Namsoy: "Güzel olan herşey zordur"

Yayın Tarihi: 06/11/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, deyim yerindeyse çiçeği burnunda UBP Genel Sekreter Vekili. Bu kadar mı şansız olur bir insan? UBP'nin en zor günlerini yaşadığı bu dönemde İkinci adam koltuğuna oturdu. Yalnızca UBP'li belediye Başkanları içinde değil tüm belediye başkanları içinde yaptıklarıyla adını üst sıralara bir yerlere yazdırmış biri.

Başbakan İrsen Küçük'ün en çok güvendiği isimlerden biri. Kurultay döneminde olsun öncesi ve sonrası olsun taviz vermeksizin İrsen beyin yanında durmaya devam ediyor. Bu kadar siyasi komplimandan sonra gelelim asıl konumuza, Fuat başkan ile haftalardır kahve içmek için sözleşiyoruz, yalnızca Belediye başkanlığı değil UBP'nin Genel Sekreterliğini de yürüttüğü için bu en nihayet dün sabah kısmet oldu.

Lapta hala yeşil dokusunu, sakinliğini ve temiz havasını koruyabilen ender yerlerden biri. Lapta belediyesinin öyle çok şaşalı bir binası yok. Sahip olduğu kitle adına daha iyi bir binayı hak ediyor. Tabii her şeyin başı para.

Fuat başkanla buluştuğumuzda "toplantıdayım ama gel gör çalışıyoruz" dedi ve ben bir köşeye oturdum. Beni de sürekli arar bir şeyler ister her zaman birileri ama bu kadar çok aranıp da her şeye olur, tamam yaparız deyip de telefonu kapattıktan sonra gerekli talimatları gecikmeden veren bir belediye başkanı ilk defa gördüm.

Bir yandan telefonlar çalıyor, bir yandan toplantı devam ediyor, gelen yaşlılarla bizzat ilgileniyor derken çalan telefonlarımı bahane edip kendimi balkona attım ikide bir. Dayanılması zor bir tempo.

Toplantının ardından benim arabamla Lapta'nın önemli bir deniz kenarına indik. Makam da arkamızdan takip etti tabii. Yolda gidiyoruz ve kurultayı konuşuyoruz, ben hala nereye ne için gittiğimizi bilmiyorum. Fırın kebabı mı ısmarlayacak diye soruyorum içimden ama saat sabah 11.

İşin esprisi bir yana olağanüstü temiz, 3 kilometre uzunluğunda bir deniz şeridine indik. Bildiğiniz deniz kokuyor. Fuat başkanın bana göstermek istediği oldukça geniş bir arazinin deniz kıyısına yaptığı 3 kilometrelik yürüyüş yoluymuş meğer. Yürüyüş yolu denize sıfır. Demirlerle çevrelenmiş korunaklı. Yürüyüş yolunun çevresine de birçok sosyal alan merkezi inşa edilecek ve tam bir sosyal eğlence merkezi olacak bu bölge. Yeşil bir alan, bununla beraber aynı uzunlukta bir bisiklet yolu da yapmayı planlıyor. Hava sıcak olmasına rağmen neredeyse üç kilometrenin yarısını yürüdük. O ceket kravat, ben gömlek, en nihayet dayanamadı ve çıkardı ceketi.

"ELÇİLİK HEP YANIMIZDA"

Bu kadar projeyi hayata geçirmek hayli para istiyor başkan dedim "elimizden geleni yapıyoruz ama en büyük desteği Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça'dan görüyoruz. Yeter ki sağlam projelerle başvurun, Türkiye Elçiliği Kıbrıs Türk halkı için yapılacak her projeye mümkün mertebe destek veriyor. Yapmak istediğimiz çok şey var. Birçoğunu projelendirdik sıraya koyduk" dedi.

Haliyle sözü yeniden kurultaya getirdim, mevcut durumdan hayli rahatsız. "UBP büyük bir parti, mahkemelere düşmeyi hak etmiyor. Ülkenin sorunlarına konsantre olmamız gerekiyor, vatandaşımız bizden sorunlara eğilmemizi bekliyor. Sayın Başbakan inanılmaz bir enerjiyle çalışıyor, hem Hükümet hem Parti kolay değil ama ben İrsen beyi güçlü ve sabırlı görüyorum. İnsan sevgisi var. Herkesi kazanmayı ve kucaklamayı kendine ilke edinmiş. Her siyasetçinin başarabileceği bir şey değil. Bu kötü günlerde geride kalacak. Ne sıkıntı yaşarsak yaşayalım ben ve arkadaşlarım insanların mutlu olması için çalışmaktan asla vazgeçmedik. Verilen her görevi inatla başarıya ulaştırdım. Güzel olan her şey zordur"…

Kısa ve güzel bir ziyaretin ardından Lapta'ya hafta sonları uğrayın derim, hemen bir ev alma fikrine sahip olacaksınız. Yaşanası yerlerden biri. Bizde para nerde demeyin hayalini kurmakta güzel.

**************

İYİLİK MELEĞİ AYDAN BAŞKURT

Adını vermek istemediğim bir özürlü vatandaşımız bugün kalp ameliyatı olacak. Birkaç gün önce Lefkoşa Devlet hastanesine yatan vatandaşımıza günlerdir kan bulmaya çalışıyoruz. Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Gülden Gün ve Nejla Yakupoğluları gerekli kanın bulunması için seferber oldular ancak 6 üniteyi ne yazık ki tamamlayamadık. En son aklıma Sosyal Hizmetle Müdürü Aydan Başkurt'u aramak geldi. Kan bankasını arayarak gerekli kanın bulunmasını sağladı ve özürlü vatandaşımızın ameliyatı bugün gerçekleşecek. Tabii Lefkoşa Devlet Hastanesi kan bankasının sorumlusuna da sonsuz şükran. Kan vermekten korkmayın, hani iyilik yap da at denize derler ya siz kan verin, mutlaka birileri hayat bulur.

***********

BAKAN ÜSTEL TEMASLARDA BULUNACAK

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal üstel önemli bir temas için dün yurt dışına ayrıldı. Ünal Üstel yurt dışı temaslarına genelde yanına pek kalabalık bir ekip almaz. Ancak Girne bölgesinden bir zatı muhterem o kadar bir musallat olmuş ki kendisine bavul koyup götürmüş, göz kulak olun O adamı çalmasınlar Sn Bakan. Tüm neşemiz gidecek sonra.

************

ATAKANLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN NABIZ YOKLUYOR

UBP Dikmen Örgüt başkanı Atilla Atakanlı duyduğuma göre birkaç yıl sonra gerçekleşecek olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olmaya karar vermişsiniz ve bunun için nabız yokluyormuşsunuz. Bilgi iyi kanallardan geldi Atilla başkan peşinen söyleyim. Civar köylerde kahvelerde konuşuluyormuş bu konu. İnşallah olursunuz, erken bir karar da olsa hayırlısı diyelim ama Dikmen zor bir köy, CTP'ye çalışan UBP'liler var oralarda. Dikkatli olun. Bir de Sn Kaşif'e destek verdiğiniz konusunda hala dedikodular geliyor, ben sizin İrsen beyi desteklediğinize yürekten inanıyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları