Başbakan'a ayıp ediliyor...

Yayın Tarihi: 09/11/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

UBP'nin mahkemelere düşürülmesi konusu her geçen gün gündemdeki yerini daha doğrusu primini yükseltiyor. Hiç hoş bir durum değil, defalarca kez yazdık. En nihayet 14 Kasımda Mahkeme ara emri konusunda bir karar üretecek ve sonra duruşmalara devam. Bu ara emri konusuna tekrardan değineceğim.

Başbakan İrsen Küçük'ün mahkemeye çıkması eleştiriliyor, tabii ki hoş bir durum değil, herhalde bizim siyasi tarihimizde olmamıştır hiç, Avrupa da birçok başbakan trafik suçu işleyen ya da başka suçlara karışan çocukları için polis karakoluna gidip çocuğunun cezasını ödüyor, bu takdir edilecek bir davranış; yani ülkeyi yönetenlere yasalar ayrıcalık tanımıyor, tahammüller çalışmıyor.

Elbette ki yasalar önünde herkes eşittir ve ortada mahkemelik bir durum varsa hakim karşısına bir insan Başbakan dahi olsa çıkar. İrsen bey günün sonunda bir milletvekili ve yasalarımıza göre dava edilse bile kendisine dava okunamaz, cinayet işlemediği sürece mahkemeye çıkma zorunluluğu da yok ancak bu dava UBP ile ilgili olduğu için mahkemeye gitmek durumunda.

Ama bunun bir adabı olur. İrsen Küçük'ü seversiniz sevmezsiniz, iyi ya da kötü bir yöneticidir; bunlar başka konu. Günün sonunda mahkemeye çağrılan bu ülkenin Başbakanı. Bir başbakanı duruşma salonu önündeki banklarda oturup da dava beklerken görmek ne kadar da ayıp bir durumdur. Banklara oturtup beklettiğiniz adam bu ülkenin başbakanı. Mahkemelerde hiç mi bekleme salonu yoktur? Dava saati gelinceye kadar Başbakan otursun ve dinlensin. Bu konu dün hayli konuşuldu.

Siz Türkiye Başbakanı Sn Erdoğan'ı mahkemedeki duruşma salonlarının önünde banklarda sıra beklerken hayal edebilir misiniz? Ya da başka bir ülkenin başbakanını?

Büyük ülkelerin başbakanları büyük de bizimkisi değil mi? Neticede temsil edilen bir halk iradesidir. Başka türlü bir örnek vereyim; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ilgili bir dava olsa, Sn Cumhurbaşkanını, devletin başını duruşma salonu önündeki banklarda suçlular gibi oturup beklemesini hayal edebilir misiniz? Hade bir hayal edin bu yazdıklarımı bakalım. Ne kadar garip geliyor size değil mi?

NEVVAR NOLAN BU KONUYU İNCELEMELİ

Yüksek Mahkeme Başkanı Sn Nevvar Nolan'ı hepimiz tanırız. Kelime anlamıyla tam bir hukuk adamıdır. Karakteri yüksektir ve vizyonu geniştir. Dört duvar arasına sıkışıp kalmış bir vizyonu yoktur. Görevini de kısıtlı imkanlara rağmen başarıyla sürdürüyor. Protokoldeki sıra numarası "003" tür, mahkemeye bir dava için gelen "002"nin banklarda beklememesi için gerekli tedbiri alması gerektiği inancındayım.

14 kasımda ara emri davası sonuçlanacak. Bu davanın sonucu son derece önemlidir ve ülkede oluşması muhtemel kaotik durumu da göz önünde bulundurarak sonuçlanması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta mahkemenin vereceği karara hepimizin saygısı büyük.

Sonuç : Bu yaşın sahibiyim bir ülkenin itibarı hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı.

***********************

ÖĞRETMENLERDE 10 KASIM RAHATSIZLIĞI

Ulu önder Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım törenleri Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı bir genelgeyle 9 Kasım'a alındı. Bazı öğretmenler Eğitim bakanlığının bu uygulamasını doğru bulmayıp Bakan Atasayan'ı eleştirdiler. Hafta sonuna düştüğü gerekçesiyle cumartesi yerine 9 Kasım Cuma gününe alınan anma törenlerine pek çok okulun uymayacağını öğrendim. Bu işi Mutlu beye kimin yaptırdığını bilmiyorum ama yanlış yaptırmış. Türkiye'de 10 kasımın 9 kasımda kutlanma ihtimali olabilir mi? Hiç düşündünüz mü? Umarım Eğitim Bakanlığı 10 Kasımı gününde anar, bu iş başka boyutlara çekilecek sonra başınız ağrıyacak Sn Bakanım, benden söylemesi.

****************

EYLEMCİLERE YAKIŞMADI

Lefkoşa'da dün gerçekleşen eylem sırasında eyleme katılan Belediye çalışanlarından bazıları UBP Lefkoşa Belediye Meclisi üyelerinden Ahmet Akbil'in iş yeri olan Kığılı'nın önünden geçerken mağazanın camlarına hayli yumurta atmışlar. Belediye çalışanlarının haklarının verilmesi için canla başla mücadele edenlerden biri olan Ahmet Akbil'e yapılan bu davranış hiç kimse tarafından hoş karşılanmadı. Eylem yapmak bir haktır ama çevreye zarar vermenin tek bir adı var o da saygısızlık. BES üyelerine bu tür şeyleri yapmamalarını öğütlemeli. Toplumdaki haklı yerinizi ve desteği kaybetmeyin.

**************

CTP HAZİRANDA GENEL KURULA MI GİDİYOR?

Kaç haftadır aklımda bir türlü yazamadım. CTP gelecek yıl haziran ayında olağan genel kurulunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Son gerçekleşen kurultayda başkanlık seçim süresi 2 yıldan 3 yıla çıkarılmıştı. Partide gerçekleşen tartışmalar sonucunda CTP Genel Başkanı Yorgancıoğlu 3 yıl yerine 2 yılda genel kurula gitmeyi kabul etmiş. Bu konuyu daha detaylı değerlendireceğiz. CTP'deki bazı çevreler Mehmet Ali Talat'ın parti yönetimine perde gerisinde müdahale ettiğini ve bunun bazı çevrelerde ciddi rahatsızlık oluşturduğunu artık daha sık duyuyorum, aynı zamanda Ferdi beyin Haziranda gerçekleşmesi genel kurulda aday olacağını da duyuyorum.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları