Rum Başsavcılığı'ndan Kurultay yorumu

Yayın Tarihi: 02/11/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
UBP Kurultayı'nda hem İrsen beyi hem de Kaşif'i destekleyen taraftarlar UBP'nin içine düşmüş olduğu mahkemelik durumdan son derece rahatsız. Son birkaç gündür kiminle karşılaşsam "parti rezil oldu, birileri bir çare bulmalı" diye cevaplar veriyor. Tabii çareyi akil insanların bulması gerekiyor onu peşinen söyleyim, bu partiyle hiçbir bağı kalmamış kişiler değil.

Davanın sonucu ne olursa olsun, kurultay tekrarlansa dahi ve kim kazanırsa kazansın UBP yara almış durumdadır ve bu yaranın sarıp sarmalanıp onarılması gerekiyor. Peki yok mu parti içinde orta yolu bulup bu iç huzursuzluğu giderecek olanlar, var.

Örneğin bir İlkay Kamil ya da bir Dr Faiz Sucuoğlu bunlardan biri. En azından ikisi de kurultayda çok fazla ön plana çıkmadılar. Her ne kadar kendi destekledikleri adaya çalışsalarda.

Kaşifçilerin ya da İrsencilerin birbirlerine olan tavır ve üsluplarını görüyorum hiçte hoş tavırlar değil. Olan UBP'ye oluyor ve cemil cümleye rezil oluyor parti.

HER HALÜKARDA ERKEN SEÇİM

EVET, her halükarda bir erken seçim yaşanacak ve yaşanmalı da. Çünkü bu kargaşayı sanmıyorum ki başka bir şey temizlesin. Açıkçası ben mahkemenin bugün bir karar üreteceğini sanmıyorum, bilemeyiz bekleyip göreceğiz. Haftaya parti meclisi yeniden toplanacak ve görev dağılımlarını gerçekleştirecek. Kaşif'in dava da Genel Başkanın yetkilerini sınırlama istemi yönünde bir talebi var, mahkeme henüz buna karar vermiş durumda değil.

Bana göre böyle bir karar üretilmesi de parti içindeki kavgayı alabildiğine büyütür ve geri dönüşü zor adımlar atılmasına neden olur.

Başbakan İrsen Küçük gördüğüm kadarıyla oldukça demokratik davranmaya çalışıyor, parti meclisinin % 70'nin İrsen Küçük'ün yanında olduğunu ve karar üretme konusunda UBP'de en üst organın parti meclisi olduğunu ve buna bağlı olarak kesin kararların da üretilebileceğini kimse unutmamalı.

Yani bir partinin genleriyle kimse bu denli oynamaya kalkmamalı diye düşünüyorum.

Ne olacaksa olsun kana kan dişe diş mantığıyla UBP günün sonunda bölünür ya da birileri partiden yaka paça atılır.
RUM BAŞSAVCILIĞINDAN YORUM

UBP Kurultayıyla ilgili olarak açılan davanın yankısı komşumuz Rum tarafına kadar ulaştı. Ahmet Kaşif'in Kurultaydaki sonucu mahkemeye taşıması konusu Rum hukukçulara ve Rum Başsavcılığa da soruldu. Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre hem Rum hukukçular hem de Rum başsavcılığı % 98.5 katılım olan bir kurultayda yarıdan bir fazla oy alan adayın kesinlikle kazandığını ve bunun tüm dünya hukukuyla örtüştüğünü belirttiler.

Bilindiği gibi Siyasal Partiler Yasası 12. Madde 8. Fıkra da da aynen bu görüş yer alıyor.

**************

KAŞİF "BEN ADAMLARLA KONUŞURUM"

UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif kurultaydaki yarışı kaybetmenin hala öfkesini taşıyor. Kendisini kurultayda desteklemeyen ya da karşısında yer alan her kimle karşılaşırsa karşılaşsın "ben adamlarla konuşurum" söylemini tesbih edinmişçesine söyleyip duruyormuş. Son zamanların moda yakıştırması oldu zaten "sen adam değilsin" tiplemeleri.Kaşif'e bu tür cümleler kullanmaktan şiddetle kaçınmasını tavsiye ediyorum, ülke yönetmeye heves etmiş bir siyasetçiye yakışmıyor çünkü. Bu ülkede kimin kaç paralık adam olduğunu bilmeyen mi var?kimin kimlere ne kazıklar atıp mağduriyetler yaşattığını bilmeyen mi var? Bunu belirleme görevini üstlenmek size kalmasın. Siz insanların kalbinde kurultaydan önceki Ahmet Kaşif olarak kalmaya bakın, öyle olunca sizi daha çok seviyoruz.

*************

İYİ Kİ VARSIN FIRST FM

Kıbrıs First FM'in 15. Kuruluş yıl dönümü dün kutlandı. 1 Kasım 1996'da kurulan First FM'in özel yayıncılığın önünü açarak ülkeye çok sesliliği getirdiğini unutmamak lazım. First Fm Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci'nin ve yoldaşlarının büyük uğraşlarla kurduğu Kıbrıs First Fm'in tahminlerinde ötesinde bir dinleyici kitlesi olduğunu biliyoruz. Hemen hemen her televizyon kanalında TV ile Radyo birlikte yayın götürürken Birinci Medya Kurumunda First FM'in ayrı bir kişiliği ve yapısı var.

************

CEMAL BAŞKANA NE OLACAK?

Bakanlar Kurulu'nun LTB ile ilgili aldığı kararlar çok eleştirilecek olsa da alınması kaçınılmaz kararlardı. İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun açıklamalarını dinledikten sonra aklıma ister istemez şu soru geldi "Cemal Başkan ne olacak?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları