Sorunlar bekliyor hükümet mahkemede

Yayın Tarihi: 05/11/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Hiç olmadığı kadar tatsız ve kötü bir dönemden geçiyoruz. Hele de Lefkoşa'nın içine düşmüş olduğu hale bakarsak adeta düşman başına demek geliyor insanın içinden. Ya da Allah düşmanıma bile vermesin demek geliyor insanın içinden. Tabii belediye bu haline bir günde gelmedi, bu duruma düşmesinde çok insanın tuzu biberi vardır, en büyük suç iyilik meleği Cemal Başkanındır. Şimdilerde Hükümet tarafından dahi aforoz edilmiş Cemal başkan.

Tabii belediye başkanının hala yetkileri dahilindedir gerekli müdahaleleri yapmak. Ama Cemal başkanı yıpranmış ve çökmüş gördüm. Netice de belediye seçime gidecek, bunun artık kaçarı yok. Ve Cemal Başkana tavsiyem istifasını vermesidir, istifasını vermesi ve kendini bir tatile çıkarmasıdır. Umarım kendine zarar vermez çünkü bu aralar inanılmaz baskı altında olduğunu görüyoruz hepimiz.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin, dönemin Başbakanı Derviş Eroğlu zamanında iflas piminin çekildiğini herkes bilir. CTP-BG Eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer'e sorarsanız o dönemi size en iyi anlatacak olanlardan biridir.

KAŞİF'İN GENEL BAŞKAN OLMA DERDİ

UBP siyasi tarihi açısından en zor dönemini yaşıyor. Siyasal Partiler Yasasına göre Genel Başkanlığı kesin olan ve UBP Genel Başkanı olan İrsen Küçük'ü mahkemeye vermekle kalmamış Genel Başkan olmak istediği UBP'yi de mahkemeye vermiş bir Ahmet Kaşif tablosu var karşımızda. Ne pahasına olursa olsun, haksız da olsa ki ben Kaşif'in haksız olduğunu düşünüyorum UBP'yi dolaylı olarak da Hükümeti mahkemelere düşürmüş ve enerjisini çalmakla meşgul.

Ülke yalnızca çöp sorunuyla ilgili değil birçok sorunla boğuşuyor ve Hükümetin tam anlamıyla ülke sorunlarına konsantre olması gerekirken Hükümetin başı Mahkemelerde zaman harcamak zorunda kalıyor. Üstelik de haksız açılmış bir dava .

Yüce mahkemenin Ülkenin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak yasalara tam bağlı şekilde kararlar üreteceğine benim güvenim tam, bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Ama ülkenin içine düştüğü durumu göz önüne alırsak Hükümetin enerjisini sorunlara odaklayamamasına neden olmak ülkeyi ister istemez erken seçimin eşiğine getirecektir. Erken seçim olmasın demiyorum ama şu an sorunlara odaklanıp çözüm üretmek yerinde seçimlerle, mahkemelerle uğraşmak bu halka zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.

Tarih bunlara sebep olanları yargılayacaktır gibi beylik laflar edecek değilim çünkü bu ülkenin öyle bir bilinci yok ama bu halkın bu olanları sineye çekmeyeceğini de devletin en başından en aşağısına kadar bilmesi gerekir.

*************

ARABACIOĞLU ADAY GİBİ

DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ile geçtiğimiz akşam güzel bir canlı yayın yaptık. Mustafa beyi severim, kaliteli bir insan ve siyasetçidir. Tabii ülkedeki milletvekili profiline baktığınızda çok kapasiteli politikacılar olduğunu pek söyleyemeyiz. Bu nedenle Arabacıoğlu gibi insanlara hala ihtiyaç var. Program esnasında kamuoyunun olası bir seçimde yeniden aday olması yönünde beklenti oluştuğunu hatırlattım kendisine. Bunu kabul etti ve yeniden aday olmayı değerlendirdiğini ifade etti. Çevresine ona destekleyen insanların zarar gördüğünü ve kendisinin tamamen sahneden çekilmesi halinde tamamen yalnız kalacaklarını söyledi.net bir cümle kullanmasa da söylediklerinin toplamına baktığınızda yeniden aday olacağı gayet açık ve net anlıyorsunuz. Olmalı da bence. Ancak daha önce aday olmayacağına yönelik kesin ifadelerle sarfettiği sözleri var ve DP bunu nasıl karşılayacak doğrusu merak ediyorum.

***************

ŞEYH NAZIMIN KEYFİ YERİNDE

Pazar günü bir grup arkadaş fotoğraf çekmek için Lefke'ye gittik. Kelime anlamıyla bir cennet. Lefke'ye gidip de Şeyh Nazım Kıbrısi'nin dergahına uğramamak olur mu? Bol bol fotoğraf çektik dergahta, Şeyh efendiyi görmek için uzun süre de bekledik diyebilirim. Ama önceki gün Şeyh Nazım'ı ziyaret eden Pakistan eski Cumhurbaşkanı Müşerref de, dün Şeyhi ziyarete gelen Bakan Sunat Atun'da bizim gibi uzun beklemiş diye duydum.kolay değil Şeyh efendinin sağlığı iyi olsa da oldukça yaşlı. Çıkıp bizi selamladı hayli keyifliydi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.