Böyle eylem olmaz

Yayın Tarihi: 20/11/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının eylemi vardı dün. Girne kapısından başlayıp Dereboyu ve Başbakanlığa yürüdü bir grup belediye çalışanı. Haklıydılar eylemlerinde, paralarını istiyorlardı çünkü yani maaşlarını. Sabah gerçekleşen eylemi bir süre izleme fırsatı buldum, tabii eylem sırasında ve sonrasında vatandaşların eylemi yapan çalışanlarla ilgili kullandığı sözleri de işittim.

Vatandaş, belediye çalışanlarının eylemini birebir izledi. Belediye çalışanları Girne Kapısından çıkıp Dereboyu istikametine yürürken yol kenarlarında buldukları tüm çöp bidonlarını yolların içine döktüler. Herkes sizi ayıpladı ve kınadı. Eylem şeklinizi yanlış buldu, ne halleri varsa görsünler, çoluğumuz çocuğumuz var ortalığı çöp alanına çevirerek hak mı aranır dediler. Bunları birebir duydum.

Şimdi siz o çöpleri döktünüz ardınızdan vatandaş da durup topladı, ne geçti elinize? Bir daha ki sefere aynı eylemi gerçekleştirdiğinizde size tepki gösteren vatandaşlarla da kavga edeceksiniz muhtemelen. Olmadı beyler, yakışmadı.

Herkes sizin yanınızdayken ve Lefkoşalı sizi haklı bulurken bu tür tavırlar içine girmeniz sizlere yakışmadı. Parasız kalmanın verdiği öfkenin ve azabın tarifi yoktur, bunu yokluk çeken herkes bilir ve öfkenizde haklısınız da ama başkasına Lefkoşalıya saygısızlık yaparak eylem yapılmaz.

İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun BES'in dünkü eyleminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ama umarım yollara çöp dökme eylemine karşı sonsuz hoşgörüde bulunmaktan vazgeçer. Grev ve eyleme duyduğu hoşgörüyü ifade etmek için kullandığı bir ifade belki ama kamuoyuna bu cümlesi farklı yansıtıldı.

Hükümet LTB ile ilgili olarak artık neşteri vurmalı, bu iş kabak tadı verdi.

**************

KÜÇÜK İLE NAMSOY KAFA KAFAYA VERDİ

Açıkça söylemem gerekirse bu yazacağımı ne İrsen beyden ne de Fuat Namsoy'dan teyit edemedim ama güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgilere göre Başbakan İrsen Küçük ile UBP Genel Sekreteri Fuat Namsoy olası bir ikinci kurultaya karşın oldukça geniş çatılı bir planı uygulamaya koymuşlar bile. Uzun süren toplantılar sonrasında tüm örgütler harekete geçirilmiş ve her birine bir bir ziyaretler başlamış. Demek ki erken seçim yok.

**************

TALAT'I EKRANLARDA GÖREMEZ OLDUK

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın neredeyse hergün beyanatları çıkıyor. Oldukça da yerinde ve mantıklı açıklamalar içeriğine baktığınızda. Ama her ne hal ise Sn Talat kendisine gelen birçok televizyon programı teklifini reddeder olmuş. Bundaki hikmeti anlayamadık. Halbuki basın açıklamalarını canlı yayınlarla taçlandırması gerekiyor. Her gelen program teklifini reddederseniz sonrasında kimse sizi aramaz olacak, benden söylemesi.

*****************

NAMİ HASTA, ÇAĞLAR'A ULAŞILAMIYOR

Ne var ne yok gibisinden CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Özdil Nami'yi aradım dün. Bir hastaki sormayın. Birkaç vitamin tavsiye ettim, aldı mı bilmiyorum. Ne gribi oldunuz söyleyin de yaklaşmayalım yanınıza. Yine CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Mehmet Çağlar da bu aralar kayıp. Haziran ayında gerçekleşecek Başkanlık yarışına mı hazırlanıyor acaba?

***********

ALTUNCUOĞLU'NUN KEYFİ YERİNDE

Esnaf ve Sanatkarlar Merkezi Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu şu sıralar keyfi hayli yerinde. Ekonomi Bakanlığı Esnafa 15 Bin Tl'ye Kadar Faiz Destekli Kredi Verilmesi konusunda hem Hürrem Tulga ile hem de Kemal Altuncuoğlu ile birlikte sözleşme imzaladı. Tabi Kemal başkan 11 bini aşkın üyesine bu hizmeti verdiği için son derece mutlu ama asıl mutluluğu Esnaf ve Sanatkarlar Merkezi Birliği'nin artık Devletin resmi makamlarca kabul görüyor olması. Esnaf ve Sanatkarlar Merkezi Birliği'nin yasasının mecliste beklediğini ve bu yasanın bir an önce yasalaşması için Bakan Sunat Atun'un hareketlenmesi gerektiğini konuştuk dün. Kemal başkan çok yakında Türkiye'ye de birkaç önemli ziyaret gerçekleştirecekmiş. Ne demişler her işin başı azim.

****************

AHMET ULUBAY'I ÖZLEYECEĞİZ

KKTC TELSİM Genel Müdürü Ahmet Ulubay'ın bugün son görev günü, 3 yılın ardından Türkiye'de başka bir göreve atandı, adadan ayrılacak. Başkasını bilmem ama Ahmet Ulubay ile 3 yıl içinde çok sıkı bir dostluk kurduk, Telsim'i KKTC piyasasında ekibiyle birlikte yeniden marka yapmayı başaran kişi olarak anılacak. Dün yanına uğradım, duygusal bir havası vardı. Yeni müdür Rasim bey de ordaydı, tanıştık. Rasim bey oldukça güler yüzlü sıcak kanlı biri. Yeni görevinde başarılar diliyorum kendisine. Ama Ahmet abimizi çok özleyeceğiz, bir puro gecesinde buluşmak ümidiyle. Yolunuz açık olsun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları