Tokay en son konuşacak kişi durumunda

Yayın Tarihi: 29/11/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını sahtelemek ve sahte evrak düzenlemek suçundan serbest olarak yargılanan ve halen mahkeme bir karar üretmediği gerekçesiyle zanlı konumunda olan Mustafa Tokay ve Emir Emirkanı'yı kaleme almak şart oldu yine.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Çetin Uğural, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat döneminde atanmıştı, Mustafa Tokay dışındaki tüm üyeler Sn Talat döneminde atandı bildiğim kadarıyla. Çetin Uğural ile oturup bir kahve içmişliğim yoktur desem inanır mısınız? Evet inanın. Çetin beyi yolda görsem belki tanır seslenirim. Ama günlerdir yaşanan bu kepazeliği izliyorum da üzülüyorum.

Uğural bas bas bağırıyor, sınavlarda usulsüzlük yapıldı, bu konuyla ilgili sınav müdürü Emirkanı zanlı olarak mahkemede, yeni müdür atanacak Hükümet tamam diyor, Cumhurbaşkanlığı "e bekleyin kurultay geçsin" diyor.

Öte yandan Başbakan İrsen Küçük'ün imzasının sahtelenmesi ve adına sahte belge hazırlandığı iddiası ve suçlamalarıyla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından Kamu Hizmeti Komisyonuna atanan Mustafa Tokay, Komisyondaki yerini muhafaza ediyor.

Emir Emirkanı "bana bu işi Mustafa Tokay yaptırdı" diye açıklama yapıyor ama Mustafa Tokay tutuksuz yargılandığı için ve henüz hakkında karar üretilmediği için komisyondaki üyeliğini bırakmak yerine bir de Komisyon başkanına istifa et çağrısı yapıyor.

Bir Başbakanın imzasını sahtelemek ne demektir Allah aşkına?

Peki gelin bir de şu açıdan bakalım olaya. Bu örneği vermeyi çok seviyorum; eğer bir vatandaş Türkiye Başbakanı Sn Erdoğan'ın ya da ABD başkanı Obama'nın ya da Cumhurbaşkanımız Sn Eroğlu'nun imzasını sahtelese acaba "ben hala komisyon üyesiyim, sen komisyon başkanı istifa et bakalım" diye bilir miydi çoook merak ediyorum. Mahkemenin kararına hepimizin saygısı var. Emirkanı ile Tokay'ın yargılanma süreci tutuksuz olacak. Mahkemenin kararıdır bu, kimse bir şey diyemez ama en azından Sn Tokay da çıkıp Çetin Uğural'a istifa et çağrısı yapmasın. Bunu yapmaya hiç hakkı yok. Hele hele Emir Emirkanı çıkıp ta " bana bu sahte imza işini Mustafa Tokay yaptırdı, emir büyük yerden geldi " dedikten sonra.

Mustafa Tokay bu ülkede çok sevilen biri. Ben kendisi ile hayli övgülü sözler duydum ama bir insanın çok iyi oluşu hiç suç işlemeyecek anlamına gelmiyor. Mahkeme bulguları inceleyip kararını verecek günün sonunda. Sn Tokay bu şekilde devam ederse arkasındaki o büyük gücü herkes daha fazla sorgulamaya başlayacak.

Bir işi adabında ayarında yapın!

Mevlana'ya sormuşlar "sen ne bilirsin ki" diye Mevlana da "haddimi bilirim" demiş.

******************

BU DİPLOMA KİMİN ACABA?

Elime önceki gün oldukça ünlü birinin kızının diploması geldi. Fotoğrafı çekilmiş yollandı. Arayan şahıs da falancanın kızının aldığı diploma sahte dedi. İnanmam dedi. Sana yollayım da gör "derslerin çoğundan kalmış, bu diplomayı nasıl alır" dedi telefondaki ses. Bende yolla iyice araştırıp net bir sonuca ulaşırsam yayınlayacağım dedim. Şimdilik diplomanın notlarını yayınlıyorum, isim yerini kestim, konuyu Eğitim bakanlığının gündemine taşıyacağım onlar araştırsınlar.

****************

PUROLARI NAPTINIZ SN AKBİL

UBP Parti Meclisi üyesi ve LTB Belediye Meclis üyesi Ahmet Akbil de bizim gibi küba purosu meraklılarındandır. Önceki gece kalabalık bir ortamda Özdemir Tokel ve Özay Andıç ile kadeh tokuştururken görülmüşsünüz ama elinizde puro yokmuş, söyleseniz hemen bir tane ulaştırırdık.

**************

SN AKÇABA'NIN DİKKATİNE

Sağlık bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba ciddi bir bürokrattır, sözüne güvenilirdir. Yalnız Sağlık Bakanlığı son zamanlarda sigara ve sağlık kontrollerini elden bırakmış sanırım. Geçtiğimiz gün bir grup arkadaşla Gönyeli deki bir restauranta uğradık. Bir sigara dumanı ki aklınız hayaliniz durur, duvarda da sigara içilmez yazıyor birde. Bu da yetmezmiş gibi yüzlerce kara sinek vardı. Örneğin benim tabağın içine biri gelip öldü mesela. Sağlık Bakanlığı tütün yasağı uygulamaktan vazgeçti ise haberimiz olsun, bir de insan sağlığını korumayan işyeri sahiplerini çok rahat bıraktıysanız onu da bilelim. Beni ararsanız size işyerinin adını fısıldarım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları