Hükümet Altuncuoğlu'na kulak vermeli

Yayın Tarihi: 14/12/12 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Ankara'yı ziyaretimde Kemal Altuncuoğlu ile birlikte TESK'i de ziyaret etmiştik. Türkiye esnaf ve sanatkarlar konfederasyonu, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü unvanını elinde bulunduruyor. TESK başkanlığı makamını elinde bulunduran kişi birçok gücü de elinde bulunduruyor. Türkiye'deki esnafın en örgütlü olduğu konfederasyon olması hasebiyle Hükümetin dikkati nazara almak zorunda olduğu bir yapı.

Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu otuz bine aşkın üyeye sahip. KTEZO tarafından pek kabul edilmese de tüm resmi makamlarla protokol imzalama yetkisine sahip kuruluş.

Meclis'te uzunca süredir yasaları bulunuyor. Bu yasanın geçmesine Ana muhalefet partisi CTP'nin oldukça sert bir muhalefeti var. Hükümetin son altı ayına bakarsanız, mecliste sürekli yaşanan parti içi muhalefetten ötürü toplanma sıkıntısı var. Bundan ötürü Altuncuoğlu'nun geçmesini beklediği yasa hala oylamaya sunulamamış. Bu yönde Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği'nin hükümetten ısrarlı talebi var.

Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu ile Ankara da yaptığımız sohbette, diğer odanın başkanı Hürrem Tulga'nın kendine üye olmayan esnafları cezalandırmanın yollarını aradığını söylemişti. Umarım gerçeği yansıtmıyordur.

BAKAN ATUN'A GÖREV DÜŞÜYOR

Birçok esnaf yasalarının hala geçmemesinden ötürü Hükümete kırgın. Özellikle de Ekonomi ve Enerji bakanı Sunat Atun'a önemli görevler düşüyor. Hazırlanan ve reforma uğrayan yasanın Meclise Ekonomi ve Enerji bakanı Sunat Atun tarafından getirilip oya sunulması gerekiyor. Ancak Bakan Atun bu konuya negatif bakmamasına karşın, yasa meclisin kapısından içeri girmesine karşın oylamaya sunulamıyor bir türlü.

Söz konusu yasanın geçmesi halinde KKTC'de de TESK benzeri bir yapı kurulacak ve esnafa hem KKTC'de hem de Türkiye de daha geniş imkanlar kurulabilecek. Yasa bunun da ötesinde esnafa daha güçlü bir örgütsel yapıya kavuşturacak.

Altuncuoğlu "eğer bu yasa geçerse sanayi odası ve ticaret odası gibi yapıların bir benzerlerinin kurulmasına olanak tanıyacağı iddia ediliyor. Halbuki her ülkenin bir tane sanayi ve ticaret odası bulunuyor ama her ülkede yüzlerce farlı esnaf odası bulunuyor. Yani benzer şeyler değil. Bizim yapmaya çalıştığımız bölmek değil daha güçlü bir esnaf örgütü yaratmaktır" diyerek sürdürdü konuşmasını.

Altuncuoğlu uzun süredir bu yasanın peşinden koştuğunu ve gerçekleşmesi içinde gerekli uğraşı vermekten vazgeçmeyeceğini belirti.

Bu ülkede siyasilerle iş yapmak oldukça zordur. Hevesinizi kırarlar, o nedenle inatçı olmak lazım.

*****************

AHMET KAPTAN LTB'YE ADAY MI?

KTAMS başkanı Ahmet Kaptan aldığımız duyumlara göre ilk Lefkoşa Belediye seçimlerinde CTP'nin adayı olarak platforma çıkmayı planlıyormuş. Açıkçası ne DP'nin ne de UBP'nin kolay kolay Lefkoşa da seçim kazanacağına benim inancım yok. Bu nedenle CTP çıkaracağı adayı iyi seçmeli. Var mı adaylık Ahmet Başkan?

***************

Asım Akansoy GEÇMİŞTEN HESAP SORULACAK DEDİ AMA

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy önceki gün yaptığı bir açıklama da CTP'nin geçmişiyle yüzleşmeye hazır olduğunu ve yapılan hataların hesabının sorulacağını ifade etti. Umarım bu cesurane sözlerini günü gelince yerine getirir. Zira CTP'nin yakın geçmişinde işlediği önemli günahları var.

************

LATİFOĞLU HÜKÜMETE VERDİ VERİŞTİRDİ

Hür-İş Federasyonu genel kurulunu dün gerçekleştirdi. Yakup başkan tek aday olarak seçildi. Hepimiz yürekten destekledik kendisini. Genel kurulda yaptığı konuşmasını izlemeye yetişemedim ama Hükümeti yerden yere vurmuşsunuz. Muhalefetten öyle duydum. Eee en nihayet sendikacısınız her işin de bir raconu var tabii eleştireceksiniz. Onlar bu işin racon olduğunu bilmedikleri için bir hayli şaşırmışlar.

**************

RES-BİR HAYIR ETMİYOR

RES-BİR, UBP gibi uzun süredir mahkemede yargı sürecini bekliyor. Geçtiğimiz hafta yeniden toplanan Res-Bir yine bu toplantıdan sonuç alamamış. Adı hep olaylarla anılan Res-Bir ne yazık ki turizm sektörüne hizmet etmek yerine dağılma sürecini girmiş bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.