Vetolu erken seçim!

Yayın Tarihi: 10/12/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
İnsanların sakinliğini acizlik olarak algılarsanız, mağdur etmeye çalışırken mağdur olursunuz günün sonunda. Birkaç hafta önce kaleme almıştım. Başbakan İrsen Küçük hala partiye hakim ve her türlü kararı çıkarabilecek güçte ve iktidardadır diye. Ahmet Kaşif'e yakın gruplar ki bunların bazılarının para musluğu kesilmiş olan yalakalardır, bunlar Sn Kaşif'i uçuruma yitenlerdir, yanlış yönlendirenlerdir, şu dedikoduyu çıkarmışlardı " mahkeme istinafı reddedecek, diğer mahkeme de ikinci kurultayı verecek ve Kaşif seçilip başbakan olacak". Bu dedikodu geçtiğimiz hafta hayli zikredildi.

Mahkeme ve yargıçlarımız bağımsızdır. Kimseye düşmez kararları hakkında tahmin yürütmek ya da yönlendirmeye çalışmak. Kaşif'in grubu adeta buna odaklandı. Neyse geçelim bu konuyu. Dedik ya Sn Kaşif yanlış yönlendiriliyor; ne kadar yazsak çizsek de Ahmet Kaşif'in dikkatli olmasına imkan yaratamadık.

UBP kurultayı mahkemelik oldu, büyük ayıp ama oldu. " En azından bütçenin görüşülmesine ve geçmesine UBP bir bütün olarak destek vermelidir. Muhalefetin ağzına düşürülmemelidir koca parti. Sn Kaşif buna çok dikkat etmeli. Aksi takdirde hem dava ettiği UBP'nin hem de bütçesinin geçmesine engel olduğu UBP Hükümetinin nasıl Başbakanı olma hayalini kurar?" diye de yazmıştım haftalar önce.

Kaşif bütçede sorun çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Bu sözünü tutmadı. Olmadı! Büyük hata yapıldı. Aylar öncesinde Kaşif aday olmamalı zaten süreç onu kendiliğinden genel başkanlığa taşıyacak diye yazdığımda dikkate alınmamıştı yazılarımız, bütçe konusunda da tutarlı olunmadı ve Kaşif'in genel başkan olma konusunda şansı varsaydı da kaybetti.

Bakınız net söylüyorum Kaşif Genel başkan olma şansını kaybetti. Yanlış yönlendirildi ve hata yaptı, yine hata yaptı.

İRSEN KÜÇÜK'Ü ACİZ ZANNEDENLER VAR

Toplumda şu tür bir algı yaratılmaya çalışılıyor "Küçük pusulayı kaybetti, ambele oldu bir şey yapamıyor". Net söylüyorum; o kadar güçlü bir ekiple o kadar derinden ve birebir çalışılıyor ki aklınız durur. Parti meclisinin büyük çoğunluğu İrsen beyin kontrolünde ve Ahmet Kaşif, Zorlu Töre, Hasan Taçoy'un işlediği disiplin suçu karşılığında pek ala partiden ihraç edilebilirler. Hiç bunu göz ardı etmeyin. İrsen bey bu işareti 3 hafta önce yaptığı bir açıklamada verdi.

İrsen beyi erken seçimden korkuyor sananlar varsa yanılır. Adamın yapmaya çalıştığı kimsenin dıştan müdahalelerle yönetemeyeceği bir parti yaratmak, yaşı zaten oralarda 40 sene kalmaya müsait değil. İrsen beyin kendi açıklamasıdır partiyi gençleştirmek.

UBP'Yİ AŞAĞILAMAKTAN VAZGEÇİN

UBP Parti meclisi ilgili 3 şahısın ihraç edilip edilmemesi konusunda gerekli kararı kendi üretir, buna yorum yapmak ne bana ne başkasına düşmez. Ama bu topluma yön veren gazetecilerden biri olarak Kaşif ve yanındaki vekillere şu tavsiyeyi şiddetle tekrarlamak istiyorum "yerden yere vurduğunuz kendi partinizdir, İrsen Küçük'ün partisi değil, memlekete rezil ettiğiniz, mahkemeye düşürdüğünüz, hak ararken dahi partinizi aşağılar hale getirmeniz size yakışmıyor".

Sn Taçoy ile Sn Töre'yi bir yana bırakıyorum. Sn Kaşif "başkanı olmayı hayal ettiğiniz bir partiyi zora sokmaktan artık vazgeçin. Bir yarış verdiniz kaybettiniz, olmadı mahkemeye gittiniz en azından hukuk sürecini sabırla bekleyip size yakışan şekilde siyasetinizi icraa ediniz. UBP'yi mahkemeye veren, Bütçesini düşürmeye çalışan bir genel başkan adayı olarak tarihe geçtiniz. Bu halk sizi her zaman farklı tanıdı farklı sevdi. Diğer vekillere üstün yanlarınızla sevdi. Hala size yaptırılan bu yanlışlara dur demeyecekseniz, yakında başka bir partinin başkanı olacaksınız, UBP'nin değil..".

BAŞBAKANA DÜŞEN GÖREV

UBP büyük partidir, olası bir seçimde düşeceği vekil sayısı bellidir. Başbakan Küçük'e düşen görev gerekli disiplin kararlarını üretip, gerekli vetoları verip erken seçime gitmektir. ÖRP ile DGP ivedilikle UBP'ye kazandırılmalıdır. UBP'nin Genel Başkanı olduğunu hem kendi tabanına hem de kamuoyuna ispatlamalıdır.

*********************

AKP KIBRIS TÜRKÜNÜN YANINDA

Dışarıdan gazel okumak kolay, eleştirmekte kolay. Birçok kez yazmışımdır "toplum olarak eleştirmeyi ve yermeyi çok severiz". Bugün UBP gitse de başka parti gelse ya da AK Parti gitse de başka bir parti gelse yine eleştirecek yine memnuniyetsizlik getireceğiz. Bu bizim genlerimizde var. Sanırım Kuzey Kıbrıs olarak bir yerlere gidemeyişimizin tek nedeni ne istediğimizi bilmememizdir. Bilseydik, siyasilerimiz bilseydi bu noktada mı olurduk?

Cuma günü meslektaşım Alihan Pehlivan, Esnaf ve Sanaatkarlar Merkez Birliği başkanı Kemal Altuncuoğlu ile birlikte Ankara'ya bir hava değiştirmeye gittik. Altuncuoğlu ile Alihan "bizi arkadaşlar mısın?" deyince bende onlarla gittim. AK Parti başta olmak üzere Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ve konfederasyonu olan TESK'i ziyaret ettik. Bir de şu Mersin kapısı'nın bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığını. Hepsini bir günde yaşacak değilim. Hani bize de malzeme kalsın ama çok ilginç konular var gün be gün okuyacaksınız.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştük. Uzunca bir sohbet oldu bu. Sohbet anlatılmaz ama şu kadarını söyleyebilirim ki Kıbrıs Türk halkının bütünlüğünü ve mücadelesini hem isteyen hem destekleyen bir Hükümet var Ankara da. AK Parti'nin her alanda o kadar geniş ve büyük çalışma temposu ve disiplini var ki Kıbrıs sadece bunlardan bir tanesi. Yani geceleri gündüzleri Kıbrıs'taki sorunlar değil. Ama Kıbrıs ile ilgili her hangi bir soruna da aşırı duyarlılar ve hemen çözme eğilimine gidiyorlar. Açıkçası be oradaki enerjiye hayran oldum. AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken Tayyip beyin başkanlığında bir toplantı da başlamak üzereydi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.