KKTC= Hep Kaos

Yayın Tarihi: 24/12/12 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Hep merak etmişimdir başka ülkelere olduğu kadar dert, tasa, eylem, kavga ve samimiyetsizlik var mıdır diğer ülkelerde de? Sonra Kıbrıs'ın da bir Ortadoğu kültürüne hapis olmuş ülke olduğunu hatırlarım. Hatırlarım da içim rahat eder.

Şu kıyamet söylentileri ile ilgili olarak geçtiğimiz gün bir yazı okumuştum. Asurlulara ait bir yazıtta rastlanmış "kıyametin kopması yakın, ülkede rüşvet aldı yürüdü, gençlerin büyüklerine saygısı kalmadı, ülke yönetimi iyi yönetemiyor" diye. Bize ne kadar tanıdık geliyor değil mi? Yahu bu söyle bize hep tanıdık değil mi zaten? Her hükümet döneminde aynı sorunlar yok mu ? var.

Zaten bir avuçtuk, daha da bir avuç kaldığımız bir ülke de bir türlü hayır etmeyişimizi Ortadoğu kültürüne mi bağlamalıyız? Yoksa "kültürde bir şey yok, yöneticiler beceriksiz" mi diyelim? Ee biz ne biçim halkız hep beceriksizleri seçiyoruz, demezler mi adama? Ben diyorum açıkçası.

Neyse suçu kültüre atacak değilim, evet belki önemli bir katkısı var kültürün davranış biçimimizle ilgili ama halk olarak hep yanlış insanlara oy verdik. Bugün yaşadığımız her kötü durumun ortağıyız halk olarak.

Yahu meclise külliyen bir bakın, ölmeden değişen vekil var mı? Çok nadir.

Yıl sonuna geldik, EL-SEN haklı olarak elektriklerini kesiyor borcunu ödemeyenlerin, işin içine devlet girince yollar sokaklarda karanlığa büründü. İşte bu aşamada devletin kendini hissettirmesi lazım. Yollar ülkenin her yerinde perişan, devletin kendini hissettirmesi lazım.

Mazbata yasasına bir bakın, mahkum olan kim mahkum edilen kim diye sormak lazım. Borç alıp ödemediği için hapse düşen mi mahkum yoksa borç verip borcunu geri alamayan mı mahkum?

Varın cevabını siz verin. Bana göre borç verip alamayandır mahkum edilen ama konu son derece insanı bir durum, neresinden tutsanız elinizde kalacak.

Son zamanların yeni modası da her partinin biz yenilendik diyerek tekrar kendini pazara çıkarma hali. Umarım olası bir seçim sonrasında her partinin vekilleri değişir ve yeni yüzler gelir. Her ne kadar başkan olanların mantığı değişmese de. Ama şöyle bir bakıyorum da 2012 yılının sonuna giderken KKTC Hep Kaos diyesi geliyor insanın. Baştan aşağısı kaos. Hiç böyle olmadıydı demeyin, öyle deyince balık hafızalı olduğumuzu hatırlıyorum yine.

GÜNÜN SÖZÜ : OKŞAYAN ELİN KIYMETİNİ BİLMEYENLER , TEKMELEYEN AYAĞI ÖPERLER ...!

Douglas Adams.

****************

ADALETLİ VERGİ GÖNDERİMİ UYGULANIYOR MU?

Yalnızca bizim ülkemizde değil hiçbir ülkede kimse vergi ödemek istemez. Bu isteksizliği hiçbirimiz doğru bulamayız tabii. Bir devletin var olması ve çarkın dönmesi için vatandaşın sahip olduğu devlete kurallar çerçevesinde para yardımında bulunması gerekiyor. Aslında vergi toplamanın argo anlamı vatandaşın devletine para yardımı yapmasıdır. Maliye Bakanı Ersin Tatar'ı ve ekibini son yıllarda vergi toplama konusunda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ancak şu sıralar aynı sektörden olan insanlara dengesiz vergiler gittiğini duyuyorum. Örneğin iki avukattan biri az dava dosyalarken çok dava dosyalayan meslektaşından daha fazla vergi ödemek durumunda kalıyor. Çok dava dosyalayıp az vergi ödeyen ve siyasetle uğraşan avukatlar var. Vergi dairesi müdürümüz mesajı almıştır umarım.

*************

BAKAN SANER LEFKOŞA'YA ARTIK BİR EL ATSIN

Gelenekselleşmiştir bu anlayış "yolları belediyeler tamir eder ve asfalt döker". Malum Lefkoşa'nın durumu içler acısı. Lefkoşa Belediyesi diye bir şey kalmadığı için ya da daha tam teşekküllü çalışması uzun yıllar alacağı için LTB'den bahsetmek bile istemiyorum. Ancak bu ülkede Ulaştırma Bakanlığı var. Şehirler arası yollar için ihalelere çıkar ve yolların yapılmasına yardımcı olur. Her yıl seyrüsefer adı altında bu Devlete tonla para ödüyoruz. Yani arabanızın bir nevi toprak bastı parası oluyor bu. Lefkoşa'da artık araba sürmek mümkün değil, ara sokaklarından tutun da ana caddelerine kadar her taraf çukur. İş devlete düşüyor bu saatten sonra, iş Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'e düşüyor. Kaynak derseniz; vatandaşın ödediği seyrüsefer paraları derim. Hade Ersan bey, kazanın şu Lefkoşalı'nın kalbini.

**************

MUHALEFET MAZBATA YASASI'NA DESTEK Mİ VERİYOR?

"Mazbata Yasası'nı Muhalefet istedi, bizde sahiplendik" demişti Başbakan Küçük. Doğru söylediğini Muhalefet partilerinin mazbata yasasına karşı durmayışından anlayabiliriz. Gördüğüm kadarıyla CTP-TDP-DP mazbata yasasına karşı değiller. Bu nedenle bu yasanın meclisten geçme ihtimali var. Barolar Birliği Başkanı Ünver bey bu konuda dikkatli olsun. Ben ne Özkan başkanın, ne Serdar Başkanın ne de Çakıcı'nın ağzından bir şey duymadım. Ya siz?

************

HABERDARDA YAZI YAZMAK

Haberdar Gazetesi'nin sahibi Yahya Kurt aleyhine son zamanlarda yanlış ve maksatlı yayınlar yapılıyor. Hani Haberdar'ın üçüncü kuruluş yılı münasebetiyle konuyu açmış olayım. Allah herkese Yahya bey gibi bir patron Sevgili Rasıh Reşat gibi de bir Genel yayın Yönetmeni ve Meslektaş versin. Haberdar'ın bir yazarı olarak rahatça söyleyebilirim ki bir insanın kişilik haklarına saldırmadığınız sürece Haberdar'da gül gibi yazarlık yapabilirsiniz. En yukarıdan en aşağıya ciddi bir insan sevgisi ve sahiplenme vardır. Tüm çalışan arkadaşlarıma nice güzel kuruluş yıl dönümleri diliyorum.

************

TURKSEL KAMRAN AZİZ'E SAHİP ÇIKTI

Karman Aziz bir eczacı olmasının yanı sıra önemli bir besteci. Bir zamanlar arkadaşlarla birlikte bizlerde bir çalışma gerçekleştirmeye çalıştın Kamran hanımla ilgili ama sağlığı müsait değildi yapamadık. Türksel bunu başarmış tebrik etmek lazım. Bu gece 7'de Golden tulipte CD tanıtımları var, fırsat bulan gitsin. Son kalan değerler bunlar. KKTCELL Kurumsal İletişim Uzmanı arkadaşım Gülten Karanfiloğlu sağolsun hatırlatmayı ihmal etmedi, etmese de kendi gelen yapıp gidecektim çünkü bu kaçırılmayacak bir tanıtım.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.