Suat Hoca'ya haksızlık yapılıyor

Yayın Tarihi: 23/11/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ada insanı olmanın verdiği bir gariplik vardır çoğu zaman üstümüzde, ya da aşırı duygusallık, erken sinir olup erken üzülen bir toplum tipimiz vardır. Ortadoğu kültüründen mi kaynaklanır yoksa acizliğimizden mi bilmem kendimize güvenimiz pek azdır. Bu nedenledir ki içimizden pek azımız sivrilir başarılı işadamı olur, gazeteci olur, şair, besteci, oyuncu olur. İçimizde sakladığımız cevher çoktur ama güvenimiz azdır ne yazık ki.

Kıbrıs Postası'nın kuruluş yıldönümünde kelime anlamıyla aydın bir kimliğe sahip olduğuna inanmaya başladığım Güliz Kaner'le ayak üstü de olsa uzun soluklu bir sohbet yaptık. İçinde doğurmaya hazır büyük bir sancı vardı ülkenin değişmesi adına. Daha sonra bunu kaleme alacağım, belki bir kahve sonrası ama benim önceki gece aklımın takıldığı ve üzüldüğüm Suat Günseldi.

Karşılaştık ve sarıldık birbirimize, yüzündeki gergin, sinirli ve bir o kadar da hayal kırıklığına düşmüş yüz ifadesi vardı. Hayal kırıklığı derken yaşama olan kırgınlığından bahsetmiyorum, yaşama kırılacak, kavgadan vazgeçecek bir yapısı yoktur zaten Suat hocanın. Malum konu Sağlık Bakanlığı'nın hastaları YDÜ hastanesine değil de Türkiye'deki başka hastanelere sevk etme kararı. Olaya birçok açıdan bakabilirsiniz ama ben Suat hocayı haklı buluyorum.

Siyasilerin hepsi gelip geçicidir. Kim ne derse desin binlerce Kıbrıslı Türke ekmek kapısı yaratmış ve dışa bağımlı olmaktan kurtarmış bir işadamıdır Suat hoca. Hani hep yakınırız ya Türkiye'den gelen ve geçinmemize katkı koyan paralar, Türkiye de bu paraları vermekten çok hoşnut değildir, haklı olarak KKTC'nin kimseye muhtaç olmadan ayakta durmasını ister Ankara. İşte Suat hocanın küçükte olsa ülke genelinde yarattığı iş gücü ve potansiyel kendi kazancıyla yoluna devam eden bir zümre, bir aile yaratmıştır. Suat Günsel gibi 10 işadamı olsa hiç kimseye bağımlılığı kalmazdı bu toplumun.

Günsel "Amerika'nın Harvardı neyse, İngiltere'nin Oxfordu neyse KKTC'nin de YDÜ'sü odur, hiç kimsenin bunu bitirmeye gücü yetmeyecek" dedi. Sert bir ifadeyle. Öyle sanıyorum ki Başbakan İrsen Küçük ile birbirlerine hiç seslenmediler ve öğrendiğime göre hem Büyükelçi Sn Akça'ya hem de İrsen beye hayli kırgın ve tepkili.

KKTC gibi küçük ve duygusal bir ülke de bazı değişiklikler yapmak istiyorsanız bunu o toplumun mayasına dokunmadan, genleriyle oynamadan yapacaksınız. Evet Kuzey Kıbrıs'taki kötü giden ekonomiden, parasızlıktan, iki de birde Türkiye'nin KKTC'ye yaptığı yardımları duymaktan her vatandaş gibi bende rahatsızım. Toplumun kendi kendine yetebilmesi kadar güzel bir olay yoktur ve Ankara Hükümeti'nin KKTC adına iyi niyetleri ve çalışmaları olduğuna da eminim ama Kıbrıs Türk halkının kendi yarattığı değerleri acımasızca yok etmeye kalkışmak beklemediğiniz ters tepkiler yaratır ve bunun altından kalkamaz kimse.

Toplum şu an nasırına basılmış gibi bağırmaya hazır hale geldi, biraz dikkat beyler.

************

LATİFOĞLU HÜKÜMET DESTEĞİNİ ARKASINA ALDI

Aralık ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen Hür-İş Federasyonu genel kurulunda şimdilik tek aday görünen Federasyon Başkanı Yakup Latifoğlu geçtiğimiz gece ki bir kokteylde ısrarla Başbakan İrsen Küçük'ün yanında durarak kameralara poz verdi. Başbakana o kadar bir yakın durdu ki Kamu-İş Başkanı Sami Dilek önde yer bulamadı. Yakup bey sen bu hızla vekilde olursun.

**********

ALTUNCUOĞLU FAKİRLERİ OKUTACAK

Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu hamiliğini yürüteceği bir vakıf kuruyor. Kurulacak bu eğitim vakfı çocuklarını okutamayacak maddi sıkıntıdaki esnafların çocuklarını üniversite eğitimleri tamamlanana kadar gerekli tüm yardımları yapacak. Eğer bunu adabıyla yapabilirseniz ve gerçekten fakir çocuklarını okutabilirseniz işte o zaman bu ülkede bir şeyler değişmeye başlayacak demektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.