Siyasette gazın fazlası karın ağrısı yapar

Yayın Tarihi: 22/11/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Son günlerde UBP'deki iç çekişme ile ilgili duyduğum tek söz parti parçalanıyor, hiçbirşey yapmıyoruz, yapılmıyor. Başbakan İrsen Küçük mahkemenin 2. Kurultayı işaret etmesi halinde ikinci kurultaya gitmekten kesinlikle kaçınmadığını ve buna hazır olduğunu yüksek sesle zikretmeye başladı.

İrsen beyin genel başkanlık yarışının ilk turda biteceğine yönelik bir inancı vardı ve anladığım kadarıyla delege üzerine gerektiği gibi yoğunlaşmadı. UBP delegesinin ne basından ne de başka bir güçten etkilenmediğini birebir ilgi istediğini herkes söylüyor. Tabii İrsen beyi "sen rahat ol buralara dahi gelme" diyenlerin hepsinin Kaşif'e oy verdiği de ortaya çıktı. Bu nedenle kimse, elinde hükümet gücü vardı, arkasında Ankara desteği vardı buna rağmen kazanmadı bundan sonra hiç kazanmaz havasına kapılmasın kimse.

Ona bakarsanız Sn Kaşif de birebir delegeyle görüşmedi, O'nun yerine sn Eroğlu bir bir delegeleri arayıp Sn Kaşif'e destek istedi. Şimdi herkesin bildiğini inkar etmesin kimse.

Ortada bir mahkeme süreci var ve ben UBP tüzüğünün 28 . maddesinin yanlış olduğuna bundan dolayı siyasal partiler yasasının amir hüküm yerine geçtiğine inananlardanım, İrsen bey de böyle düşünüyor. Kaşif başta olmak üzere bazı çevreler "hodri meydan korkmuyorsan şimdi gel, her geçen gün aleyhine işliyor bari şerefinle kaybet" gibi saçma sapan, çocukluktan kalma sloganlar atıyorlar mesajlar yayınlıyorlar.

Siyaset gaz ile yapılırsa karın ağrısı yapar, siyaseti akıllıca yaparsanız kazanırsınız. Bir kere "ne olmasa Eroğlu faktörü var Kaşif kesinlikle bu seçimi götürür" havasından vazgeçin. Güzelyurt'ta da böyle deniliyordu ama Güzelyurt'u kaşif kaybetti, çünkü İrsen bey birebir delegeye indi, işte şimdi yine birebir delegeyle buluşuluyor ve her şey anlatılıyor. Daha durum bakalım neler olacak, neler çıkacak meydana. Medyaya çok malzeme çıkacak ilerleyen süreçte.

Hepsini bir kenara bırakıyorum, yani siyasi hırstır, başbakan olma hırsıdır, bakan olma hırsıdır; bunları bir yere kadar hepimiz anlayabiliriz ama insan başına geçmek istediği partiyi dava edip davayı kazanması halinde kendi masraflarını da ödetme hedefi koyabilir mi yahu kendine?

Daha önceki yazılarımda Ahmet Kaşif asla başbakan olamayacak derken bunu kastediyordum, yine hatırlatayım. Sn Kaşif'in geçtiğimiz hafta daha önce kendisini destekleyen ancak ekmek parası nedeniyle profesyonel davranıp görevine devam eden bir meslektaşıma yaptığı çirkin harekete tanık oldum ve düşündüm bir an "demek ki Ahmet bey başbakan olursa karşısında kim varsa mahvedecek, şu an elinde erk yok bu erki alırsa bunu yapabilir". Açıkçası bunu düşündüm bir an.

Herkes için söylüyorum siyaset kucaklama işidir, kazanma işidir, kazanmaya yönelik inanılmaz bir uğraş verirken aynı heyecanı karşıt düşüncedeki insanlar içinde vermelisiniz aksi takdir de baltayı taşa vurursunuz.

************

MECLİS BÜTÇE'YE KONSANTRE OLMUŞ DURUMDA

UBP'nin kendi içinde yaşamış olduğu krizin Bütçe görüşmelerini kötü etkileyeceğini tahmin ediliyordu önceleri ama Kaşif grubunun bütçe de sorun çıkarmayacağını deklere etmesinin ardından Hasan Bozer Başkanlığındaki Meclis , müdürleriyle tam performans çalışıyor. Hasan Bozer böyle bir kadroya sahip olduğu için son derece şanslı, tabii Mecliste böyle başka sahip olduğu için şanslı.

*******************

AHMET ZENGİN ANGOLEMLİ'YE TAKTI

UBP İskele Milletvekili Ahmet Zengin, TDP Mağusa milletvekili Hüseyin Angolemli'nin yaşına kafayı taktı. Zengin "Şu Angolemli, sürekli mecli,s gençleşmeli diyor, en yaşlımız o, niye ondan başlamıyoruz?"; Angolemli de "içlerinde en yenisi benim, daha meclise gireli 2 yıl oldu" diye esprisini yapıp atışıyorlar. Evet meclis belki gençleşmeli ama meclise girmesi gereken siyasi ahlak ve karakter sahibi vekiller olmalı. Bunu Sn Zengin ya da Angolemli için söylemiyorum kesinlikle ama meclisin düzeyi çok düştü bu da bir gerçek.

*****************

SÜMER AYGIN'IN DİKKATİNE

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın'ı yaptığı başarılı icraatlarıyla tanırız hepimiz. Pek çok konuda kimsenin cesaret gösteremediği konularda gerekli riskleri almış ve Girneliye çağdaş yaşam sunmuştur. Ancak elime ulaşan ve dikkate değer bulduğum bir okur mektubunu yayınlıyorum. Sümer başkanımızın bu konuda cevap hakkı bakidir ve beni arayıp konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmesini de yürekten isterim.

" GÖKHAN BEY

BU ARALAR BELEDİYELER ÇOK KONUŞULUYOR.VE ÖZELLİKLE LEFKOŞA BELEDİYESİNDEKİ OLUMSUZLUKLARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.ANCAK BUNUN ARKASINA SAKLANAN BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI YANLIŞ, HATALI VE USULSUZ İCRAATLARINA DEVAM EDİYORLAR.BENİM GÜNDEME GETİRMEK İSTEDİĞİM KONU GİRNE BELEDİYESİNDEKİ ÇÖP TOPLAMA İŞLERİ İLE İLGİLİDİR.

GİRNE BELEDİYESİ ŞEHİR MERKEZİNDEKİ OT,DAL,KARTON VE HURDALARI KÜÇÜK KAMYONETLERLE TOPLAR VE KARAOĞLANOĞLUNDAKİ ÇÖP TOPLAMA İSTASYONUNA GÖTÜRÜR .BU ÇÖP BİRİKTİRME İSTASYONUNUN YASAL OLUP OLMADIĞI DA BİR TARTIŞMA KONUSUDUR.BU İSTASYONDA TOPLANAN ÇÖPLER DAHA BÜYÜK KAMYONLARLA GÜNGÖR ÇÖPLÜĞÜNE GÖTÜRÜLMEKTEDİR.TAHMİN EDİLECEĞİ GİBİ BU İŞ BÜYÜK BİR İŞTİR.BURADA TOPLANAN ÇÖPLERİ ÖZEL BİR ŞİRKET KAMYONLARLA GÜNGÖRE GÖTÜRMEKTEDİR.BELEDİYE BAŞKANI SÜMER AYGIN MECLİS KARARI OLMADAN BU ÖZEL ŞİRKETE BU İŞ İÇİN AYDA 20.000 TL VERMEKTE OLDUĞUNU KABUL ETMEKTİR.BU NAKİL İŞİNİ YAPAN ŞİRKETİN ESAS İŞİ İNŞAAT MÜTEAHHİTLİĞİDİR.ANCAK SÜMER AYGIN NEDENSE BU İŞİ BU İNŞAAT FİRMASINA VERDİ.TAŞIMACILAR İSE AÇIKTA KALDI.ÖĞRENMEK İSTEDİĞİMİZ KONULAR ŞUNLARDIR.

1-) BU İŞ İHALEYE ÇIKTI MI?

2-) BU KONUDA ALINMIŞ HERHANGİ BİR MECLİS KARARI VAR MI? BU KONUDA HAZIRLANMIŞ HERHANGİ BİR İŞ ANLAŞMASI VEYA ŞARTNAME VAR MI?

3-) YAKLAŞIK OLARAK 15 AYDIR BU İŞ DEVAM ETMEKTEDİR.BU KONU DAHA ÖNCEDE GAZETELERDE YER ALMIŞ OLMASINA RAĞMEN YETKİLİ MAKAMLAR NİÇİN İLGİLENMİYOR?

4-) KARAOĞLANOĞLU ÇÖP İSTASYONUNA ÖZEL ŞAHIS VE ŞİRKETLERİN GETİRDİĞİ ÇÖPLERDEN PARA TOPLANIYOR MU?BU KONUDA ALINMIŞ BİR KARAR VAR MI? VE ÖLÇÜ NEDİR?

5-) BU İSTASYONDA BİRİKEN DEĞERLİ ATIKLAR(KARTON,CAM,PLASTIK ŞİŞE VE METAL AKSAMLAR) KİME SATILMAKTADIR BUNLARIN SATIŞI İLE İLGİLİ MECLİS KARARI VAR MI? VE ÖLÇÜ NEDİR?

SN ALTINER KONU İLE İLGİLENMENİZİ VE BELEDİYEDEN VE ÖZELLİKLE MECLİS ÜYELERİNDEN DE BİLGİ ALMNIZI RİCA EDERİM."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları