UBP'yi dava etmek

Yayın Tarihi: 01/11/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
UBP'deki sıkıntılar büyümeden Mahkeme bir karar üretmeli. Tabii mahkemenin öyle erken erken biteceğini pek sanmıyorum. Belki basit bir sorun gibi görünüyor, aslında basit bir sorun ama mahkemenin üreteceği karar son derece yükümlülük arzedecek. Ahmet Kaşif, İrsen Küçük'ün genel başkanlığını kabul etmediğini açıklayıp açıklayıp duruyor, arkasında duran % 49 oyun iradesiyle bunu söylüyor belki ama ne kadar da yanlış; % 51 UBP delegesinin iradesine saygısızlık olmuyor mu?

Hükümetler bile değiştiğinde yeni başbakan görevine gelene kadar mevcutu hala başbakandır. Onu da geçtim, elime dava kağıdı ulaştı. Sn Kaşif divanı ve Başbakan İrsen Küçük'ü dava etmiş, edebilir gayet normal de dava kağıdının en üst sırasına "Ulusal Birlik Partisi" koymanın mantığı ve gerekçesini ne?

UBP siyasi tarihinde ilk kez bir kurultay adayı haksızlığa uğradığı gerekçesiyle başkanı olmak istediği Partiyi dava ediyor. Hukuk yoruma açıktır derler demesine de insan hiç kendi partisini dava eder mi yahu?

Kendi partisine karşı dava kazanıp o partinin genel başkanı olmak nasıl bir duygu olurdu acaba?

Türk insanı genelde kazanma ve sahip olma tutkusuyla yaşar ve bu tutkuyu yerine getirebilmek için her yolu mubah sayar. Bizim gibi gazetecilerde yahu şu ayıp değil mi, bu saygısızlık değil mi diye yazıp dururuz. Boşuna mı? Aslında boşuna değil, en azından topluma farklı pencerelerden de bakma fırsatı yaratıyoruz.

Örneğin Ahmet Kaşif, İrsen Küçük "genel başkan kabul etmiyorum" derse eğer İrsen Küçük de sen disiplin suçu işliyorsun seni disipline verip partiden atacağım diyemez mi?

Bir zamanlar bir belediye başkan adayı bir köyde seçime girer, o kadar bir inanır ki kazanacağına o kadar bir para döker ki muazzam. Ama gelin görün ki seçimi kaybeder, seçimi kaybeder ama günün sonunda o üzüntüyle şeker hastası olur.

Siyasette geniş yürekli ve makul olmak gerekir. Sonra hastalık sahibi olmayın istedikleriniz olmayınca

************

ÇATALKÖY HERŞEYİYLE BİR MARKA OLDU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusi'yle birlikte kahve içmek için kaçtır sözleşiyoruz ama kısmet düne denk geldi. Her ikimiz de oldukça yoğun günler yaşıyoruz. O'nun yoğunluğu Çatalköyü marka yapmak, kurultayla ilgili ne olup bittiğini yakından takip ediyor ama biraz da temkinli. Herkes O'nu UBP'li belediye başkanı olarak biliyor ama kelime anlamıyla Çatalköy'deki tüm partilerin ortak adayı ve partilisi desek daha doğru olur. Başbakan İrsen Küçük'e bir gönül bağı var ama siyasete bu genç yaşında iyi öğrenmiş desem, kafidir. Necdet Numan'ın ardından Belediye Başkanı seçilen Mehmet Hulusi yaptığı icraatlarla hem Çatalköy'ün toprak değerini artırdı hem de eko kültür yapısını oluşturdu. Son birkaç ayda gitme fırsatı buldum, farklı bir yere geldiğiniz havasını Çatalköy'ün yokuşlarını tırmanırken hissediyorsunuz. Kahveyi neden Lefkoşa'da içtik konusuna gelince fırın kebabı alacağımız olsun diye. Gerçi bir fırın kebabı da Lapta'da alacağımız var.

***************

KAYALP BELEDİYELERİN ALARM VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda karşılaştım Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp'la. "programlarını takip ediyorum, belediyelerin durumu hiç iç açıcı değil" dedi ve Hükümete veryansın etti. Tüm belediyelerin durumu kötü olmasa dahi söylediklerinde haksız sayılmazdı Oktay başkan. Evet belediyeler adına ortaya geç ve eksik konulmuş vizyondan ötürü birçok belediye batacak. Bu bir gerçek. Örneğin Mağusa belediyesi güçlü bir belediye olmasına karşın yanımızda duran Mehmetçik belediye Başkanı Beyazıd Adalıer durumu pek de iyi değil. Fotoğraf çekilirken Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi de yanımızdaydı ama her ne halse fotoğrafta çıkmadı. Yüksel başkanı pek kilo almış gördüm, whisky ve mantarın gözü körolsun.

DANA ADAY MI?

Lefkoşa Kaymakamı Deniz Dana'nın önceki gün LTB'de seçim şart diye bir açıklaması oldu. Tüm Lefkoşa'da ses getirdiğini belirtmek isterim Sn Dana'ya, herkes soruyor Deniz bey acaba LTB başkanı mı olmak istiyor ve aday mı diye? Açıklama bekliyoruz efendim. Bir de Allah aşkına Lefkoşa Surlar içi bölgesine özellikle Arabahmet mahallesine bir el atın hala çöpler yığın duruyor. Kurtarıcı sizsiniz şu aralar, yapacak bir şey yok.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları