"Bir tuhaf muhalefet" ve ekonomik program

Yayın Tarihi: 05/12/12 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bu ülkede insanın içinden artık parti tutası ya da destekleyesi gelmiyor. Mesleğim icabı neredeyse tüm partilerle yakından çalışma fırsatı bulmuş biriyim. Bunun çok iyi yönleri de var tabii. Ekonomik paketle ilgili inanılmaz eleştiriler yöneltti muhalefet partileri. Gazete manşetlerini süsledi beyanatlar. Okudum ve güldüm, içimden dedim ki "ne kadar klasik ve aynı renkte eleştiriler". Örneğin ben dün ekonomik programı yazmak isterdim köşemde ancak içeriğini bilmediğim için tek kelime kaleme almadım.

Muhalefet partileri ekonomik programın içeriğini bilmemelerine rağmen hangi öngörü ve bilgiyle eleştirdiler anlamak mümkün değil. Yahu insan bilmediği konularda ahkam keser mi hiç? Açıklansın bakalım içeriğinde ne var ne yok? Beğenmediğiniz yönlerini tabii ki alın yerden yere vurun.

Ama bizim muhalefet "biz açıklanmadan sallaylım bir şeyler" misali ver yansın etti.

EKONOMİK PROTOKOL KÖTÜ MÜ?

Yahu sövdürteceksiniz adamı. Bu memlekette ne CTP'si ne DP'si ne de UBP'si hak ettiği ölçüde ekonomik ilerleme ve refah sağlayamadı bu . Keşke sağlasalardı da biri bize al şu kadar parayı da işini gör ama şunu yap bunu yapma demeseydi. Bugün bağıran tüm muhalif parti temsilcileri; işte KKTC, siz yarattınız bu ülkeyi, soktuğunuz hal de belli.

Eee? "Bu ekonomik program bizi mahvedecek", hocam o zaman duracaksınız kendi ayaklarınızın üzerinde kimse de size para vermeyecek. Bulduk bir ülke ne istesek veriyor, şunu da ver Ankara bunu da ver Ankara, hade Ankara evine dön, dön ama gene de ver Ankara.

Yahu gülüyorum muhalefetin haline gerçekten. Bu ekonomik protokolün neresi kötü çıksın biri de anlatsın bize, öğrenelim ve biz de hükümeti topa tutalım, hain hükümet diye bağıralım, sattın bizi hükümet diye bağıralım. Adamlar 2.5 milyar katkı verecekti 3 milyar katkıya çıkardılar; peki kötü bir şey mi bu şimdi?

MAAŞLAR ARTACAK

Maliye bakanı Ersin Tatar bizzat bana ve meslektaşlarıma bir yemekte açıkladı. 2013 yılında hem memura hem emekliye 250 TL zam yapılacak. Herhalde imzalanan ekonomik protokolün kötü yanlarından biridir, değil mi?

Ankara hükümeti CTP-ÖRP hükümetine inanılmaz katkılar ve yardımlar yapmıştır. ben o zamanda danışmandım çok iyi hatırlıyorum, eeee? O zaman imzalanan protokoller iyiydi de şimdi mi kötü oldu? Bugün İrsen küçük hükümetinin daha düne kadar devam ettirdiği ve yenilenen protokole kadar var olan protokolün başlangıcı CTP Hükümetine dayanmaz mı?

Anlatmaya çalıştığım şu. Bunun partisi ya da rengi fark etmiyor. Ben ne CTP'yi ne UBP'yi ne de DP'yi suçlamıyorum Ankara ile bugüne kadar imzaladıkları protokollerle ilgili olarak ama el insaf . kim Hükümette olsa Ankara ile işbirliği protokolü imzalayacak. Derdiniz ne anlamadım, kimse anlamadı.

MUHALEFET ORTAYA YENİ BİRŞEYLER KOYMALI

Muhalefet her konuda ses vermeli, eleştirmeli ama tüm bunları yaparken ortaya yeni bir şeyler de koymalı. Tüm muhalefet parti başkanlarının beyanatlarını okudum. Havanda su dövüyorlar. Türkiye'den daha çok katkı alabilirsiniz. Adamlar "proje getirin kardeşim, destekleyelim" diyor. İrsen Küçük Hükümeti, Sn Eroğlu'ndan aldığı kötü hükümeti yükselişe geçirdi ve katkıları da artırdı. Yeni yol projeleri ve yeni havalimanı yapılıyor bu ülkeye, tüm bunlar için tonla para akacak, tüm bunlar da Türkiye ile KKTC ilişkilerinin bir parçası. Kötü olan şey bunlar mı?

Allah aşkına çıkın ve adam akıllı bir bildirge yayınlayın. Usta; iyiyi yerip de daha iyisini yapmayı hedefliyorsanız işiniz biraz zor. Varsayalım yarın sabah erken seçim oldu ve CTP-DP-TDP Hükümeti kuruldu, soruyorum önümüzdeki üç yıl eleştirdiğiniz bu ekonomik protokolü yırtıp yenisini mi yapacaksınız?

Tanrı aşkına yanıtlayın bu sorumu ve mail atın yayınlayacağım. Bakın bu kadar net soruyorum. Hali hazırda erken seçim kapının ardında duruyor. Halk sizi destekledi ve üçlü koalisyon kurdunuz. Bugün eleştirdiğiniz ekonomik protokolü yırtacak mısınız?

Cevabını hepimiz biliyoruz bu sorunun!

Hükümetin eleştirilecek başka önemli yanları var. En basit örnek; başarılı vergi toplamak yerine azacık azacık zamlar yapılıyor ve açık bu şekilde kapatılmaya çalışılıyor. Ben buradan bakıp görebiliyorum da partilerinizdeki akil adamlar bunu göremiyor mu?

Ya da bazı büyük otellerin elektrik borçları tahsil edilmiyor. Gidin muhalefet olarak bu olayların üzerine.

Ekonomik protokol Ersin Tatar ile Sunat Atun'un katkı koyduğu önemli bir başarıdır ama yukarı da her ikisinin eksik yanlarını da yazdım. Muhalefet olarak toplanamayan paraların ve halkın cebine uzanan elin peşine düşmeniz gerekirken temelsiz açıklamalar yapıyorsunuz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları