Birilerinin menfaati devam etsin diye

Yayın Tarihi: 30/10/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Aylar önce bir Meclis Genel Kurulu günüydü, Ahmet Kaşif'e çok yakın bir çalışanıyla ayaküstü konuşuyoruz. O zamanlar Kaşif adaylığını hala açıklamamış. Aday olacağı yönünde net bilgiler geliyor ama kimseyi inandırabilmiş değiliz. Kaşif'e ne zaman "aday mısınız?" diye sorsam "ben bu siyasete dün başlamadım, bu ülkenin daha çok sorunları var onlara konsantre olmalıyız" deyip geçiştiriyordu. Yüzüne dik dik bakıp sorduğumda ki bir gazetecilik taktiğidir, kattiyyen gözlerini kaçırıp cevap veriyordu. Tabii ki bu davranışı inanılırlığını ortadan kaldırıyordu.

Evet, Kaşif'in çalışanıyla ayak üstü konuşuyorduk, "ustan aday mı?" diye sordum "bilmiyorum ama bence UBP'nin değişime ihtiyacı var, aday olmalı" diye cevap verdi, erken seçim kaçınılmaz olur diye yanıtladım "amaç o zaten, bu şekilde devam etmez, erken seçime gidip yeni bir sayfa açacak" deyince film orda koptu ve Kaşif'in aday olduğuna inandım. İnsanları konuşturmasını bilirseniz size bildikleri her şeyi anlatırlar. Kaşif'in yakın çalışanının bu itirafı üzerine Kaşif'e aday olup olmadığını açıklaması yönünde baskı kurmayı bazı meslektaşlarımla birlikte artırdık.

ADAYLIK ÇOK ÖNCEDEN BELLİYDİ

Bunları niye anlattım, Kaşif'in adaylığının yapısı çok önceden oluşturulmuştu. Kaşif de bunu kabul etmişti ancak hala tereddütleri vardı. Yarışa girdiler ve Kaşif hayatı boyunca alması mümkün olmayan bir oy aldı. Hatta Kaşif'e oy vermeyi düşünüp de oy verme işleminin geç başlamasından ötürü erken ayrılan bazı kurultay delegelerinin olduğunu da duydum.

YASALAR KEYFİ ALA UYGULANMAZ

Şimdi de herkes mahkemenin bir günde bu işi bitireceğini sanıyor. Bu dava aylarca sürecek ve bu aylarca geçen süre içinde neler olacağını bekleyip hep birlikte göreceğiz. Ben heyecanlı günler yaşayacağımıza inanıyorum. Kalbi olanlar bu filmi hapını alarak izlemeli.

Sn Kaşif'in adaylığını açıkladığı ilk günden bugüne Kaşif adına üzüldüğüm tek bir konu vardı O da Kaşif'in UBP'nin değil, başka birinin adayı olmasıydı. Başka birinin adayı olarak seçim kazanırsa KKTC'nin değil O adamın ve zümresinin Başbakanı olacak olmasıydı. Kaşif gibi birine bu yakışmazdı.

Tek üzüldüğüm nokta buydu. Yoksa kim seçimi kazanırsa kazansın UBP hükümetinin erken seçimsiz bu yola devam etmesinin mümkün olmadığına inanıyorum.

Mahkeme yasalar apaçık ortadayken yasadışı kararlar üretmez. Bu nedenle Kaşif'in bu davayı kaybedeceğiniz hepimiz biliyoruz.

KAŞİF PARTİ MECLİSİ'NE SAYGISIZLIK YAPTI

Divan'ın tüzüğü yorumlama hakkının olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani beğenseniz de beğenmeseniz de Divan Başkanı Hüseyin Özgürgün aldığı bu kararda son derece haklı ve mantıklıdır. Ama diyelim ki Özgürgün taraflı davrandı peki tüm delegenin seçtiği Parti Meclisini bir kenara itip mahkemeye gitmek hangi parti ahlakına uyar?

Parti Meclisi bir Partinin en yüksek organıdır ve Parti meclisi de Tüzüğü yorumlama hakkına sahiptir. Sn Kaşif'in Parti meclisini çiğneyerek Mahkemeye giymesi son derece yanlıştır.her vatandaş haksızlığa uğraması halinde mahkemelerde hakkını arayabilir.ama Ahmet Kaşif, Parti meclisinde hakkını aramak yerine Parti meclisini çiğneyerek, hiçe sayarak Mahkeme de hak arayışına düşmüştür. Çünkü hem Divanın hem de Parti meclisinin "genel başkan Küçüktür" demesi halinde Parti meclisine karşı bu olayı mahkemeye taşıyamayacaktı.

Mesele budur, mesele Genel Başkan olmaktır, mesele UBP'de birilerinin menfaati devam etsin diye genel başkan olmaktır. Peki böyle bir zihniyet bu ülkeyi yönetebilir mi?

***********

İLKER EDİP KADAR OLAMAYANLAR

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip en başından beri Başbakan İrsen Küçük'ün yanında duranlardan. Hem de tepkilere rağmen. Gazimağusa bölgesinde hem delegenin önemli bir sayısına hakim hem de seçilme hayali kuran bir milletvekili adayının kaderini belirleyecek kadar güçlü bir belediye başkanı. Yani sözüm ona bazı ilçe başkanları ya da vekiller gibi duruş sıkıntısı yok. İnanmak kazanmanın yarısıdır demişler, değil mi başkan?

**************

NAMSOY HAREKETLENDİ

UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy hayli zor bir görev üstlendi. Hem partinin ikinci adamı olacaksınız bir taraftan da Belediye başkanlığı bunun da ötesinde dik duranlar grubunda yer alacaksınız. Kolay değil. Takip ediyorum da sağlam açıklamalar patlatıyorsunuz durmadan. Bu da işi hızlı kavradığınızı gösteriyor. Bu arada Bayramda nerelerdeydiniz ama göbek almış başını gitmiş, fazla kilolu bir arkadaşımızla gezmişsiniz bayram boyunca?

****************

DELEGE, NUMANI KANDIRDI

UBP Girne İlçe Başkanı Sn Necdet Numan, delegenin hayli yüksek oranda İrsen Küçük'e oy vereceğini söylemiştiniz. Sizi bile kandırdı bu delegeler, Bölgeden bir belediye başkanı inanma sen ona dese de açıkçası ben size çok güvenmiştim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları