlarda bazı kötü huylar edinmiş; siyasilerden talep ettiği randevuları ekiyor, söz verdiği yerlere gitmiyormuş. Fikret başkan Lefkoşa'da kötü ün yapmaya başladın haberin olsun.

***************

ÇELEBİ ILIK VEKİLLİĞİ GÜNEMİNE ALDI

Memur-Sen Başkanı Çelebi Ilık şu sıralar kafasını milletvekilliği adaylığına takmış durumda. Ağırlıklı olarak sağ partilere yakınlığı ile biliyoruz Çelebi başkanı. Yalnız çevreniz sizin olası bir seçimde aday olmanızı pek yerinde bulmuyor. Sizin için daha erken olduğunu düşünüyorlar. Yakında gerçekleşecek Hür-İş genel kuruluna da aday olmanız yönünde bazı baskılar aldığınızı öğrendik. Yakup Latifoğlu'yla ayrılmaz ikili olduğunuzu bilmiyor mu size bu teklifleri yapanlar?

**********

AHMET ETİ'YE KAFAYI TAKTILAR

UBP Gazimağusa Milletvekili Dr Ahmet Eti kurultayda İrsen Küçük'ü destekleyebileceğini ama Kaşif'i desteklemeyeceğini sürekli açıklamak zorunda kalıyor. Çünkü Kaşif cephesi ille ki Eti'nin artık Kaşif'i desteklediğini yaymaya çalışıyor. Dr Eti de asla diye yine bir beyanat vermiş. Ahmet Kaşif'in ekibinin son günlerde Kaşif'e kendisini zorda bırakacak bazı hareketler yaptırdığına tanık oluyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları