İkinci kurultay olmaz...

Yayın Tarihi: 12/12/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

UBP'nin iç sorunları kabak tadı verdi dersek heralde yanlış söylemiş olmayız. Uzadıkça uzadı, ülkenin çözülmesi gereken o kadar çok sorunu var ki, UBP'nin başkanlık yarışı artık kimsenin umurunda değil. Zaten gün geçtikçe olayın büyütüldüğü gibi olmadığını da anlıyorsunuz. Zaman zaman Sn Kaşif ve ekibi bütçe konusunda verimsizlik yaratınca da Başbakan İrsen Küçük haliyle erken seçim yolunu seçiyor. Şu an tüm muhalif partiler acaba erken seçim olur mu deyip yine de telaşlı bir hazırlığa başladılar.

Kişisel fikrim keşke erken seçim olsa da siyaset renklense. İstinafın kararı 20 Aralıkta açıklanacak, esas davaya başlandı ve UBP'nin mahkeme süreci devam ediyor, devam ediyor etmesine de sonuç ne çıkarsa çıksın ne olacağına gelin bir bakalım ve bu konuya bir nokta koyalım.

Diyelim ki 20 Aralıkta İstinaf kararı İrsen beyin aleyhine çıktı ve dahası esas dava da günü gelince sonuçlandı ve mahkeme divanın kararını yanlış buldu. Kaşif'i haklı olarak açıkladı ve Kaşif davayı kazandı. Çıkan bu mahkeme kararını UBP Parti Meclisi'nin uygulama zorunluluğunun olmadığını bilmiyor mu kimse?!

Bir partinin en üst karar organı Parti meclisidir ve tüm kararlar orada alıp uygulanır, yine aynı UBP tüzüğü bu maddeleri bir bir anlatır, kimse açıp okumadı mı?

Parti meclisinin büyük bir çoğunluğuna İrsen Küçük'ün hakim olduğunu ve ikinci kurultaya yönelik istenilen tarihin verilip verilemeyeceğini bilmiyor mu kimse?

UBP Parti meclisi toplanır ve derki ikinci kurultaya şimdi gidemeyiz ileri ki bir tarihe Allah kerim.

Anlayacağınız varsa bu işin çözümü parti içi bir uzlaşının aranmasıdır. Parti içi uzlaşı dışında ben hiçbir çözümün gelişmeyeceğini aksine yolların keskin şekilde ayrılacağını görüyorum. Ya erken seçim olacak ya uzlaşı, hep birlikte bekleyin görün, hiçbir şekilde ikinci tur yaşanmayacak. Kulağınıza tuhaf geliyor ama öyle beyler. Bir partinin en üst organı Parti meclisidir. Tüm kararlar orada alınır ve şekillenir. Bana inanmayanlar bir bilene sorsun…

***

MEMUR-SEN'DE VERİMSİZ DARBE

Sendikalar partiler gibi iç sorun yaşayınca pek önemli olmuyor. Yani bir siyasi partinin yaşadığı sorunlar daha çok kamuoyunu sarıp sarmalıyor ama bir sendikanın iç problemiyle hiçbirimiz pek alakadar olmuyoruz. Memur-Sen Yönetim kurulu önceki akşam ani bir toplantıyla darbe yaptı ve Başkan Çelebi Ilık'ı görevden aldı. Memur-Sen'e üye birisi olarak birkaç söz söyleyim dedim. Bir sendikanın iç meseleleri tabii ki kendini ilgilendirir, uzunca süredir Çelebi Ilık ile sendika yönetimi arasında sorunlar olduğunu sürekli bende duyuyordum. Umarım yeni yönetim Memur-Sen'e şans getirir ama ben pek öyle olacağına inanmıyorum. Bunu peşinen söyleyim. Yeni başkan Şener beyi tanırım, efendi ve değerli bir sendikacıdır, buna söyleyecek bir şeyim yok ama aktif bir sendikacı değildir. Ve Memur-Sen'i hiçbir şekilde ileriye taşıyamaz. Çelebi Ilık en azından genç ve hareketli bir başkandı. Memnun değilsin değiştirdiniz, saygı duymak lazım ama işe ola devrim işe ola darbe bir işe yaramaz.

***

TANCER KAHRAMAN OLDU

Meclis'te yoğun bütçe görüşmeleri devam ede dursun, öğle yemeğinde az kalsın bir meclis çalışanını kaybediyorduk. Yemek yerken boğazına yemek kaçan bir kardeşimize UBP Girne Milletvekili Dr Mehmet Tancer müdahale ederek yaşama geri dönmesine vesile oldu. Hal böyle olunca da günün kahramanı oldu Tancer. Meclis çalışanı kardeşimize de çok geçmiş olsun, adını yazmayım gerek yok. Yemek yerken konuşmamaya özen gösterin bana da çok oluyor.

***

ANKARA'NIN YOLLARI TAŞTAN ALİHAN

Sevgili meslektaşım Alihan Pehlivan bugün Ankara'ya önemli bir çalışma için gidecekti, ne olduysa oldu, toplantısı iptal oldu. Alihanı tanırım ne yapar yapar bir yolunu bulur gider. Bağlılık arzetmeyince olmuyor oğlum bu işler.

***

DÜRÜST DİŞİNDEN OLDU

UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst dün dişini çektirmek zorunda kaldı, Başbakan İrsen Küçük başta olmak üzere tüm vekiller acısına ortak oldu. Diş acısı bu şaka değil. Kemal Dürüst'ü tanırım duygusal biridir. Dün bir acısı daha vardı bence, Eğitim Bakanlığın bütçesi görüşüldü geçti ve o eğitim bakanı değil, eski bürokratlarının hepsiyle bir bir görüşüp hasret giderdi. Siyaset işte…

***

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları