Serdaroğlu, Özcafer, Kamil, Tancer nerede? Kaşif yalnızlaşıyor

Yayın Tarihi: 17/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Ersan Saner'in önceki gece UBP kurultayı sürecinde Başbakan İrsen Küçük'ü destekleyeceğini açıklamasının ardından Ahmet Kaşif bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının özetine bakacak olursak Türkiye'den adamıza gelen siyasilerin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliğinde görev yapan üst düzey yöneticilerin İrsen Küçük Lehine çalıştıklarını iddia etti Sn Kaşif. Hatta TC Lefkoşa Büyükelçiliğinden üst düzey yöneticilerin UBP delegelerini bir bir Elçiliğe çağırıp İrsen beye destek olması konusunda talepte bulunduklarını dahi iddia etti.

Türkiye'den ülkemize gelen siyasilerin İrsen Hükümetini her fırsatta destekleyen pozitif mesajlar vermesinin UBP Kurultayıyla ne ilgisi olabilir ki? Yani AK Parti Hükümetinin delege üzerinde ne etkisi olabilir ki? Akrabaları mı delege de rica edecekler. Hükümetin başarıları ortada.

Sn Kaşif'in kendi çevresindeki desteği bir bir yitirmesini buna bağlamanın hiçbir anlamı yok. Hele de TC Lefkoşa elçiliğinin UBP kurultayıyla hiç işi olmaz. Bu ülkede herkes görevini yapıyor ama çamur atmak işin kolay tarafı.

SERDAROĞLU, ÖZCAFER, KAMİL,TANCER YOKTU

Ahmet Kaşif'in düzenlediği basın toplantısında bir şey ilgimi çekti. Yola çıktıklarında birkaç kez yanında göründükten sonra UBP Girne Milletvekilleri Ergün Serdaroğlu ile İlkay Kamil bir daha Kaşif'in yanında görünmediler. Kaşif'in dünkü basın toplantısında İlkay Kamil ile Ergün Serdaroğlu yoktu. Afet Özcafer de yoktu. Bunun sebebi bilinmez ama Kurultayın bu son haftasında tam bir kadro ile çıkmaları gerekmez miydi?

ATUN İLE SANER HİÇBİR ZAMAN KAŞİF'İN YANINDA OLMADI

Ardı ardına Kaşif'e olan desteklerini çeken Sunat Atun ile Ersan Saner'in aslında hiçbir zaman Kaşif'in yanında olmadıklarını ve aldıkları baskı sonucunda Kaşif'in yanında kaldıklarını çok güvenilir kaynaklardan öğrendim.hatta Atun'un yurt dışına yaptığı bazı ziyaretlerde peşine adam takıldığını ve Atun'u yalnız bırakmadıklarını da öğrendim. Ama gelin görün ki işe yaramadı ve her ikisi de istikrarın yanında olmayı tercih etti.

KAŞİF ÇEKİLMEZ

Kimse Ahmet Kaşif'in çekilmesini beklemesin. Çekilmeyecektir; zaten bunu kendisi de bir kez daha açıkladı. Bu bir yarış ve yaşanacak. Ama Kaşif aday olduğunda yazmıştım şimdi yine yazıyorum "Kaşif bu işe Saray'ın baskısı ve zorlamasıyla girdi" ve emin olun zamanı geri sarabilse vazgeçerdi.

YARIŞI KAYBEDECEK OLAN KAŞİF DEĞİL

Hafta sonu gerçekleşecek kurultay yarışını Ahmet Kaşif kaybedecek. Bu gün gibi açık ama bu yarışı Kaşif'ten ziyade Sn Eroğlu kaybedecek. Tarafsızlığını koruyamayan ve UBP'nin cumhurbaşkanı gibi davranan Sn Eroğlu.

*************

BAŞBAKAN KÜÇÜK" EROĞLU CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU UNUTMAMALI"

Başbakan İrsen Küçük'ün dün düzenlediği basın toplantısında daha doğrusu UBP Gazimağusa Milletvekili Dr Ahmet Eti'nin İrsen beye destek toplantısında İrsen beye bazı sorular yönelttim. En önemlisi de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun görev ve sorumluluklarının dışına çıkmış olması ve UBP kurultayına müdahil olmasından ötürü kamuoyunda yaşanan rahatsızlık.

İrsen bey "Sn Kaşif, kurultaya Ankara'nın müdahale ettiğini söylüyor. Biz hükümet olarak sürekli AK Parti Hükümeti ile iç içeyiz ve bu birliktelik KKTC'nin ekonomik refahı içindir. Derviş bey UBP Kurultayında bir adaya sempati duyabilir ve destekleyebilir de ama Cumhurbaşkanı olduğunu unutmamalı. Bir partinin kurultayına müdahale etmemeli" dedi.

Öyle mi oluyor peki. Tabii ki hayır. Ne kadar yazsak da cumhurbaşkanımız görev yetkilerini ve alanını ne yazık ki unuttu.

************

ÜNVERDİ'NİN BÜYÜK BAŞARISI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi tüm belediyelerin Sosyal Sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarında yaşanan sorunlara tarihi bir çözüm buldu.artık belediyelere yapılan devlet katkısından katkı yapılmadan gerekli yatırımlar kesilecek ve sonra bu yatırımlar yapılacak. Belediyelerde Sosyal Sigorta ve ihtiyat sandığı'na olan borçlarını uzun vadede ödeyecek. BES dünkü basın toplantısına katılmadı. Bu saatten sonra artık BES'in üzerine gideceği bir sorun kalmadı ama belediyenin grevi hala devam ediyor ve Lefkoşa hala pislik içinde. Bu arada unutmadan söyleyeyim aylar önce BEL-Sen başkanı Fikret Keleş bu öneriyi gündeme getirmişti.

************

ÖZDEMİR TOKEL BİZE DE TAKIM AL

Ahmet Kaşif'in propaganda ekibinde yer alan sevgili dostum Özdemir Tokel bir abimizle Ersan Saner'in İrsen beyin tarafına geçip geçmeyeceği yönünde bahse tutuşmuş ve bahsi kaybetmiş. Bahis konusu da Kığılı'dan takım elbise. Özdemir Tokel'i dün Kığılı'nın kapısının önünde dururken görmüşler. Hani alsın mı almasın. Almışken bize Alihan'la bana da bir takım al Özdemir ağabeycim. Bedenim 52 , Alihanınkı da 54.

***************

SEVGİLİ BÖRKE KAŞİF

İşgüzar bir meslektaşım sana "Alihan senden bilgileri alıyor Gökhan'a götürüyor" demiş Alihan hep İrsen beyin yanında oldu bilesin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.