Ünverdi "1" yıla çok şey sığdırdı

Yayın Tarihi: 18/12/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
Meclisin son günüydü dün akşam. En sona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesi kaldı ve o da meclisten geçer oy alıp bitti. Ne kadar ilginçtir oldukça sakin geçti. Bir zamanlar Bakan Ünverdi'yi hayli hedef haline getiren iç ve dış siyasetçiler dün oldukça sakindiler. Uzun bir aranın ardından Şerife hanımın icraatlarını kaleme almak istedim. En azından ben son 1 yıldır çalışmalarını yakınen takip etme fırsatı buldum ve sanırım kendisinde son 1 yıldır inanılmaz bir hareketlilik var.

Seçim kaygısı olmayan vekillerden ve aynı zamanda koltuk kaygısı olmayan bakanlardan biri. Kadın çalışmaları dairesinden tutunda, Sosyal Hizmetler dairesinin güçlendirilmesine, yeni huzurevi çalışmasından tutunda işçilerin kurallara göre çalıştırılması alanında yaptığı devrimlerle benim aklıma geliyor Şerife hanım.

Hakikaten son 1 yıla çok önemli icraatlar sığdırmayı başarmış Kadın bir bakan. Bizim toplumun genlerine işlemiştir ağzına geleni söylemek ve istediği şekilde acımasızca eleştirmek, 2012 yılının başında muhalefet tarafından pervasızca eleştirilse dahi "ben işime bakar yolumu yürürüm" demesini bilmiş ve öyle bir siyaset çizgisi izlemiştir. Samimiyetle söylüyorum. Sayısız insana yardım eli uzatmasına rağmen bunu genelde saklı tutmayı yeğlemiş ve "sağ el verirken sol el dahi görmeyecek" ilkesini tutmuştur. Hani yapılan yardım söylenmez geleneğinden.

Ben kendisi ile ilgili uzun süre yazı yazmamaya özen gösterdim, hani yakın çalışma ortamında bulunduğumuzdan " tabii ki öveceksin" dedikleri için. Kabinenin hemen hemen her bakanıyla ileri derece de hukukum vardır ve her birinin hangi icraatları ne şekilde yaptıklarını çok iyi bilirim.

Başbakan İrsen Küçük'ü, Bakan Ünverdi'ye görev verip güvenmesinden ötürü herkesin eleştiri yağmuruna tutmasına karşın Şerife hanım beklenenden çok daha önemli ve zor adımları attı. İktidar herkesi yıpratır ama insan sevgisi ve insanlara yardım heyecanı sizi hep halkın içinde tutar ve tutmaya devam eder.

Örneğin kadın çalışmaları dairesi açılırken CTP'nin inanılmaz saldırısına maruz kalmıştı. Bizzat ben şahidim, onlarca şiddet gören kadın gelip bu daireye sığındı. O saldıranlar bunu ne gördü ne bildi. Çocuk yuvasıyla ilgili saldırılarda yapıldı çoğu zaman, haftada bir dışarıya çıkan çocukların Şerife hanımın talimatıyla daha da çok sosyalleştirildiğine, etkinliklere götürüldüğüne tanık oldum.

Bunlar işin sosyal ve manevi boyutu. Ben daha çok manevi boyutuna bakıyorum.

Teknik anlamda Çalışma ve Sosyal Sigorta alanında yapılan reformlar zaten ortada. Örneğin tüm belediye çalışanlarının yatırımları artık ömür boyu garanti altında. Bu uygulama belediyelerde devrim yaptık diyen CTP Hükümeti döneminde dahi yapılmadı.

Şerife hanımın karşısına çıkarılan tüm engel ve sıkıntılara karşın inanılmaz bir azimle topluma hizmet etmesi bana hayranı olduğum İngiliz Devlet Adamı Churchill'in "Düşmanların mı var? Ne hoş! Bu, hayatta bazı konularda karakterli bir duruş sergilemişsin demektir" sözünü hatırlattı.

Tabii Hükümetin daha doğrusu UBP'nin sınavı şimdi başlıyor. İktidar kavgasına düşmüş bir parti akbabalara yem mi edilecek yoksa yoluna devam mı edecek. 20 Aralık'ı bekleyip göreceğiz!

*****************

TANCER'DEN MAZBATA TUTUKLULARINA MÜJDE

UBP Girne Milletvekili namı diğer Hukuk komitesi başkanı Mehmet Tancer başarılı Askerlik yasasının ardından şimdi de yeni bir başarıya imza atıyor Meclis çatısı altında. Mazbata suçundan dolayı tutuklanan ve şu an cezaevinde olan birçok vatandaşımıza yılbaşı üstü Hükümet önemli bir jest yapıyor. Yapılacak yasa ile artık mazbatadan tutuklananlar cezaevine düşmekten kurtulacaklar.birçok vatandaşımız polisin kendisini bulup da mazbatayı vermesinden kaçar hele gelmişti. Evine dahi gizlin şekilde giden insanlar var. Cezaevindekilerde bu yasa ile çıkacaklar.

*****************

SONAY ADEM'İN İLGİNÇ ANISI

Malum dün bütçede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bütçesiydi, haliyle eski çalışma bakanlarından Sonay adem kürsüdeki yerini aldı ve uzun bir konuşma yaptı. Birçok konu hakkında da doğru noktalara temas etti, teslim etmek lazım ama Paris'te yaşadığı bir anısı anlattı ki ben açıkçası hiç inanmadım. Zorlu Töre ile laf atışırken, konu Türklükten açıldı ve Adem, Paris'te tanıştığı ilk Türkmenistanlıyı anlattı. Sonay beyi bıyığından Türk olduğunu tanımış, iyi güzel de 800 metre uzaklıktan çıkarmış Türkmenistanlı Sonay abimizi; anlatırken hiç düşünmüyor ki 800 metre 1 km yakın geliyor ve o mesafeden pariste bir caddede size kim seslense sesi duyulmaz. Neyse yine de aldık kabul ettik.

*************

TOKEL, BAKAN ÜNVERDİ'Yİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Çalışma Bakanlığının bütçesi sırasında eski Çalışma Bakanı Türkay Tokel, Şerife hanımı bir an olsun yalnız bırakmadı. Şerife hanım ara ara genel kuruldan çıkmak zorunda kaldığında bile kürsüdeki Sonay ademe cevap yetiştirdi. Parti arkadaşlığı mı desek yoksa eski günlere özlem mi Türkay bey?

***************

KEMER İŞİ AVCI'NIN ZAFERİ

Trafik kazalarını önleme derneği Başkanı Dr Mehmet Avcı trafikte pek çok açılımın yapılması konusunda önemli çalışmalar yapmıştır bugüne kadar. Çalışmayı bırakın adeta kavga vermiştir hükümetle. En nihayet bugün arka koltuktaki kemer bağlama işi zorunlu olarak tedavüle girdi. Tabii polisin de denetlemesi lazım. Mehmet Avcı gibiler uğraşmasa hayatta kimsenin yapacağı bir şey yoktu yine..Mehmet bey internetten bulduğum gençlik fotoğrafını yayınlıyorum, bilirsen bil..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.